Mad Max beyond Thunderdome (1985)
Alternatieve titel: Mad Max in de Donderkooi

George Miller (II) en
George Ogilviemet
Mel Gibson,
Tina Turner en
Bruce SpenceMax (Gibson) wordt beroofd van al zijn bezittingen en kan nog net de stad Bartertown bereiken, die gerund wordt door Aunt Entity (Turner). Hij sluit een deal met Entity en vecht namens haar in de Thunderdome, een kooi waarin gevechten op leven en dood worden gehouden. Entity belazert hem en gooit hem de woestijn in. Met hulp van een groep kinderen die hij bij een oase vindt, gaat Max weer terug naar Bartertown, om met Entity af te rekenen.
5,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2010, 15:54 uureen goede film, maar na mad max 2 vond ik dit deel toch wat tegenvallen. maar na 25 jaar komt er eindelijk nog een vervolg. helaas heeft mel gibson de rol afgeslagen, hij vind zichzelf te oud. best wel jammer, maar toch kijk ik nog altijd uit naar mad max 4 fury road
1,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2010, 23:14 uurErnstig slechte afsluiter van een erg matige triologie. Waar de voorgangers nog een lekker sfeertje hadden en nog "cool" waren, was deze heel erg kinderachtig. Gibson is natuurlijk wel op dreef als Max, maar Tina Turner als slechterik vond ik maar niks. Muziek was opzich wel oké, heel erg Indiana Jones achtig, maar bij Mad Max totaal misplaatst. Het zag er verder wel mooi uit, toffe autos, maar verder sloeg het verhaal en de personages nergens op (vooral die kinderen vond ik vervelend).
Een 1,5* voor dit matig tot slechte laatste deel van de Mad Max triologie, als er een deel vier komt hoop ik dat die het sfeertje van deel twee terug krijgt.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 10:50 uurBeetje warrig verhaal, die koek is hier wel echt op, ondanks een sterk tweede deel. Wel een leuke bijrol voor Tina Turner en haar soundtrack.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 23:16 uurGeef hem een 4
Tina rocks!
Sfeer blijft in de film zoals de eerdere delen..... erg goede film!
3,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 17:20 uurBeetje een ondergewaardeerde film, al is het wel de minste van de 3.
De film zelf begint wel erg goed, misschien wel het beste van de drie. Barter Town is erg fraai weergegeven(merkt dat hier wat meer budget in zit) en de Thunderdome zelf is ook een bron van inspiratie. Daarnaast lopen er weer zat maffe personages rond en vind ik persoonlijk Tina Turner niet eens zo slecht. Ook de voertuigen zijn weer lekker creatief in elkaar gezet.
Toch voelt het laatse half uur een beetje jammerlijk aan, de toon verandert iets teveel en het verhaal gaat eigenlijk nergens naar toe. Max loopt er ook een beetje radeloos bij. Heb het gevoel dat er niet veel aandacht aan het script is gegeven. Die achtervolgingsscene leek haast wel een kopie van het tweede deel, de tankwagen alleen dan ingeruild voor die auto/trein.
Toch heb ik me nog prima vermaakt en dankzij het eerste half uur komt deze toch nog aan drie sterren omdat de desolate wereld nog nooit zo prachtig eruit heeft gezien in de Max Max trilogie.
dominion
[permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 21:16 uurBoutfilm !
Ik vond er echt werkelijk geen hol aan.
De eerste twee schijnen veel beter te zijn dus dat hoop ik dan maar want heb die nog niet gezien.
Het begon wel erg goed met die arena maar dan zakte de film echt behoorlijk in want die gevechten waren echt te dom voor woorden en hoe komen ze erop om een gehandicapte in een kooi te stoppen

Tina Turner kan het ook beter op het zingen houden want dat kan ze veel beter want echt een goede actrice vond ik haar in deze film niet.
Doomsday blijft voor mij nog steeds de beste Post Apocalyptische film.
1,0
2,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2011, 0:12 uurTja, dit is toch wel een rammelend slot van de trilogie. Gibson is best in goede en coole doen, de rest is vaak op het cartooneske af. Zeg maar overacting zonder talent. Tevens heeft het verhaal, evenals Tina Turner, erg weinig om het lijf. Op een enkele scene na matige bankhanger.
Ik begrijp dat ze bezig zijn met een re-boot. We zullen zien.

[permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 8:09 uurkiller13 schreef:
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 14:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNa deel 2 gezien te hebben, heb ik eigenlijk nog 1 vraag:
Speelt Bruce Spence eigenlijk nog dezelfde rol als in deel 2?
Op imdb lees ik dit:
Bruce Spence, who played the Gyro Captain in Mad Max 2 plays Jedediah, a different character who robs Max at the start of the film. Confusingly, both characters use flying machines (in Mad Max 2 it was a 'Gyrocopter', in Mad Max 3 a Transavia PL-12 'Airtruk') and little is done to differentiate the two different characters.
Ik meen me te herinneren dat ze precies elkaar niet kennen in deel 3? Of heb ik het mis?
4,0
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 19:14 uurNee, Spence speelt hier iemand anders.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 november 2011, 21:21 uurDacht ik al. Wel verwarrend.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2011, 22:38 uurEen redelijk vervolg, wat wel niet meer die sfeer bevat, die de vorige delen wel hadden. Gibson brengt zijn rol verder weer aardig, maar de rest van de cast is maar redelijk. Verhaal is ook niet al te bijzonder. Gelukkig is er nog wel prima actie aanwezig. 2,5 Ster.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 16:17 uur Welcome, to another edition of Thunderdome!
Deze 3e MM film is een leuke film om naar te kijken....
Het verhaal is wederom in orde en wordt op een vlotte manier gebracht,waardoor de film boeiend blijft om naar te kijken...
Mel Gibson is wederom een prima Max en Tina Turner is ook goed gevonden als Aunty Entity...
De gehele sfeer in dit deel is wederom zeer geslaagd, Bartertown ziet er fraai uit en ook de Thunderdome ziet er goed uit, net zoals de voertuigen die voorbij komen....
De soundtrack is prima gevonden met natuurlijk een geweldig nummer van Tina Turner, maar ik kom toch altijd uit bij een ander nummer als ik aan deze film denk.
YouTube - 2Pac - California Love [HD]
[permalink] geplaatst op 21 december 2011, 21:40 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNou ik hoop echt niet dat ze dat gaan doen. Mad Max zonder Mel Gibson is hetzelfde als Rambo zonder Stalone. En inderdaad heeft Mel Gibson gelijk, moet hij niet aan beginnen is hij veel te oud voor. En 25 jaar onderhand 26 jaar na dato een vervolg maken? Niet doen laat Mad Max maar voor wat het is.
En dat is niet het ergste, je moet de interceptor's eens zien die ze in deel 4 gaan gebruiken.
Om te beginnen kan die auto dan gewoon niet bestaan wegens super modern en het zou ook een Ford moeten voorstellen, ik zie daar eigenlijk een Jaguar of Maserati in met een Batmobile saus erover.
Hetgeen in deel 4 zou moeten rondrijden zijn de oude interceptors of de zelfbouw auto's uit de vorige delen maar aangezien zoveel later dan ook in schroot toestand.
Dat zou pas realistisch(er) zijn.