132.210 gebruikers | 83.337 films | 30.189 regisseurs | 3.421.908 berichten | 4.775.844 stemmen

locatie: Films » La Ciociara (1960) » Info

Drama / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Vittorio De Sica
met Sophia Loren, Jean-Paul Belmondo en Eleonora Brown

Cesira en haar 13-jarige dochter vluchten tijdens W.O. II uit Rome om aan de bombardementen te ontkomen. Ze trekken naar Cesira's geboortedorp en zij doet alles om haar dochter te beschermen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2002, 1:30 uur
Naar de roman van Alberto Moravia.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2008, 4:35 uur
Oscar voor Loren

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Two Women (La Ciociara) (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Two Women (La Ciociara) (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Two Women (La Ciociara) (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2009, 13:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De Sica lijkt hier iets meer afstand van zijn subject te nemen om een collectieve pijn te illustreren, zonder moeder en dochter (beiden erg goed gespeeld overigens) uit het oog te verliezen. Veel mooie scènes en naar het einde toe ontroerend. De scène waar Cesira en dochter worden aangerand vond ik op het eerste gezicht wat te ver gaan (het voelde als een politiek statement, terwijl de rest van de film behoorlijk neutraal blijft), maar de nasleep hiervan, en dan vooral de eindscène waren toch weer raak.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2009, 17:41 uur
waarom niet op televisie domme omroepen

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2009, 22:38 uur
Gedegen televisiegids kopen henrygreenway, en dan een beetje bladeren.
Werd 24 September j.l. ( 1 u 05) uitgezonden door de ARD (Duitsland 1) en was de moeite van het opnemen waard.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2010, 22:28 uur
Zeer sfeervolle drama/oorlogs film.

Loren is werkelijk geweldig en hier speelt ze het heel erg goed. Ik vond het een fascinerend/indrukwekkend drama. Schitterend mooie opnames van erg mooie gebieden. Prachtige film met een mooi einde. Een film die wel wat meer aandacht mag krijgen. Erg sterke film. 5,0.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2010, 14:27 uur
Sophia Loren op haar best.

pippo il buffone
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 18:22 uur
Le Marocchinate,een vergeten hoofdstuk uit de oorlog.En een film die helaas niet alleen op een verhaal van Moravia is gebaseerd,maar ook op ware feiten van het soort dat we in een propagandafilmpje als indigènes niet te zien krijgen.
Het eerste uur is vrij standaard neo-realistisch,zij het met een goede weergave van de angst en chaos in een oorlogssituatie.Het laatste half uur behoort tot de indringenste uit de filmgeschiedenis en leverde Loren volkomen terecht een oscar op.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 23:30 uur
Pakkend oorlogsdrama, zeer realistisch verfilmd. Dat kon je aan Vittorio de Sica wel toevertrouwen.
Volgens mij de beste rol van Sophia Loren ooit. Als zij in beeld is, valt heel de omgeving weg.
Dat is jammer want de Abruzzen ten oosten van Rome, waar de film voor een deel is opgenomen, zijn wondermooi.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 9:24 uur
Hoewel zeer dramatische onderwerpen worden aangesneden weet de film mij niet echt te raken.
Ziet er ook erg gedateerd uit (ook mijn mening), hoewel die toch uit 1960 komt.
Het kijken absoluut waard, al is het alleen vanwege een realistisch historisch inzicht van de Goumiers en hun bijdrage aan de overwinning van de Geallieerden...
Sophia Loren is wel innemend, dat mag gezegd worden.