134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.628 berichten | 4.929.078 stemmen

locatie: Films » Dreamcatcher (2003) » Info

Horror / Sciencefiction
134 minuten

geregisseerd door Lawrence Kasdan
met Thomas Jane, Morgan Freeman en Tom Sizemore

Vier vrienden ontmoeten elkaar in de bossen voor hun jaarlijkse jachtpartij. Wanneer een vreemdeling gedesoriënteerd hun kamp binnen strompelt raken de vrienden in strijd met een legerkolonel en een wezen dat van één van hen bezit heeft genomen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 18:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Apart.

Het begint een beetje standaard net als in Cabin Fever met het huisje in de bossen, een auto-ongeluk en een vreemdeling die aan komt wandelen. Maar het vervolg is zeer verassend en de combo van sneeuw, bloed en special effects pakte goed uit.

Morgan Freeman vond ik niet erg bijzonder. Ik heb er een beetje zo'n Anthony Hopkins-gevoel bij, met continu dezelfde gezichtsexpressie en gewoon niet erg divers toneelspel.
De vier jongens waren overtuigend genoeg, al dreunde het script soms een beetje teveel door. De kinderen, twintig jaar jonger, leken verassend veel op de hoofdpersonages.

Het einde vond ik lichtelijk tegenvallen, het draait uiteindelijk allemaal om Jonesy dus er volgt één grote zoektocht. Wel verassend dat ze Duddits nog hadden opgehaald.

Wellicht hadden er een paar scènes geschrapt kunnen worden of had de boel een beetje ingeperkt kunnen worden want de montage was erg gehaast.

Bijzonder genoeg, maar niet waanzinnig fantastisch of gigantisch.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 23:11 uur
Erg goede film, ook goed verhaal en goede acteurs maar wat mij verbaasde waren de zeer matige visuele effecten. Als die beter waren geweest had ik deze film een veel hoger cijfer gegeven.Al met al toch een ruime voldoende. 3.5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Dreamcatcher (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dreamcatcher (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dreamcatcher (€ 7,49)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 19:34 uur
verhaal vind ik niet boeiend!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 10:09 uur
Ben een liefhebber van King-verfilmingen, maar deze vond ik toch wel een beetje tegenvallend. Freeman wordt en beetje oud voor de stoere soldaat. Al bij al toch nog 3,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2011, 21:15 uur
In het begin had 'k zo het gevoel dat 'k naar Cabin Fever aan het kijken was, maar dat veranderde snel naar Alien.
Geen topfilm, maar ook niet slecht.
ps nooit in de sneeuw plassen, je weet nooit wat er opduikt :p

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 14:45 uur
Ik heb het boek thuis liggen, en ja, ik ben er niet van overtuigd wat ik interesanter vind de film of het boek.
Beetje vreemde film, maar ja dat is het boek ook, dit is niet helemaal negatief bedoeld.
Er zitten goeie scenes in die je niet helemaal onberoerd laten, zoals die Duddits die helemaal weerloos is, te triest voor woorden eigenlijk. Of de vriendenclub die hun jonge jaren nog eens bezien, maar ook de karakteropbouw van de personages en de sfeeropnames in het bos.
Dat een Stephan King verhaal natuurlijk eng moet zijn en met vreemde wezens en dergelijke dat is dan nog tot daar aan toe, in het begin vind ik het nog erg goed verfilmd, maar hoe verder de film vordert hoe ongeloofwaardiger en hoe kinderachtiger ik het vind worden.
Dan is mijn motto in dit geval, 'overdaad schaad' oftewel het werd mij allemaal net iets te overdreven, en dat is jammer want het begint best goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 11:28 uur
mnrk schreef:
Ello...Mr Gay...

Een redelijke verfilming van 1 van de boeken van Stephen King...

De film zelf wordt gedragen door de cast met bekende namen, maar ook de sfeer waar het bos en de sneeuw voor zorgt brengt wat extra's.

Idd, beter dan de meeste verfilmingen van boeken van King