Star Trek: First Contact (1996)

463 stemmen | gemiddelde 3,51
Actie /
Sciencefiction110 minuten
geregisseerd door
Jonathan Frakesmet
Patrick Stewart,
Brent Spiner en
Jonathan FrakesHet ruimteschip 'Enterprise E' patrouilleert aan de rand van ons sterrenstelsel, wanneer de bemanning een noodboodschap van het hoofdkwartier van de Starfleet ontvangt: de Borg, een uiterst oorlogszuchtig buitenaards volk, zijn de ruimte van de Federatie binnengedrongen en stevenen af op de aarde. Kapitein Picard negeert de instructies van zijn oversten, die hem het bevel geven neutraal te blijven en zet de achtervolging in op de vijandige vloot. Maar de gevreesde koningin van Borg, die Picard zes jaar geleden had gevangengenomen en diens geest en lichaam in beslag had genomen, weigert zich gewonnen te geven.
puckb96
[permalink] geplaatst op 28 november 2010, 18:47 uurBen t er wel mee eens, dat dit de beste is. Ik ben ook een grote Star Trek fan, ik heb zelf bijna alle films en ik heb seizoen 2 & 3 van Star Trek: Enterprise liggen. Top franchise is het gewoon! Ik hoop ook dat de opkomende Star Trek sequel met Chris Pine weer een topper wordt.
5,0
[permalink] geplaatst op 7 december 2010, 15:45 uurIn 3 woorden geweldig
4,0
[permalink] geplaatst op 11 mei 2011, 23:51 uurAls dit het beste is wat Star Trek te bieden heeft, gaat het voor mij niets worden.
De set design vond ik lelijk, het verhaal eigenlijk nergens interessant, Picard een beetje heel erg grote smurf en vond alle karakters behoorlijk oninteressant, flat en een collectie eenheidsworsten.
De Borgs vond ik echt lachwekkend lelijk en goedkoop en geen enkele verhaallijn kon mij werkelijk boeien. Het gegeven van Tijdreizen, het veranderen van lotsbestemming in Terminator en Back to the future beter gedaan. Een robot die mens wil worden? Ook in andere films beter gedaan (A.I)
Waar waren die zogenaamde interessante diepzinnige SF ideeën waar alle Trekkies zo lovend over zijn? Ik kon het hier nergens vinden.
Ik zie niets in het verhaal waarom de makers dit origineel of interessant genoeg vonden voor een film,
ik begrijp het gewoon niet en dat terwijl ik zo graag het leuk had gevonden.
5,0
[permalink] geplaatst op 8 juli 2011, 12:27 uurthe_watcher schreef:
Iets in deze film maakt dat ik hem steeds weer kijk als hij op TV is. Desalniettemin vind ik het geen geweldige film. Misschien niet eens goede..
Over de kwaliteit van een film kan men discussiëren, en zo hoort het ook. Ik heb de film op een DVD die ik regelmatig bekijk staan, en ik vind de film wel goed omdat hij razend knap in elkaar is gezet, en het acteerwerk uitmuntend is. Daarom heeft de film 5 sterren van mij gekregen.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 december 2011, 1:07 uurGoeie film waarin de Enterprise een ruimteschip van de Borg volgt naar het verleden. Een onderhoudend verhaal met een uitstekende opbouw en zeker niet zonder humor. De special effects zien er goed uit en ook de cast brengt het er goed vanaf, vooral Patrick Stewart is erg goed en hij is inmiddels vergroeid met zijn rol als kapitein Jean-Luc Piccard.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 23:20 uurNa star trek 2, mijn favoriet uit de reeks. De borg is de meest gevaarlijke en griezelige vijand van de federatie. Stukken beter dan zijn middelmatige voorganger, weet deze film constant de spanning vast te houden. Naast de vaste Enterprise bemanning, geeft Cromwell het beste van zichzelf als Zefran Cochran. De scene op het holodek met de gangsters a la Al Capone vond ik een momentje van rust tussen de spanning door.