132.191 gebruikers | 82.795 films | 30.189 regisseurs | 3.421.262 berichten | 4.774.746 stemmen

locatie: Films » Die Hard (1988) » Info

Actie / Thriller
131 minuten

geregisseerd door John McTiernan
met Bruce Willis, Alan Rickman en Bonnie Bedelia

De enige reden waarom de New Yorkse agent in Los Angeles zit, is dat hij de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.

Deze film staat op nummer 170 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 0:44 uur
He's an easy guy to like, and a hard man to kill.

Deze film is voor mij het voorbeeld van de perfecte actiefilm. Alles klopt. Goed verhaal, vette bad guys, knallende shoot-outs en één geweldige good-guy.

Bruce Willis is voor mij zonder twijfel de enige echte actieheld. Hij ziet er cool uit en heeft altijd de perfecte one-liner klaar. Geweldig ook hoe die one-liners in deze film in combinatie met de actie scènes zijn gebruikt. De droge manier waarop Willis ze allemaal brengt, priceless.
Ook bad-guy Hans Gruber aka Alan Rickman zet een verbluffende prestatie neer. Wat een nare man is dat zeg bah.. De rest van de terroristen zijn goed te pruimen en zijn heerlijke schietschijven voor Mr. McClane.
Argyle mag toch zeker ook niet vergeten worden als 'side-kick' van Willis. Wat een grappige kerel is dat zeg. Die koppen die hij trekt, geweldig.

Wat de film in mijn ogen ook heel goed doet, is kritiek geven op de politie, geheime dienst en pers in Amerika (en misschien wel de wereld). Want het soms idiote handelen van deze mensen komt volgens mij behoorlijk dicht bij de realiteit.

Als laatste punt wil ik de kerstsfeer van de film nog even benadrukken. Hoewel er geen sprake is van besneeuwde straten en arre sleeën e.d., is deze sfeer op erg leuke wijze in de film gestopt. Verschillende mensen die door de film heen kerstliedjes lopen te neuriën/fluiten, 'Christmas in Hollis' van Run-DMC in het cassettedeck, dat soort kleine details. Het maakt deze prent in ieder geval tot mijn favoriete kerstfilm. Een kerstfilm die ik dankzij zijn kwaliteit ook met veel plezier in welk ander seizoen dan ook op kan zetten.

Prachtfilm. 5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 18:28 uur
alles klopt?
die duitser die op het einde zo lang aan die ketting hangt had echt al lang dood moeten zijn.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Die Hard (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Die Hard (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Die Hard (€ 18,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 19:26 uur
Vond je dat echt zo storend dan?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 12:12 uur

Alles klopt !!
Die Duitser die aan die ketting hing was gewoon een hele taaie Duitser. :-)

In Die Hard 3 had je ook zo'n taaie Duitser die door McLane met een ketting tot pulp geslagen wordt en die even later ook nog blijkt te leven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 12:18 uur
Of gewoon een Duitser.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 22:23 uur
alles klopt?

Als je zo gaat redeneren dan had McClane ook al 10x het loodje moeten leggen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 23:00 uur
Eraser2 schreef:
Iron Maiden schreef:

Als je zo gaat redeneren dan had McClane ook al 10x het loodje moeten leggen.

Vandaar de titel.

Maar die duitser leefde nog omdat die irritante neger nog een glory momentje te geven.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2011, 23:01 uur
Ik had deze film zo lang geleden gezien dat hij weer helemaal nieuw voor me was. Best een goeie film. Hier en daar wat ongeloofwaardig, maar zeker voldoende voor een paar uurtjes fun. Die Duitser was inderdaad wel een beetje te gek aan het einde. En ik vond die neger niet irritant. Zijn baas wel.

kappeuter
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 13:27 uur

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 21:02 uur
Ik had hem op 4 sterren staan en net na lange tijd weer eens gezien.
Ondanks dat de film alweer 23 jaarr oud is is die nog steeds geweldig en staat hij nog als een huis.
Gewoon 5* dus

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 0:52 uur
Het is misschien niet de mooiste film op BD geworden, maar de film op zich blijft een spektakel. Na al die jaren nog steeds een van de beste actiefilms ooit. En wat is Bruce nog lekker jong hier. Vooral de explosie is zo mooi om te horen en te zien. Waarom geen 5 sterren? Na zoveel films te hebben gezien zijn er natuurlijk altijd betere films met veel meer diepgang. Maar als actie zijnde is deze film absolute top. Een dikke voldoende.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 6:34 uur
BD?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 15:05 uur
Blu-Ray Disc denk ik.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 21:52 uur
Nog altijd een van de beste actie films ooit gemaakt en daarom ook in mijn top 10. Van begin tot eind adrenaline verhogende actie met daarbij de lekker droge humor van Willis.