134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.192 stemmen

Loong Boonmee Raleuk Chat (2010)

Alternatieve titel: Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives

Loong Boonmee Raleuk Chat (2010)
99 stemmen | gemiddelde 2,98
mijn stem:
9 jaar angstThailand / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Spanje / Nederland
Drama
114 minuten

geregisseerd door Apichatpong Weerasethakul
met Sakda Kaewbuadee en Jenjira Pongpas

Oom Boonmee lijdt aan een nieraandoening en hij weet dat hij binnen 48 uur zal sterven. Hij laat zich door familie naar een onherbergzaam gebied brengen om te sterven, waar zij geconfronteerd worden met de geest van zijn gestorven echtgenote. Ook zijn verloren zoon komt tot hen uit de jungle in de vorm van een aap. We volgen de laatste dagen van Boonmee tussen zijn familie en hun verhalen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2011, 14:44 uur
M'n eerste Apichatpong Weerasethakul (take that, M. Night Shyamalan!) en meteen een bijzondere film. Boonmee is een intrigerende medidatie over leven en dood van mens en dier, wedergeboorte, tijd, Thailand,... Klinkt zwaar op de hand, maar is het dankzij de droge humor en ongrijpbare cinematografie niet echt. Er worden veelal statische shots gebruikt en de beelden zijn vaak wat bevreemdend. Visueel hoogtepunt was voor mij de onderwaterscène.

Soms verslapte mijn aandacht wel voor langere tijd en het laatste stuk leek een tikkeltje overbodig, maar verder een meer dan geslaagde kennismaking met deze cineast. Benieuwd naar z'n vorige werk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2011, 23:35 uur
Heerlijke zwoele zomeravond film. Vaak heb ik moeite met het tempo van dergelijke films en vind ik dat er te weinig gebeurd, maar Loong Boonmee Raleuk Chat vond ik een en al charmant. Van de koe die er op uit trekt tot de Monnik die wou douchen. Ik begreep ze en werd er gelukkig van. :) Je zou er bijna voortijdig het geestenrijk van willen bezoeken. Relaxte bende. ;) Prachtige sfeervolle fotografie ook.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 21:50 uur
Redelijke dramafilm...
Kan verhaal niet volgen...
Geen aanrader...
Redelijke acteerwerk...
Wel prachtig omgeving...

Niet te geloven?
Uncle Boonmee winnaar Asian Film Awards
De Thaise winnaar van de Gouden Palm wint op een avond die voor de rest met name door de Zuid-Koreanen werd gedomineerd.

Gouden Palm naar Thailand
Javier Bardem en Juliette Binoche pakken acteerprijzen in Cannes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 15:30 uur
Mooi hypnotiserend filmpje. Traag, sfeervol en schitterend geschoten. Moest er even in komen, maar wanneer de eerste geesten verschijnen is het erg genietbaar. 4*