• 9.387.481 stemmen

The Blind Side (2009)

Drama / Sport | 129 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: John Lee Hancock

Met onder meer: Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw

Plot The Blind Side

"Based on the extraordinary true story"

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...

Leigh Anne Tuohy

Mrs. Boswell

Denise Oher

avatar van joostus

joostus

Wat een mooie film dit. Heel veel respect voor hoe sandra bullock deze rol heeft neer gezet. Wat een heerlijke pittige tante die dus eigenlijk super lief is. De oscar vind ik dik verdiend, ze speelde het pefect.

Het is een mooie/leuke feel good movie. Sommige mensen hoor ik klagen dat hij 'te zoet' is. Als je erop terug kijkt was dat mischien ook wel zo. Maar met hoe dit verhaal is neergezet en geregiseerd en geacteerd is.. dan is dat 'te zoet' zeker niet storrend.

Al met al een prima film.. een dikke 4 sterren!

moviechick-99

dit ziet er een mooie film uit.sandra bullock heeft trouwens voor haar acteerwerk ind e film een mtv movie award gewonnen.wil deze zeker zien

avatar van Tonyline

Tonyline

Een mooie drama film met soms een paar cliché momenten. Het acteer-werk was erg goed vooral Sandra Bullock. Soms had ik het gevoel dat ik naar iemand anders zat te kijken. Maar zoiets laat zien hoe veelzijdig Mevr. Bullock kan zijn (Zeker een van mijn favo actrices! ).

Een mooie drama film,goede acteurs,mooi verhaal!

Ik geef hem een *4,5!

moviechick-99

ben eens benieuwd.heb vandaag 3 films gehuurd:case 39,deze film en the lovely bones.zal weten te zeggen binnenkort wat ik er van vondt

avatar van laundromat

laundromat

moviechick-99 schreef:

en ze moeten alledrie morgen weer terug? lovely bones heb ik deze week gezien; verrassing!

veel kijkplezier!

avatar van Najade

Najade

Mooi verfilmd deze waargebeurd verhaal! Top acteerprestaties van de hele cast!

Als je de echte Leigh Anne in interviews enzo ziet, dan besef je wat een geweldige actrice Sandra Bullock is, ze kruipt helemaal perfect in haar personage, geweldig gewoon!

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Ik had niet gedacht dat dit verhaal mijn zo diep kon raken. Want er zijn een hoop waar gebeurde verhalen 'als deze' (en daar pas ik even op mijn woorden) verfilmd die ik goed vond. Maar 'The Blind Side' raakt mij veel dieper dan de rest en dat komt vooral door de geweldige acteerprestaties van de gehele cast met Bullock als absolute topper.

Ik was altijd al fan van Bullock, maar deze prestatie is echt grandioos en zeer verdiende oscar! En verder vind ik het einde zeer passend met de foto's van de echte personen, dat brengt het meteen een stuk dichter bij het echte verhaal. Beste film uit 2009 wil ik het nog net niet noemen, maar zeker in de top5, maar in deze film is zeker wel (voor zover ik gezien heb) de beste vrouwelijke acteerprestatie geleverd!

Ruim 4 sterren!

avatar van tobiasrooth

tobiasrooth

deze film wist me positief te verrassen

Zaten voor mij mooie emotionele scenes in, en de acteer prestaties waren zeer goed, vooral van Sandra Bullock, die een pittige tante speelt maar tegelijk een warm persoon die veel overheeft voor haar mede mens

avatar van Saaimen

Saaimen

Goede film, met inderdaad een steengoede Sandra Bullock! Gelijk zet ze haar rol overtuigend neer, ook Quinto Aaron zette zijn rol echt goed neer!! WEl erg langdradig allemaal, zeker het begin.... Had van mij korter gemogen maar indrukwekkende film! Leip dat die gozer nu dik miljonair is

avatar van FMHZ

FMHZ

Goeie film, maar wel een hoog rtl 4/waargebeurd verhaal gehalte. Van Sandra B ben ik zeker geen fan, maar vond dat ze in deze film behoorlijk acteerde.

Je moet er net zin in hebben.

avatar van Tommeh

Tommeh

Bizar hoog gemiddelde hier zeg, ik vond er geen moer aan. Wat een sentimentele draak van een film is dit. Niet alleen zit het vol met stereotypes en clichés, in het verhaal zit niet één verrassing en werkelijk alle standaard stapjes worden gevolgd. De film is zó voorspelbaar dat ik af en toe de tekst gewoon kon raden (You've changed his life. No, he's changed mine ). Gelukkig is er Bullock nog, die de film nog enigzins redt van de complete ondergang.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Natuurlijk een duidelijke Oscarfilm. Voornamelijk door het grote hart van de film. Voor mij was het soms iets te zoetsappig, maar een echte feel-good-movie is het wel. Sandra Bullock speelde niet heel uitmuntend, maar wel goed. De Oscar is haar natuurlijk gegund. Voor de rest was het acteerwerk niet meer dan redelijk. De film heeft een aardig verhaal, maar kent ook de nodige cliches. Prima film verder.

3,5.

avatar van MarkB

MarkB

Prima film om met het vrouwtje te kijken Mooi verhaal en prima geacteerd.

avatar van mv87

mv87

Wat een fantastische film! Heerlijk om na te kijken. Prachtig verhaal en er zit ook humor in. Ik vond het een heerlijke feelgoodmovie

avatar van Bartez

Bartez

Goede feelgood film. Inderdaad prima om met je vrouwtje te kijken. Vond het verhaal erg mooi.

avatar van The One Ring

The One Ring

Laten we beginnen met een citaat die ik hoop nooit meer tegen te komen in een film:

“You're changing that boy's life”
“Nope. He's changing mine.”

Vreselijk, nietwaar? Gelukkig heeft de film over het algemeen een zekere controle over zichzelf. Een soort respectabiliteit die er voor zorgt dat we deze onzin nog net serieus kunnen nemen. "Onzin?", vraag je. "Het is toch waar gebeurt?" Alleen heel losjes. Bij mij ging het onzinalarm regelmatig af, waardoor ik betwijfelde of het allemaal wel zo gebeurt was. Tuohy die middenin een wedstrijd de coach belt op zijn mobiele om hem te bekritiseren? Tuohy die een stel zwarte gangsters intimideert in hun woonomgeving en zelfs de leider 'bitch' noemt? Het complete bestaan van een studententest die controleert hoe goed het beschermingsinstinct is (hoe voer je zo'n test in vredesnaam uit?)? Dan maakt de film ook nog eens de verkeerde beslissing om te eindigen met nieuwsbeelden van de echter Oher, waain zelfs in de korte duur te zien is dat Oher een totaal ander type is dan in de film (of hij moet in die tijd enorm verandert zijn). Duidelijk meer zelfverzekerd en stoerder. Pas na de film las ik hoe zwaar het echte verhaal afweek van de film. Oher was in werkelijkheid al een zeer goede en zelfs gewilde American footballspeler voordat de familie Tuohy ze in huis haalde, waarmee dus bijna het complete fundament van de film een verzinsel is.

Nou verwacht ik geen documentaires van speelfilms. Het kan me niet veel schelen dat filmmakers de werkelijkheid naar hun hand zetten als het een boeiend verhaal oplevert (perfecte voorbeelden zijn Amadeus en Ed Wood). Toch mag je hier wel vraagtekens bij zetten. Het maakt nogal een verschil of je een verhaal verteld over een beloftevolle, zwarte jongen die door rijke mensen in huis gehaald wordt of juist over een zwarte jongen zonder hoop op een goede toekomst die geadopteerd wordt door rijke mensen. Ik weet niet hoe goed de relatie van de echte Oher met de Tuohy's is, maar dat hij in ieder geval geïrriteerd was dat hij als aanvankelijk onkundig in de sport werd gerepresenteerd is begrijpelijk.

Dit alles past precies in de lijn van de gehele film, die alleen maar het publiek wil behagen. Alles moet zo gemoedelijk mogelijk en zelfs een scène met Ohers crackverslaafde moeder komt warm over. Ik wil de film niet echt racistisch noemen, maar de rassenproblemen worden wel erg simplistisch behandelt. Gaat het in huis halen van een dakloze, zwarte jongen zonder zichtbare talenten werkelijk zonder conflicten binnen de familie? En accepteerd die jongen zelf werkelijk alles zo makkelijk? Hier moeten we het op zijn ergst doen met het gezicht van vader die af en toe twee seconden betrekt. Ik geloof gewoon niet zo in die films die kennelijk echt moeten zijn, maar waarbij de grootste problemen kunnen worden opgelost met een knuffel (en daar zitten er veel van in). Als je dan met dergelijk materiaal gaat spelen, maak er dan een echt sprookje van, als It's a Wonderful Life en vergeet de werkelijkheid.

Slechtste moment: SJ is betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Tuohy rent naar de ambulance. We horen de dokters zeggen dat SJ's levensstabiliteit gecontroleerd moet worden. Daarmee vrezen we het ergste. Maar wat blijkt? SJ heeft niets. Die dokters vroegen alleen naar de levensstabiliteit om de kijker te laten schrikken. Wie schrijft dergelijke scènes?

Toch moet je het Hollywood nageven. Ze maken dit soort films altijd zonder dat ze vervelen. Het werkt op een klein niveau elke keer maar weer. Toch hoeft het van mij niet meer.

Oh ja, Bullock is beter dan ik haar ooit gezien heb (ben niet bepaald fan). Toch is die Oscar ietwat belachelijk.

avatar van Blokland

Blokland

Deze formulefilm speelt echt schaamteloos in op de emoties...en het werkt!

avatar van DrMouse

DrMouse

prachtige en ontroerende film

enige minpuntje: soms speelt Micheal Oher (Quinton Aaron) zijn rol als eenzame straatjongen te goed, en dat vertaald zich in dat hij soms nogal dom overkomt wat denk ik niet bedoeld is in de film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik ben na een kwartiertje afgehaakt. Na de tekst op de poort gezien te hebben. Iets van

People made this possible, God makes everything possible.

Meende ik een ouderwetse EO-film aan het kijken te zijn. Met dito goedkope sentimenten, en lelijke eendje blijkt zwaan verhaal.

Moet ik nog verder kijken?

Zeriel schreef:

Moet ik nog verder kijken?

Nop, tenzij je 's goed wil lachen met deze Christelijke/Republikeinse propoganda, verkondigt door één of andere levende Barbie.

avatar van Zeriel

Zeriel

yeyo schreef:

Ha ha, maar ja, Precious vind je net zo slecht als deze, terwijl ik dat een behoorlijk goede film vind.

The Blind Side lijkt me echt helemaal niks, gezien bovenstaande commentaren (The One Ring), een echte draak.

Mag je ook stemmen als je afhaakt na een kwartier, of moet je echt de hele gifbeker leegdrinken.............? Ja dus, anders kun je nooit 1 ster geven, je kunt toch niet verwachten dat je slechte films helemaal uit gaat kijken.

yeyo

Goh, Precious vind ik toch wel wat beter dan dit wangedrocht. Misschien moet ik die film maar 's een halfje meer geven (of deze een halfje minder )

Dit is echt een soort film waar je van het begin al doorhebt waar het op afstevent, dus van mij mag je gerust stemmen hoor. Maar ja, wie ben ik om dat te zeggen?

avatar van Fryce

Fryce

Ik heb genoten van deze film. Spel van Bullock was totaal anders dan ik van haar gewend ben, ben er erg van gecharmeerd. Film gaf een lekker gevoel, leuk verhaal.

avatar van robinb

robinb

In het begin vond ik de rol van sandra wel ff wennen, maar echt storend was het nooit.

De film zelf vond ik uitstekend ondanks het feit dat dit niet echt mijn type film is. Acteerwerk is prima, verhaal ook wel geloofwaardig en er zaten wel een paar sterke scenes in.

Natuurlijk is de film voorspelbaar van a tot z, maar daar gaat het ook niet echt om.

Al met al prima mee vermaakt. 4 sterren

avatar van dörpsgek

dörpsgek

Ik vond dit zeer verrassend en erg amusante film, goed geacteerd en een leuk verhaal.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Sjeezz plaats niet vaak opmerkingen..

Maar vond deze film echt goed, beetje zelfde als met Invictus, het idee dat het waargebeurd is maakt het nog veel mooier. Dan mag een happy end ook wel.

avatar van MissJJ

MissJJ

Sandra Bullock top in deze film.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Sterke film die geheel gedragen wordt door de acteerprestaties van Sandra Bullock en Quinton Aaron. Het verhaal had veel overeenkomsten met Precious natuurlijk. En die film vind ik dan toch iets beter uitgewerkt. Desalnietemin 4*

moviechick-99

ben totaal niet mee een smet tommeh.Geen moer aan? man waarschijnlijk heeft hij oftewel geen gevoelens of geen hersens.Want je moet dom zijn om deze film geen moer aan de vinden

moviechick-99 schreef:

Want je moet dom zijn om deze film geen moer aan de vinden

Dus je bent 'dom' als je dit naïef Christelijk-republikeins pamflet doorziet?