American Gangster (2007)

3849 stemmen | gemiddelde 3,82

Misdaad /
Drama157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
geregisseerd door
Ridley Scottmet
Denzel Washington,
Russell Crowe en
Josh BrolinDrugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.Deze film staat op nummer 151 in de top 250
» volledige top 250
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 19:26 uurEens bekeken en hij is me ook goed bevallen. Wel een wat lange film (2uur en half), maar verveelde niet. Indrukwekkende cast en was eigenlijk verrast dat de film geregisseerd was door Ridley Scott.
Het bekijken waard

3,0
[permalink] geplaatst op 14 november 2011, 14:45 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVerdomme, toch een tegenvaller! Had echt hoge verwachtingen voor American Gangster en opzich is het ook een prima film maar ik vond het niet uitstekend. Ik had meer iets als Scarface verwacht en er zijn zeker overeenkomsten maar dit is minder sfeervol en had absoluut een minder goed einde. Natuurlijk kan je daar ook niet mee gaan kloten omdat het op een waargebeurd verhaal gebaseerd is. De film is behoorlijk traag en soms niet zo boeiend.
Aan de andere kant heeft deze film wel alle ingredienten voor een geweldige Rise And Fall film zoals het ongelovelijk grote huis waar hij zijn familie naar toe brengt (van te voren kan je al raden dat zijn moeder hem gaat haten vanwege zijn werk en dat soort dingen). Uiteindelijk maakt Lucas een fout die hem zijn gehele imperium kost. Hij gaat niet ten onder met bazooka's en tanks op de achtergrond maar beland in de bajes. Ik had daar meer van verwacht.
Maar genoeg negativiteit! Denzel Washington is geweldig als Frank Lucas, de film is niet saai al had er waat meer tempo en actie in gemogen, er zitten een aantal behoorlijke hoogtepuntjes in zoals Frank die een man neerschiet op straat terwijl hij luncht met zijn broeders en er is aandacht besteed aan de 70's sfeer. Mooie maatpakken ook.
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 19:39 uurjumpstylemovie schreef:
(van te voren kan je al raden dat zijn moeder hem gaat haten vanwege zijn werk en dat soort dingen.
Dit viel wel mee toch, al helemaal als je het vergelijkt met scarface, waarin die moeder nog geen 100 dollar (uit mijn hoofd) accepteerd van haar zoon, waarbij voor haar nog niet eens duidelijk is hoe slecht haar zoon was...Pas helemaal op het einde in deze film kon ze het niet langer negeren, barste ze los over zijn smerige zaakjes.
Ik vond deze film juist wel een meesterwerk. De muziek, de sfeer en het acteerwerk! Ook geweldig hoe die jaren 70 sfeer bijna bijna 40 jaar later, nog steeds heel mooi kan worden weergegeven. Bovendien had ik helemaal geen moeite met de lengte van de film, maar goed, dat is voor iedereen zijn eigen mening natuurlijk!
3,0
[permalink] geplaatst op 22 november 2011, 10:46 uur24-7moviestar schreef:jumpstylemovie schreef:
Bij Scarface is het meteen duidelijk dat Tony's moeder er niets van wil weten inderdaad. Je kan bij American Gangster wel zien dat Lucas zijn moeder een net type is en niet houd van zaken als drugs dealen. Dus als zij dan in zo'n achterlijk groot huis terecht komt kan je al raden dat ze binnenkort nieuwschierig word waar het geld vandaan komt, of het haar nou uit maakt of niet. En dan heb je ook nog die zoons die net als Lucas willen worden. Ik vind het trouwens geen minpunt maar het begint typisch te worden bij
rise and fall films.
Ik vond ook dat de 70's setting prachtig was, niets over te klagen. En verder vind ik wel dat de film te lang duurt omdat er soms echt te weinig gebeurt en er geen mooie finale is om naar uit te kijken, iets wat bij Scarface dan weer wel het geval is.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 11:53 uurRegisseur Scott neemt ruim de tijd om de opkomst en teloorgang van Frank Lucas uit de doeken te doen. Te ruim naar mijn mening, want in de bijna drie uur dat film duurt zit vaak meer van hetzelfde, waardoor het verhaal bij tijd en wijle een beetje inzakt.
Niettemin een degelijke film met goed acteerwerk, in het bijzonder van Russell Crowe en de aloude Ruby Dee (goed haar weer eens te zien).
[permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 14:27 uurZeker geen thrillert
De aard van deze film is geheel anders dan de al gememoreerde Scarface en klonen daarvan. Feitelijk kijk je naar een 'soort van' documentaire. Dat schept qua intensiteit en meeleven niet echt een band. Toch weet deze film mij te boeien en te overtuigen.
Hierin hebben toppers Washington en Crowe een zeer belangrijk aandeel. Beiden spelen zij hun rol vol overtuiging. De rol van Brolin was prima, temeer hij zich als ploertige agent lekker kon uitleven. Wat ook super is, is de herleving van het jaren zeventig tijdsbeeld. De film ademt dat alles professioneel uit. Goed gedaan van Scott.
Ondanks de lange zit eindigt deze film voor mij dik boven 'par'. Verwacht echter geen shoot outs ala Scarface of Heat. 4 sterren
5,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 18:00 uurTja wat kan ik erover zeggen.Een dikke 5!!!
What more do i have to say...
20 percent?
Komt trouwens 12 april weer op TV! We gaan hem gewoon weer kijken.
5,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 4:38 uur1 van de beste films die ik ooit gezien heb! Goed geacteerd, verhaal zit goed in elkaar en de sfeer van de film is perfect! Alles lijkt te kloppen aan deze film, het begin, het einde, alles.
Denzel is echt een held! Wat een acteerwerk, hij speelt zn karakter zo goed dat je zo zou geloven dat hij echt Frank Lucas is (geweest)!
Een aanrader is wel om je tijdens de film te bedenken dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, dat alleen al maakt de film heel interessant.
5 sterren zijn eigenlijk te weinig voor deze film...
4,0
[permalink] geplaatst op 19 april 2012, 0:22 uurVandaag opnieuw herbekeken op blu ray. Vond hem deze x toch een stuk beter. De vorige verwachtte ik ook teveel, maar het is niet allemaal Scarface. Het is eigenlijk best wel een timide film om door te gaan voor een gangsterfilm. Misschien is de titel niet goed gegeven. The blue black magic man was misschien een betere optie. Het gaat ook vooral om zijn handel en hoe succesvol hij daarin was. De film heeft veel sfeer en ziet er goed uit. Helaas op blu ray wat te donker en dat voor een film van 2007. De twee verhaallijnen zijn uitstekend en goed te volgen. Vond Denzel wel wat beter, dan Russel met zijn zware stem en Australisch accent. Moest ook lachen om de term ain't hoochie. Nog nooit een spleet gezien? Volgens mij niet de juiste vertaling. Anyway de vorige keer gaf ik deze film drie sterren, maar hij stijgt met stip naar 4 sterren. Knappe film, goed in elkaar gezet. Dat hij wat traag was vond ik niet erg.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 17:54 uurPrima film wat heb ik toch genoten van Denzel Washington en het verhaal was ook zeer indrukwekkend.
Omdat het verhaal meer op Godfather lijkt kan ik me toch niet tegenhouden van vergelijken.
Nou het film is over het algemeen wel een perfecte maffiafilm maar toch net geen Goodfellas of een Godfather.
En daarvan dit 4 maar toch vind ik deze film een absolute topper.
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 19:09 uurGeweldige film, deze week voor de derde keer bekeken en hij bleef me weer twee en half uur boeien. Ik vind het vreemd dat deze maar 2 oscarnominaties heeft gekregen. Deze film lijkt me toch net iets sterker dan Juno of Michael Clayton?