Genre: Drama / Sport
Maandag om 09:10 uur op Film 1 Premiere
Donderdag om 11:50 uur op Film1 Drama
Plot The Wrestler
"Love. Pain. Glory."
In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...
- Trailer (YouTube)
Adam
The Ayatollah
Necro Butcher
Asaharo
Aardig maar niet meer dan dat. Rourke speelt zijn rol wel met de nodige finesse alleen spijtig dat de resterende acteurs er niet veel van bakken. De verhaallijn met het strippertje, de dochter die niet genoeg liefde kreeg, en zijn eigen vergankelijkheid kneden een geheel dat ik op sommige momenten niet serieus nam. Positief is wel dat het er visueel nog redelijk uitzag, de invloed van de gebroeders Dardenne is voelbaar in bijna elke shot. Al bij al een vermakelijke film maar naar mijn gevoel had hier veel meer ingezeten.
Kiros
De rauwe manier van filmen kon ik waarderen. Het gelikte Hollywoodfilm-filter er af en het laten lijken op een soort van docu deed mij er eens goed voor zitten.
Zeer jammer van de ( hier al veel besproken) cliché`s die langskomen. Het begon te vervelen en het laatste half uur was een kwestie van de film uit proberen te zitten.
Nog net aan 3 sterren, mede door het goede acteerwerk van Rourke.
Dennis Evahi
Goede film vind ik dit. Behoorlijk ruig en rauw in beeld gebracht. Gebruik van de muziek vind ik ook heel goed gekozen. Echt een tijdsbeeld wordt gegeven. Treurig om te zien dat Randy op zijn retour is. Zo succesvol als hij ooit was. Aangrijpend om te zien. De eenzaamheid. Pakkend!
**** en een half
Waackx
Zeer overschat drama.
Er gebeurt te weinig om 115 minuten aan je buis gekluisterd te blijven.
Bovenien ik kon me nauwelijks meeleven met de situatie van Randy omdat ik van mening ben dat hij alles aan zelf te danken heeft zoals: de moelilijke relatie tussen hem en zijn dochter.
Rourke acteert aardig maar een Oscar hiervoor ?
Nou nee, niet dat Pennn hem verdiende maar dit ook niet.
GuyB
Jammer dat je de film overschat vindt, 'The Wrestler' bewijst nochtans dat je geen adembenemende special-effects en actie nodig hebt om iemand te entertainen. Een verhaal en de acteerprestaties van Mickey Rourke volstaan.
Thorak
Sterker nog, Rourke's acteerprestatie in deze film is een van de beste die ik de afgelopen jaren heb gezien. Ook Marisa Tomei was zeer goed in deze film.
Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
oemoemenoe
Mooie film, gebruik die omschrijving niet vaak voor een verhaal en/of acteerwerk maar hier vind ik dat wel op zijn plaats.
Natuurlijk helpt het als je iets weet van Amerikaans show-worstelen maar eigenlijk maakt het niet veel uit.
Het contrast tussen realiteit en roem (illusie) is frappant in beeld gevangen. Zeker de drijfveren van de personages en de resultaten van hun acties zijn realistisch en meelevend gebracht.
Afgesloten met een zeer passende finale.
John Lee Hooker
Viel behoorlijk mee deze show.
Leuk uitgewerkt drama. Gedoe met die dochter en de supermarkt is er goed bijgestopt.
Mickey Rourke vond ik erg overtuigend. Ook het bloed, de nietjes en de hechtingen zag er goed uit.
Dan die stripster, je weet niet welke kant het op gaat, een beetje heen en weer eigenlijk.
Ik ben benieuwd welk aandeel Frankrijk hierbij heeft gehad. Ik vond het namelijk vrij ruw gefilmd.
Het einde was nog best spannend. Ik dacht even dat hij weer van z'n stokkie zou gaan. Ook goed dat ze die sprong op het einde niet in beeld hebben gebracht.
Niet heel erg spectaculair, maar wel een sterk resultaat.
missl
Mooie rol van Rourke maar er komen te veel Hollywoodstukjes voorbij waardoor het niet het meesterwerk werd waar ik op hoopte.
shrink
Leuke film om een keer te zien, maar verder ook niet. Had steeds het gevoel dat ik naar een goedkope documentaire zat te kijken. De muziek maakte echter veel goed. Daarnaast is de film erg traag. Heb hem een paar keer doorgespoeld.
Het drama zorgt ervoor dat het de moeite van het kijken waard is, maar ik kan moeilijk naar Michey Rourke kijken. Iemand met opgespoten lippen kun je toch niet serieus nemen. Ik heb dan hetzelfde gevoel als bij de nieuwe Vanessa. Ik vond hem ECHT gewoon zielig. Jammer als mensen zo afglijden. Hoe zou het met hem gaan ?
lykathea
Heb hem een paar keer doorgespoeld.
Wait... what? Moet ik me hierbij serieus voorstellen dat je op de forward knop drukt en daardoor een paar minuten als "niet gezien" beschouwd? Gewoon zodat de film wat minder lang/traag is?
Als dat zo is : wauw.
Kiros
Het laatste half uur was ook lastig om doorheen te komen, vond ik. Dan snak je zo`n beetje naar een einde.
blisteringdude
Net nog ff opnieuw gezien. Wat is Rourke toch een fantastische acteur.
Geweldige film over vergane glorie. Gefilmd in een documentaire-achtige stijl, waarbij de camera het hoofdpersonage (een professioneel worstelaar op leeftijd) bij alles blijft volgen. Ook tijdens zijn dagelijkse bezigheden als hij bijvoorbeeld bij de kapper zit of naar de zonnebankstudio gaat. Ook heb je het zeker met hem te doen tijdens de vele trieste aangelegenheden zoals de signeersessie waar nou niet bepaald de roem van afdruipt.
Mickey Rourke is fenomenaal en bijzonder slim gecast in een rol die hem werkelijk op het lijf is geschreven. En ook Marisa Tomei en Evan Rachel Wood zijn zeker het vermelden waard.
DVD-T
Toch niet de topper die ik verwacht had.
Ik heb zeker met verbazing en veel plezier zitten kijken naar de tour de force van Mickey Rourke, samen met de leuke wortel partijen zijn dat toch wel de hoogtepunten van de film. Verhaal technisch is het allemaal wel erg simpel. Dat dit van de man komt die het prachtige The Fountain heeft geregiseerd, want dit keer zit er helemaal niks vernieuwends in. Hierin kun je toch wel merken dat Aronofsky een arthouse film voor een mainstream publiek wilde maken. Erg makkelijk om een succesje te boeken bij de "gewone" filmkijker. Toch blijft de film, ondanks het script wat nog dunner is dan het lichaam van Keira Knightley, nog wel vermaken. Maar dat is dan ook alleen te danken aan het spel van Rourke die hier een magisch iets neerzet. De rest van de cast doet het wat magertjes. De worstelscènes zijn ook erg leuk, en het einde maakt nog enigzins wat goed.
Waackx
Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
Ok dat kan, ik zal waarschijnlijk dan de enige zijn die tot de dag van vandaag niet snapt wat zo goed aan de acteerprestatie van Rourke mag wezen.
Niet dat Penn in Milk zo veel beter was, maar wel beter dan deze rol die Rourke vertolkt.
jansma
Ik vond het een warrige film waar de acteerprestaties van Rourke het enige pluspunt was.
harm1985
Degelijke film met een zeer goed gecaste Rourke. Wat ziet die kerel er uit zeg, perfect voor de rol, en hij speelt em nog goed ook. Verhaal is redelijk standaard 'voor de oscars' gemaakt, zoals films als A Beautiful Mind, maar laat nergens steekjes vallen. Beetje storend is wel dat de relatie met Pam en zijn dochter redelijk oppervlakkig blijft; om over die dansscene met zijn dochter maar te zwijgen. Einde is ook redelijk standaard, want natuurlijk gaat hij nog 1 keer de ring in; hoe dit in beeld wordt gebracht is echter wel uitstekend. 3,5*, vooral voor de acteerprestaties.
Lord Flashheart
Onderhoudende, maar weinig opzienbarende speelfilm over een overjarige worstelaar.
Op bijna documentaire-achtige wijze doet Aronofsky verslag van het treurige leven van de gevallen worstelaar Randy Robinson. En daar gebeurt bitter weinig in, waardoor je als regisseur meteen al met een probleem zit opgezadeld. Aronofsky slaagt er ook maar gedeeltelijk in dit probleem op te lossen. Het camerawerk is niet bepaald verfrissend, na alle reality tv van de afgelopen jaren, maar het werkt. Grootste manco zijn eigenlijk de zwak uitgewerkte bij personen. Als kijker kom je haast niets te weten over de stripper/vriendin of zijn dochter. Op de strand scène met de dochter na, zijn de dialogen nauwelijks interessant. Resten de eindeloos herhaalde beelden van vergankelijkheid. Maar dat ligt er weer zo dik bovenop, dat zelfs een blind paard dat nog kan zien. Rourke doet z'n best, maar het script is simpelweg te oppervlakkig om tot een echt grote film te komen.
Ik kan me voorstellen dat deze worstelaars film in Amerika hoge ogen gooit, maar net als andere Amerikaanse sporten doet het me niet zoveel. 3***
soom
Mmmm..
Tja, in de zee van ontelbare dvd's die ik nog moet zien, zitten wel een paar goede. Ik koop me het ongans, maar het kijken van films kan ik nogal eens uitstellen, omdat ik niet altijd zin heb in bepaalde genres. Ik heb wel heel veel verschillende soorten dvd's, ook genres waar ik niet zoveel mee heb, maar die ik uiteindelijk toch heb gezien. (denk een Blade Runner en verschillende slasher films, bij voorbeeld).
Ook the Wrestler is niet meteen en direct een film die past in mijn favoriete genre, en het kijken ervan, stelde ik dan ook best wel uit. Ondánks dat 2 van mijn toch wel favoriete actrices erin mee deden (Marisa dankzij Untamed Heart, en Evan Rachel dankzij Across the Universe). Maar goed, ik heb hem uiteindelijk nu toch gezien, ja. Eindelijk, mag ik wel weer eens zeggen.
Ik was ook een beetje huiverig, vanwege het feit dat ik eerder werk van Aronofsky niet heel goed vond. Requiem for a Dream vond ik wel in het begin goed, meen ik me te herinneren, maar al tijden staat die film bij mij als slecht in de herinnering, en hoewel the Fountain wel een voldoende kent, ik was toch niet heel happig om een film van Aronofsky te zien. Wat een onterecht vooroordeel is, natuurlijk, want elke regisseur, niet één uitgezonderd, doet het beste dat diegene kan doen. Aronofsky ook. En ben onder de indruk, hoor. Want ondanks dat worstelen, boksen, en al die vecht sporten meer, mijn pakkie an niet zijn, vond ik het geheel toch boeiend genoeg. Evan Rachel en Marisa zijn een fijne aanvulling op wat Mickey doet en zegt, en Evan Rachel bewijst dat ze echt een goede actrice is. Zeker wel een mooie voldoende, en Aronofsky, ga zo door hoor, dan komt er vast en zeker nog ooit weleens een 5* tevoorschijn!
Edit: Blijft de hele tijd maar door m'n hoofd spoken, sinds gisteravond. Verhoog met een halfje. Sterk neergezet.
snake va
Deze film heeft me echt verrast, op een hele positieve manier.
De sfeer in deze film vind ik echt top en dit is echt Mickey Rourke zoals ik hem nog niet gezien heb...hij speelt natuurlijk een klein beetje zijn eigen leven, maar dat zegt niet dat dat het makkelijk maakt.
Ik vind het filmwerk echt fantastisch. De reden om erg kort op de acteurs te filmen zodat je één wordt met de personage(s) vind ik erg goed.
ArjanB1
Hoe kan je het laatste half uur haten? Dat laatste half uur en zeker van Guns and Roses is geniaal. Camera werk, het geluid, acteren, alles was zeer goed!
Gangleri
Arovovsky is super. Wat voor genre hij ook kiest, hij weet bij mij kippenvel te veroorzaken. Ik dan ook niet wachten op Black Swan.
Zeriel
Behoorlijk goede film. Mickey Rourke is erg overtuigend. evenals Marisa Tomei. Randy the Ram, voelt echt aan.
Mooie shots, , mooi open einde.
Triest wereldje van oude wrestle-helden, mooi in beeld gebracht. Goed drama met veel humor.
En dat voor slechts $6 miljoen.
tomzorz
De eerste film waarin een opgepompte krachtpatser me kon boeien en kijkplezier geven. Net wat ik verwachtte van Aranofsky dus.
Het drama en realisme was naar goede gewoonte treffend, en ook de cameravoering en acteerprestaties verdienen een pluim.
Ik hou van open eindes, maar bij deze film, en dat is zijn enige minpuntje, bleef ik toch een beetje op m'n honger zitten... Wat uiteraard ook wel een teken is dat ik in het verhaal werd meegesleurd, maar toch had ik graag nog net dat ietsje pietsje verder willen kijken.
Zeriel
In principe gaat ie er gewoon aan, en is dit zijn laatste sprong, rechtsstreeks het hiernamaals in, naar de eeuwige worstelvelden.......of anders gaat ie net zo lang door tot ie er letterlijk bij neervalt. Ik vond dit een perfect einde.
Davidus
Wat een schitterende rol van Mickey Rourke, zijn beste.
Rourke als de verpersoonlijking van vergane glore, een vervalen monumentaal pand, overwoekerd, niet meer te fixen achterstallig onderhoud.
Een mooie "studie" van de vergankelijkheid van het leven. Schitterend vervallen locaties; zijn trailer, de gym, de telefooncel locaties en die schitterende scene met handtekeningen uitdelende oud worstelaars. Gebutst, gehavend en futloos
Je voelt ahw zijn verwondingen, zijn stijve spieren, zijn kortademigheid, zijn onherstelbaar beschadigde lichaam dat niet meer verder kan.
Interessant om eens de achterkant van het worstelwereldje te zien.
Heel mooi de relativiteit van het leven verbeeld; binnen het worstelwereldje ben je alles, daar buiten totaal niets (wordt net aan herkend achter de vleesbalie)
Een mooi on-sentimenteel, nuchter drama.
En alles heel rauw, direct, "lelijk" gefilmd. Zalig.
93.9
Goede film met nergens vals sentiment.
Komt de laatste tijd niet zo vaak meer voor dat je echt meeleeft met de hoofdrolspeler.
Blijft een uitzonderlijk regisseur, die Aronofsky.
Betere wrestler als Rourke kun je niet bedenken.
Verder is het allemaal zo waar, nergens wordt hij geaccepteerd, behalve in de ring.
Die strijd buiten de ring 'for a living' was echt van het gezicht van Rourke af te lezen.
Zeer goed!
Jessen0wnt
I just want to tell you, I'm the one who was supposed to take care of everything. I'm the one who was supposed to make everything okay for everybody. It just didn't work out like that.
Mijn tweede Aronofsky in een korte tijd. Black Swan heeft me toch enigszins niet laten gaan en daarom was er geen ontkomen aan, om nog meer van dit sterke regiespel te zien.
De film vond ik aan de ene kant vrij grappig om te zien, met name de worstel scènes waren vrij goed maar komisch weergegeven. Misschien omdat ik dit niet veel mee maak. Daarnaast weet je niet precies wat je moet doen met Robinson, het hele gebeuren met zijn dochter en de lapdancer heeft zeker wel emotionele waarde, maar de rest word verfilmd alsof het een grote ''faal'' is, wat dan weer een beetje leedvermaak is van mij. Ik kreeg gewoon een beetje het idee van ''fuck my life'' en dat verwacht je in eerste instantie niet. Naast het verhaal waar ik niet veel mee kon zit de film wel belachelijk goed in elkaar en zeker door het sterke handheld camera gebruik werkt dat enorm mee aan het leven van onze ram. Wat me ook niet is ontgaan zijn de sterke en voroal realistische (zover) acteer prestaties. Het niveau zakte wat in wanneer er echte dialogen werden gevraagd, maar de cast kon ook prima een verhaal vertellen zonder deze dialogen. Echt verrassend goed. Kan lichtelijk wel erkennen dat hier een klein meesterwerk in zit alleen niet heel enthousiast.
3,5 ster

Ruben van der Meer stopte zijn liefde voor films in 'Bad Slippers': 'Ik wil het ook eens zelf doen'

Kijktip op Netflix: 'Scoop' behandelt controverse rond prins Andrew

Eerste Italiaanse titel van HBO Max: waargebeurde miniserie 'Portobello' nu te zien

Kritiek op Prime Video-docu 'Ferry Lost' over Ferry Doedens: 'Deprimerend'

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000

Requiem for a Dream
Drama, 2000
new jerseysupermarketheart attackambitiondochterworstelensportstrippersteroids famebarbed wireworstelaarverlossingprofessioneel worstelensuper 16mm16mmpro wrestlerspro wrestling movie