132.192 gebruikers | 82.828 films | 30.189 regisseurs | 3.421.320 berichten | 4.774.800 stemmen

Poltergeist II: The Other Side (1986)

Alternatieve titel: Poltergeist II: Ze Zijn Terug

Poltergeist II: The Other Side (1986)
303 stemmen | gemiddelde 2,78
mijn stem:
Horror / Thriller
87 minuten

geregisseerd door Brian Gibson
met JoBeth Williams, Craig T. Nelson en Heather O'Rourke

Het huis van de familie Freeling is verdwenen door de gebeurtenissen rond een klopgeest, maar de verzekering wil niet betalen. Daarom wonen ze nu bij haar moeder, maar de geesten zijn op zoek naar de familie. Omdat de geesten via de TV naar binnen kwamen, komt er nu geen TV meer in huis. Maar ze hebben het nog steeds op de dochter gemunt. Wat wil 'de andere kant' (het dodenrijk) van haar ?

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 20:04 uur
Omdat het nu eenmaal een trend is in Hollywood slechte remakes van goede horrorfilms te maken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 21:15 uur
Tis toch ook wat met Hollywood

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 8:52 uur
puckb96 schreef:
Het origineel is super, die andere twee zijn allemaal gemaakt voor geld. en dan nog een remake in 2013? Why!!!!???? Waarom een remake op een geweldige film.
Ja erg he? En dan fijn met z'n alle de remake gaan kijken onder het mom van nieuwschierigheid. En dan gaan we hem lekker afzeiken met z'n alle. :T

movie-edje
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 16:50 uur
Dit is ook een van mijn favoriete vervolg!

Het verveeld mij geen enkel seconde!
Het verhaal gaat gewoon verder, en dat de klopgeesten het gezin niet met rust laten, om te krijgen wat ze willen.

Er zit ook een bepaalde sfeer in deze deel die ik ook voel in deel 1
Vooral dat deuntje ( poltergeist theme )
die ik erg mis in deel 3.
De dreigementen van de klopgeesten komen voor mij wel goed over!
En vooral Kane.

Heather o Rouke is al een engeltje om te zien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 22:09 uur
Knap vervolg op zn voorganger. Vooral het verhaal met Kane is een gouden greep. Wat een creep is dat, alleen van die kop krijg je al nachtmerries ;-)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 16:28 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zo eng als ik hem al 8-jarige vond was hij nu (gelukkig) lang niet meer, maar ik blijf de Amerikaanse PG-13 rating van deze film nog steeds vreemd vinden. Waren daar serieus geen bezorgde republikeinen die dachten dat een man die een worm uitkotst die daarna uitgroeit tot een rottend lijk dat krijsend over de vloer kruipt, misschien iets teveel van het goede was? Aan de andere kant begrijp ik het ook weer wel, want met uitzondering van wat 'grafische' scenes vallen er geen doden en is er ook weer geen geweld te vinden, maar bij vlagen is het allemaal nog steeds erg creepy.

Dit laatste is voornamelijk te wijten aan Julian Beck, die met recht een van de engste oude mannen in de filmwereld genoemd mag worden. Zijn rol als dominee Kane is fantastisch gespeeld, maar zijn afschrikwekkende gezicht met haaiengebit maken hem een afgrijselijke combinatie van een kinderlokker en een doorgedraaide geestelijke. Hiertegenover staat wel dat ik Zelda Rubinstein toch eigenlijk gewoon een zeer vervelend actrice vind met haar matige manier van teksten opzeggen.

Uiteindelijk zeker geen verkeerd vervolg, alleen mist het toch een beetje de originaliteit van de eerste film om hem even goed te maken. Toch heb ik me wederom uitstekend vermaakt (en ben ik toch echt blij dat ik nu wel normaal heb kunnen slapen, als 8-jarige zijn een aantal scenes toch echt doodeng) door de fijne special effects en het leuke script. Valt me wel steeds meer op dat de Poltergeist reeks toch heel erg als een aantal familiefilms aanvoelt door het kleine laagje suiker en de boodschap van de kracht van het gezin.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 17:09 uur
Memorabel vanwege de rol van Kane en wat over de top special effects, maar verder veel te druk en weinig sfeervol, helemaal in vergelijking met het origineel.