• 9.388.184 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

avatar van Zelva

Zelva

Jordy schreef:

Ja en? Omdat de titel klopt mag dit geen punt van kritiek meer zijn? Als ik een film "Jordy maakt een tosti" maak, mag je niet klagen dat de film verder nergens over gaat?

Lord of the Rings boeide mij wel, maar puntje van kritiek, het gaat alleen maar over Lord of the Rings, slaat toch ook nergens op?

Als Mel Gibson een film over het lijden van Jezus maakt, en niet alleen de titel slaat daarop, vind ik het niet zo heel erg raar dat het alleen over het lijden gaat. Iemand wijkt niet veel van z'n onderwerp af, en dat is dan slecht aan een film? Gaat echt helemaal nergens over.

Ten eerste impliceert het woord 'passion' niet alleen letterlijk het lijden, maar het kan voor meer staan (de meeste mensen weten waarschijnlijk niet eens dat met passion het lijden wodt bedoeld). Slimme marketingtruc dus.

Ten tweede betekent dit niet dat je dan puur plastische martelingen hoeft te verwachten onder het mom van 'ja, het gaat toch om lijden of niet?' . Er zit zoveel mystiek en geestelijk lijden achter het verhaal dat het gewoon belabberd is uitgewerkt.

Het is precies zoals Jordy zegt. Als de titel 'The birth of Jesus' was geweest, was het toch ook belachelijk geweest wanneer er 2 uur lang een geboorte in beeld werd gebracht met vroedvrouw, warm water en handdoeken en verder totaal niets interessants?

avatar van pjotr

pjotr

Vergeet die os en die ezel niet hè ?

Valt over te discussiëren, maar je moet in ieder geval niet komen klagen dat het over de geboorte van Jezus ging.

Onderhond schreef:

Dat betwist ik ook niet. Maar je mag toch meer verwachten, vooral als het zo'n wereldberoemd verhaal betreft.

avatar van Zelva

Zelva

kos schreef:

Mel Gibson en The Passion of the Christ, nooit goed, dus het zal wel een marketingtruc zijn.

Eerst heette de film The Passion, daarna The Passion of Christ. Je kan ook beargumenteren dat dit de titel is die de minste associatie oproept met die andere betekenis van het woord passie.

Aha, zo zit het dus, je vindt het op deze manier niet zo interessant. Dat kan natuurlijk, maar dan is het nog geen gegronde kritiek om te beweren dat Mel Gibson dan maar van zijn onderwerp had moeten afwijken om het voor jou interessant te maken.

Je wilde dus eigenlijk gewoon een film over dat wereldberoemde verhaal, maar dat wilde Mel Gibson niet. Mel Gibson wilde een film maken over het lichamelijke lijden van Jezus, en niet het hele verhaal vertellen.

Net zoals met die film "Birth of Jesus". Jij kan het wel niet interessant vinden als het alleen over de vroedvrouw en handdoeken gaat, iemand anders kan dat wél vinden. 't Zou toch ook een volkomen verkeerd gekozen titel zijn als je maar 5 minuten aan de geboorte van Jezus besteedt en dan gewoon verder gaat met de rest.

Zie ook discussies bij Hitler: The Rise of Evil. 't Zou toch ook raar zijn als daar meer van de helft van de film over het einde van Hitlers leven zou gaan?

Natuurlijk, het is dan ook een subjectieve mening. Al vind ik de titel toch wat misleidend.

Jordy schreef:

Ja en? Omdat de titel klopt mag dit geen punt van kritiek meer zijn?

Nee, maar je bent i.i.g. gewaarschuwd.

kos schreef:

Al vind ik de titel toch wat misleidend.

Dat is toch echt raar.

cornelis schreef:

Nee, maar je bent i.i.g. gewaarschuwd.

Gewaarschuwd of niet, ik mag toch wel vinden dat het belachelijk is dat er een film over alleen dát deel van het Jezus-verhaal gaat? Ongeacht wat de titel is of niet? Ik begrijp helemaal niets van deze discussie.

cornelis

Je mag alles vinden. Maar erg verbaasd zijn dat deze film over het lijden van Christus gaat, is raar. Toegestaan, maar raar

Jordy

Nogmaals, ik vind het slecht dat deze film alleen over het lijden gaat

cornelis

Jordy, ik zat je een beetje op te naaien. Ik snap je punt wel.

Jordy

ja nee nee dat gaat zomaar niet!

Watch me...

avatar van MWX

MWX

zeer mooi verfilmd ben totaal niet gelovig en toch maakte deze film een goede indruk op mij ik vond het alleen overdreven van dat genuil over dat er maarliefst twee of drie mensen een hardaanval hadden gekregen bij het kijken naar deze film alsof er bij het kijken naar bambi nooit iemand een hartaanval heeft gekregen toch vier sterren

avatar van speedy23

speedy23

avatar van steven36

steven36

wacht eerst tot het boek uitkomt,ahuuuuum.

avatar van MWX

MWX

ja het boek was eigenlijk ook veel better. veel meer diepgang-

avatar van patricia15

patricia15

ik vond deze film niet echt geweldig.

ik heb meerdere verfilmingen gezien van dit verhaal en die vond ik toch 100x beter

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Er zijn meer jezusfilms dan de delen van James bond.

RTL Nederland heeft de TV uitzendrechten verworven voor The Passion of the Christ.

"Vanuit de VS werden tijdens de onderhandelingen met A-Film Distribution BV verschillende eisen gesteld aan de verkoop van de film. Voor regisseur Gibson is het onder meer een belangrijke voorwaarde dat de film niet wordt onderbroken door reclameblokken. "

bron: A-film

avatar van jassonn

jassonn

Maar RTL is toch commercieel, die leven van reclame

Blijkbaar kunnen ze genoeg verdienen aan de reclameblokken voor en na de film. Anders hadden ze het niet gedaan natuurlijk.

avatar van jassonn

jassonn

Op wat voor een termijn mogen ze deze gaan uitzenden dan,vanaf 2005 ofzo.Meestal duurt het toch wel een jaar of 2/3 voor hij op tv is.

avatar van neo

neo

Geschat zo rond 2007 lijkt mij.

avatar van Macmanus

Macmanus

Rond de kerst.

avatar van Rujar

Rujar

Macmanus schreef:

Rond de kerst.

Ha Ha das ook vreemd ga je de dood van Jezus op TV uitzenden terwijl je zijn geboorte viert…

Macmanus roept maar wat.