134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.011 stemmen

The Chronicles of Riddick (2004)

Chronicles of Riddick, The (2004)
1368 stemmen | gemiddelde 3,00
mijn stem:
12 jaar geweldVerenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
119 minuten / 134 minuten (director's cut)

geregisseerd door David Twohy
met Vin Diesel, Thandie Newton en Judi Dench

Riddick is de laatste vijf jaar op de vlucht geweest voor premiejagers die vastberaden zijn de prijs op zijn hoofd te innen. Nu bevindt hij zich op de planeet Helion, thuisbasis voor een progressieve multiculturele samenleving, waar de religieuze leider Lord Marshal een invasie heeft gepleegd. Wanneer Riddick verbannen wordt naar een ondergrondse gevangenis ontmoet hij Kyra. Zijn pogingen om zichzelf en Kyra te bevrijden leiden hem naar een rechtstreekse strijd met Lord Marshal.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 22:00 uur
Ben geen van Diesel liefhebber maar vind hem hier wel erg stoer, net zoals in Pitch black. Goede actie, mooie scenes en goede effecten. Volgens mij een film die het in de bios niet goed doet maar op dvd wel. Echt een aanrader voor SF/actie liefhebbers.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 5:32 uur
Hollywood at it's worst. Overgeproduceerde rommel. Wat zonde na het leuke eerste deel.
Duurt heel lang voordat de boel een beetje op gang komt. Een beetje.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Chronicles of Riddick (€ 12,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Chronicles of Riddick (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Chronicles of Riddick (€ 13,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2011, 23:49 uur
Wel een aardige sci-fi nix hoogstaands of vernieuwdens maar dat hoeft ook niet, de cgi zag er mooi uit en Vin speeld een rol die hem op het lijf geschreven staat, kortom lekkere popcorn vermaak, 3 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 5:41 uur
Verhaal is wat mager maar de aankleding is wel weer aardig. Middenmoter.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2012, 17:27 uur
Laagvliegertje dit :Y. Een simpel on-the-run-verhaaltje wordt opgesmukt door een hele hoop quasi-stijlvolle CGI-decors. Van Vin Diesel hoef je ook niks te verwachten, dus dan blijft er maar bitter weinig over. Van een film die gelikt over wil komen, verwacht je overigens niet dat de SFX van wisselende kwaliteit waren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 9:34 uur
Vermakelijk maar minder dan Pitch Black.

Benieuwd naar deel 3 welke in de maak is. Hopelijk meer zoals deel 1.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 13:45 uur
De tweede film over Riddick die verrassend anders is dan Pitch Black. Zeg maar gerust dat we hier twee uitersten te pakken hebben binnen het sciencefiction genre. Waar Pitch Black een visueel sterke film is met een goed script, moeten deze kronieken het vooral van het spektakel hebben. Het gaat allemaal zo snel dat mijn vriendin en ik ons meerdere malen hebben afgevraagd wat er eigenlijk gebeurde. Eigenlijk is dat wel jammer, want op de achtergrond vinden toch ingrijpende gebeurtenissen plaats. Wanneer een religieuze groepering complete planeten overneemt, doet me dat vooral denken aan Dune. Visueel doet het meer denken aan Star Wars. Beide zijn voor mij erg fijne epossen, dus om heel eerlijk te zijn, heb ik me ook best vermaakt met The Chronicles Of Riddick. De actie en decors zien er prima uit.Ik had alleen graag gezien dat het achtergrondverhaal meer aandacht had gekregen, dan was het script ook een stuk beter geweest.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 13:55 uur
Duurde best lang voordat ik in het verhaal zat, vooral in het begin was de vormgeving - de koppen die overal uitkomen - erg afleidend. Daardoor misschien ook niet heel goed op het verhaal gelet. Maar dat blijkt er wel degelijk te zijn, en je kan er misschien nog dieper gaande lagen in vinden ook. Misschien nog maar eens kijken en dan beter opletten...

Vin Diesel doet precies wat je van 'm verwachten mag, er is actie en spektakel genoeg.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 20:01 uur
Ik had voordat ik deze film keek nog nooit een sciencefictionfilm gezien. Ik stond er dus ook een beetje sceptisch tegenover, niet mijn genre, waarschijnlijk niks aan. De film heeft het tegendeel dubbel en dik bewezen. De acteurs brengen het verhaal overtuigend over en alle decors zien er heel realistisch uit. Geweldige film, die zijn eerste deel overtreft.