132.193 gebruikers | 82.839 films | 30.189 regisseurs | 3.421.333 berichten | 4.774.812 stemmen

locatie: Films » The Omen (1976) » Info

Horror / Mystery
111 minuten

geregisseerd door Richard Donner
met Gregory Peck, Lee Remick en David Warner

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Roberts en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een fotograaf gewaarschuwd dat er iets vreemd aan de hand is.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 17:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Nadat ik eerder al de remake had gezien, vond ik het dringend eens tijd om de originele versie te zien. De remake wist ik best te smaken, vandaar dat ik wel benieuwd was naar de oudere versie. Deze originele versie viel me zeker niet tegen, maar geef mij toch maar de remake.

Deze versie vind ik eigenlijk op geen enkel moment maar een tikkeltje spannend worden, wat toch wel jammer is. Verder zijn sommige scènes toch wat gedateerd, dan denk ik bijvoorbeeld aan het moment waarop Katherine naar beneden valt in haar huis... Dat ziet er gewoon erg slecht uit. Ook de muziek is aan de magere kant: je verwacht toch op zijn minst een spannend deuntje in een film als deze, maar dat gevoel had ik totaal niet. Wel goed aan de film zijn de acteerprestaties: vooral Gregory Peck doet het zeer goed. De klasse straalt gewoon van die man af, zodat hij de film toch nog naar een niveau hoger tilt.

SlasherMovieMan
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 14:48 uur
Geweldige film. Damien is gewoon een akelig kind vooral die scène met zijn moeder. Hoewel ik nu wel moet zeggen: ik vind deze eng! Doodeng!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Omen (1976) (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Omen (1976) (€ 13,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Omen (1976) (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 16:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Toch wel beter dan de remake.
Eng is die nu ook weer niet. Hij gaf me wel wat kippenvelmomentjes. Damien vind ik er lief uitzien, maar tegelijkertijd ook sadistisch. Hoe hij zijn moeder laat vallen. :o
Goede thriller. Geen horror. 3.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 12:05 uur
Een van de beste antichrist films die ik ooit gezien heb, ik vind het jongetje de rol subliem spelen. Klasse film met een geweldige Gregory Peck en de veel te vroeg gestorven Lee Remick (ze was maar 55jaar).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 11:59 uur
Op zich wel een aardige en spannende horror, maar ik had vooraf een grotere rol verwacht van Damien. Wat een angstaanjagende blaag is dat, met die priemende ogen en sinistere lach! Hij komt helaas (zeker in het tweede deel van de film) te weinig aan bod, terwijl zijn 'acties' de grote attractie is. Al met al toch wel is The Omen meer dan redelijk. Gregory Peck is altijd oke om te zien en de film bevat een paar knap uitgevoerde scenes, die de moeite waard zijn.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2011, 23:47 uur
Kr!kke schreef:

Muziek aan de magere kant :? Voor mij behoort de score van Jerry Goldsmith tot de beste soundtracks voor een horrorfilm ooit gemaakt. Die droeg juist extra bij aan de spanning en bezorgde deze film juist dat sfeertje dat van zo'n mysterieuze horror-/antichristfilm verwacht mag worden.

Waardering; 4,5* na herziening.

Take 5
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 12:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Van de week deze film gezien. Ik vond het best wel een goeie anti-christ film met een onheilspellende sfeer. Een scene bleef me vooral bij, maar meer op een grappige manier: als de paal van de kerktoren naar beneden valt richting de priester en die dan wanhopig Nooo...!! schreeuwt en ondertussen zit te "wachten" dat de paal hem doorkliefd. Ondertussen had ie al lang weg kunnen rennen en zelfs 3 rondjes om de kerk kunnen lopen.

SlasherMovieMan
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 16:12 uur
Is The Omen de antichrist klassieker?

What?? Ontdek ik dat ik deze prachtige horror klassieker nog nooit een punt heb gegeven. Nou dan wordt het toch eens hoogste tijd. Want wat een geweldige film is dit toch. Altijd als ik dan deze film kijk voel ik de rillingen in m'n lijf, net zoals trouwens bij The Exorcist. Want Damien is dit toch een gestoord kind, vooral die scène met z'n moeder. Jeezhus!! Jammer helaas dat de laatste tijd het inspiratieloze Hollywood alles gaat remaken. Want de remake, daar wil het nog niet eens over hebben!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 2:57 uur
Uitstekende film waarin een geadopteerde baby iets meer blijkt te zijn dan alleen een kind. Een spannend verhaal waarbij het theologische tintje goed werkt. Ook wordt het geheel geloofwaardig neergezet wat de onheilspellende sfeer alleen maar versterkt. Dat geld ook voor de muziek van Jerry Goldsmith. De film ziet er verder goed uit en ook het acteerwerk is prima. Mede door een aantal originele en memorabele dood-scenes een klassieker binnen het genre.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 3:37 uur
scorsese schreef:

Een prachtig metafoor voor het leven, en dit specifieke geval een metafoor voor voortplanting/opvoeding.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 15:55 uur
Ik heb nooit de oudere delen gezien van The Omen.
alleen uit 2006, ik weet dat ik die erg goed vond
dus ik ben erg benieuwd naar het aller eerste deel :)
vanavond denk is bekijken,

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 0:46 uur
Pffff ik vond hem beetje tegevallen.
ik had eerst alleen het deel uit 2006 gezien en als ik nu dit deel zie ziet het er allemaal zo onwijs nep uit.
maar toch ga ik nog zeker het 2e deel kijken.

helaas geef ik deze film 2,5*