The Golden Compass (2007)
Alternatieve titel: Het Gouden Kompas

geregisseerd door
Chris Weitzmet
Nicole Kidman,
Daniel Craig en
Dakota Blue RichardsLyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hen overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde daemons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 17:22 uurneli123 schreef:Boek is zoveel beter (alle 3)
dus het boek geef je 4 sterren?
4,0
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 21:53 uurwimaroca schreef:neli123 schreef:
dus het boek geef je 4 sterren?
Nee ik geef de film 4 sterren,
het zou raar zijn als ik stemmen ging geven voor de boeken op moviemeter
dat kan beter op boekmeter.
(Die gaf ik trouwens 5)
3,0
[permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 1:46 uurMooie plaatjes. Jammer dat het verhaal nogal afgeraffeld wordt, en er nergens een moment rust in lijkt te zitten.
Ondanks de uitgebreide sterrencast zijn er maar weinig personages die een beetje uit de verf komen. Eigenlijk alleen Lyra - leuk wijzneuzerig en eigenwijzerig gespeeld door Dakota Blue Richards. Doet ze goed. Eva Green had van mij wel wat meer rol mogen krijgen - liever haar dan dat plastic smoel van Nicole Kidman, jakkes wat ziet dat er eng uit. Alle eer aan Zinema trouwens voor de mooiste quote daarover. Maar de rest had net zo goed vervangen kunnen worden door nog een beetje tekenwerk en CGI, zo snel komen de acteurs langsflitsen.
De dieren zijn leuk in beeld gebracht. Jammer dat ook daar wat weinig de tijd voor genomen wordt.
Jammer overigens dat het er naar uitziet dat de vervolgen, de twee andere delen van het verhaal, niet verfilmd zullen worden. Want ondanks dat deze film misschien hier en daar wat raffelig aanvoelt, en niet in alle opzichten eer doet aan het verhaal, zou ik toch best willen zien hoe het verder gaat. En als het waar is dat de vervolgen niet zozeer door de crisis zijn komen te vervallen, maar doordat de katholieke kerk daar tegen is - bah, dat zou toch wel erg triest zijn.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 1:18 uurWat een slechte opbouw verhaal , alles komt uit het niets en wat een slechte open einde....dus niets meer en niets minder dan een sprookje.
de film krijgt een 2.5 , omdat ik daarvoor Dragonball Evolution had herbekeken , dus anders was het wat lager geweest , maar goed disneyland leefde weer in me op.