132.193 gebruikers | 82.834 films | 30.189 regisseurs | 3.421.327 berichten | 4.774.809 stemmen

locatie: Films » The Ladykillers (1955) » Info

Misdaad / Komedie
91 minuten

geregisseerd door Alexander Mackendrick
met Alec Guinness, Herbert Lom en Peter Sellers

Een bende, bezig met het plannen van hun volgende klus, woont samen met een klein oud vrouwtje die denkt dat ze musici zijn. Wanneer de bende van plan is om Mrs. Wilberforce te vermoorden krijgen ze te maken met het ene probleem na het andere.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 20:45 uur
Ik vind het heel triestig ,hebben ze tegenwoordig geen fantasie meer in Hollywood ?
Telkens die remakes . . .
Een prachtige film als deze heeft het echt niet nodig om herfilmd te worden.
Eén ding staat al vast ,het zal zekerlijk geen verbetering worden. Want het origineel is gewoon subliem. Persoonlijk vind ik dat ruim 90 % van de remakes het bekijken niet waard zijn. Als we in het dagelijkse leven altijd het origineel willen ,waarom zouden wij dan als het om een film gaat een plagiaat willen ? Ook al vermeld men misschien bij de aftiteling het origineel.

Jordy schreef:
zodra de Coen-broertjes klaar zijn met Intolerable Cruelty (met Clooney en Zeta-Jones) gaan ze deze remaken, met Tom Hanks in één van de hoofdrollen

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 21:00 uur
@ Huggy Bear:

De Coens hebben erg hun best gedaan er hun eigen input in te steken, en dat is m.i. wel gelukt! Daarbij zie ik hun werkje ook als een liefdvolle ode i.p.v. een door commercie ingegeven actie. Al mag van mij iedereen een remake maken van wat dan ook, ik kan zelf kiezen of ik er wel of geen zin in heb. Let Me In (2010) zal ik me bijvoorbeeld nooit aan wagen...

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Ladykillers (€ 20,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ladykillers (€ 21,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Ladykillers (€ 21,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 12:54 uur
Iedereen is vrij om te denken wat ie wil.
Een mooie film is in mijn ogen een kunstwerk ,en over kunst heeft iedereen zo zijn eigen mening.
Laatst las ik dat Jennifer Garner ( speelde o.a. in Elektra ) binnenkort in een film de rol van Miss Marple wil spelen _O^
Moest het niet realiteit zijn ,zou men zeggen dat het een slechte klucht is.

Of neem de film "The Fog" ,het origineel een meesterwerk ,en de remake . . .
Nu ja ,iedereen zijn mening . . .
Ik wil best wel de remake van "Ladykillers" bekijken ,maar de kans dat ik hem waardeer is zeer klein.
Een voortreffelijk gerecht ,daarvan verander ik het recept niet. Ik laat hem zoals ie is.
Het is aan de kijker te beslissen wat ie wil ,een ( meestal slecht ) gemaakte remake of het origineel. Spijtig vind ik wel dat veel mensen het origineel niet eens kennen ( bijvoorbeeld bij Ocean's Eleven uit 1960 ) . . .

Meneer Bungel schreef:
@ Huggy Bear:

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 14:31 uur
Huggy Bear schreef:
Eén van de domste dingen die je kan doen, is een film met tegenzin gaan bekijken. (No offense, vanzelfsprekend).

Bedankt voor de tip wat betreft Ocean's Eleven, trouwens; sommige mensen kennen de gehele filmgeschiedenis nu eenmaal niet uit hun hoofd of leren er pas op wat latere leeftijd over, ondergetekende meegerekend. Daar heeft MovieMeter dan weer een mooie functie. _O_

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 14:58 uur
Ocean's ten?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 11:09 uur
Het is juist dat men nooit een film met tegenzin moet bekijken.
Maar als men een film beoordelen wil ,moet men natuurlijk wel weten waarover men spreekt.
Ik bekijk daarom ook wel 's films dewelke mij niet aanspreken ,maar als anderen hem goed vinden ,ben ik toch wel benieuwd.
En is de film toch mooi. Dan wil ik mijn mening best aanpassen ;)

Moviemeter vind ik een hele belangrijke website.
Per jaar koop ik meer dan 50 DVD's ,en meestal kijk ik eerst op jullie website om te lezen wat andere kijkers ervan vonden.

Bij deze _O_

Meneer Bungel schreef:
Huggy Bear schreef:

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2011, 14:09 uur
Ik heb deze film eigenlijk per ongeluk gekocht. Toen ik hem thuis kreeg bleek namelijk dat dit niet de versie van de Coens was. Maar aangezien deze film zulke goede recensies kreeg, besloot ik hem toch maar te houden in plaats van terug te sturen. En dit was wel de originele versie, dus ook interessant om te vergelijken met de Coens versie. Helaas kan deze film me niet echt bekoren. Het is allemaal veel te oud en te gedateerd. En met deze manier van filmen en acteren heb ik toch echt niets. De eerste helft van de film gaat dan nog wel, maar de tweede helft kakt de film helemaal in en viel ik zowat in slaap.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 15:47 uur
Vijf op het oog nette gangsters (o.a. Guinness en Sellers!) zoeken onderdak bij een oud omaatje om een overval te plegen. Het lijkt goed te doen, maar dan volgen diverse misverstanden en bizarre ontwikkelingen tussen het omaatje en de bende. De plotomschrijving ruikt naar een komische Hitchcock-wannabe en wel, daar heeft The Ladykillers wel wat weg van, zonder dat ik afbreuk wil doen aan deze film. Ik vond het wel een aardig thriller-achtig filmpje. Niet geniaal, maar zeker niet verkeerd, als je houdt van klunzige kluchten (ja dat laatste allitereert lekker ;))..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 18:25 uur
Persoonlijk vond ik de remake beter, maar toch interessant om het origineel te zien. Het einde vond ik wel beter dan de remake.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 15:54 uur
ARD (The Ladykillers, zaterdag 31 december, 3:50 uur)