134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.261 berichten | 4.930.197 stemmen

locatie: Films » District 9 (2009) » Info

District 9 (2009)

District 9 (2009)
3243 stemmen | gemiddelde 3,58
mijn stem:
12 jaar angst grof taalgebruikVerenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Canada / Zuid-Afrika
Sciencefiction
112 minuten

geregisseerd door Neill Blomkamp
met Sharlto Copley, Jason Cope en William Allen Young

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze Aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 11:13 uur
Na 83 minuten had ik genoeg van deze overgewaardeerde rommel.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 12:14 uur
En zou je met ons nog willen delen waarom jij dit 'overgewaardeerde rommel' vindt, of moeten we het doen met deze ene zin ?

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

District 9 (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

District 9 (€ 16,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

District 9 (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 13:01 uur
nakada schreef:

Ik vond het een vrij zwakke film.
De ene persoon ziet dit als een pure sci-fi film merk ik en de ander ziet dit als een film met een boodschap (vreemdelingenhaat), hoe dan ook beide konden mij niet bekoren.
Er zijn naar mijn mening betere sci-fi films gemaakt en betere films gemaakt over rascisme.
Het is dat die Copley nog vrij goed acteerde anders had ik waarschijnlijk een 0,5 gegeven.
Dus vandaar overgewaardeerd, vooral op IMDb.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 13:40 uur
Dit is niet erg veel duidelijker. Ongetwijfeld zijn er betere sf films, er zijn ook echter heel veel slechtere. Dus dat zegt eigenlijk niets. Idem dito voor de boodschap. Wellicht is het niets voor jou, maar om dan maar gelijk te stellen dat hij overgewaardeerd is ( vooral op IMDb ) is erg overdreven. Dan suggereer je dat hij onterecht een hoge waardering krijgt en daar horen sterkere argumenten bij dan 'het kon mij niet bekoren'.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 14:19 uur
Waackx schreef:
nakada schreef:

Ik vond het een vrij zwakke film.
Dus vandaar overgewaardeerd, vooral op IMDb.

En de effecten dan? Geweldig mooi zijn die.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2012, 11:05 uur
Goede SF-film met een boodschap. De film is echt niet overgewaardeerd.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2012, 18:18 uur
Heerlijke film! Een perfecte balans tussen science fiction en een realistische boodschap waardoor de film goed te pruimen blijkt. Als een film met dit genre zo'n breed publiek aan weet te spreken vind ik dat een geweldige prestatie!