Basic Instinct 2 (2006)

Thriller / Mystery
114 minuten
geregisseerd door
Michael Caton-Jonesmet Sharon Stone, David Morrissey en Stan Collymore
Schrijfster Catherine Tramell komt opnieuw in conflict met de wet, maar nu in Londen. Het openbaar ministerie wijst psychiater Andrew Glass (Morrissey) aan om haar te evalueren om zodoende te voorkomen dat ze op borgtocht vrij komt. Er slaat een vonk over tussen de twee en er begint een spel van van spanning en verleiding.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juni 2008, 0:41 uurIk heb het gevoel dat men deze film te veel vergelijkt met het eerste deel en dan daardoor teleurgesteld word. Ik heb deel 1 nog niet gezien, maar ik vond deze film toch wel sterk. Catherine vond ik een vrij irritant personage, maar het plot is sterk en het camera werk is ook dik in orde. Ik denk dat als iedereen deel 1 even vergeet bij het beoordelen van deze film (en zo hoort het ook), dat je niet lager dan een 2 kunt geven tenzij je je eige mening teveel laat meetellen zonder de technische aspecten en het mooie plot in acht te nemen.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juni 2008, 0:42 uurabasinp schreef:
ik ben het hier helemaal mee eens, persoonlijk vind ik basic instinct 2 een spannende film waar ik wel van genoten heb, hierbij moet ik wel melden dat ik basic instinct 1 niet had gezien en daarom geen hoge verwachtingen had een bs 2.
ik durf te wedden als er een andere actrice hierin had gespeeld en de film een andere titel had dat film hoger had gescoord.
Precies mijn gedachten.
[permalink] geplaatst op 9 juni 2008, 1:27 uurals er maar lekkere seks scenes inzitten vind ik het prima
maarre over hoeveel seks scenes hebben we het ? voor degene die hem heeft gezien?
1,0
[permalink] geplaatst op 27 juli 2008, 6:04 uurDe film zelf gaat eigenlijk nergens over vind ik. Het is duidelijk dat deze film enkel gebracht is om wat sex te laten zien, wat dan wel ook geslaagd is. Soit met Sharon Stone zijn zo film wel leuk maar meer is het niet
3,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2008, 13:35 uurDeze film is voor mij 3 sterren waard, enkel en alleen vanwege de aanwezigheid van Sharon Stone! Zonder haar zou ik het niks vinden.
1,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2008, 21:50 uurOnbedoeld lachwekkende herhalingsoefening met de knappe Stone. Het ontbreken van Verhoeven en Douglas geeft al aan dat het script niet door iedereen werd vertrouwd. Terecht, zo bleek. Matig.
0,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2008, 23:53 uurNee toch.....wat errug.......kort geleden "Basic Instinct" nog gezien die ik nog steeds te gek vind.....Het zal Sharon's Karma wel geweest zijn dat ik de tv maar uitgezet heb.......pfff.....
[permalink] geplaatst op 5 september 2008, 23:57 uurBasic instinct (1992) vind ik een bijzonder overgewaardeerde film die mij totaal niet kan boeien. Hoewel ik moet bekennen dat ik vroeger ook een poster van Sharon Stone boven mijn bed had hangen vind ik genoemde film grotendeels overbodig. Dit "vervolg" vind ik echter geheel overbodig.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2008, 0:34 uurNogal ongeloofwaardig maar wel genietbaar.
De film probeert angstvallig schokkend te zijn met een paar milde erotische scenes (om deel 1 te overtreffen), misschien is dit in Amerika schokkend maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat er ook maar 1 Nederlander is die deze film pittig zal vinden qua erotiek.
In deel 1 was alles zeer subtiel gedaan en had elke erotische scene een functie een een meerwaarde en dat kan ik van de erotische scenes in deel 2 niet zeggen.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2008, 17:28 uurOverbodig vervolg op deel 1. Maar Sharon blijft "Lekker".
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 11:49 uurEen complete verspilling van pellicule.
Basic Instinct was een juweeltje: bruut, brutaal en messcherp. Maar Basic Instinct 2 is gewoon regelrechte troep.
De dialogen zijn zonder twijfel de allerslechtste die ik dit jaar heb gehoord. De film is nog geen kwartier bezig of Stone heeft al tig keer "Come." gezegd. En dat soort compleet misplaatste, bijna kinderachtig uit de toon vallende vuilbekkerij, blijft de hele film lang maar door gaan. Er gaat gewoon geen spanning vanuit zoals in het origineel. Neen: Stone zegt iets. De tegenspeler (of het nu een flik is of een psychiater) staart blank voor zich uit.
Wordt er eigenlijk wel geacteerd in deze film? Morrissey slaagt erin om de hele film lang geen enkele emotie, geen greintje, uit te beelden. Hij sloft doorheen de film alsof ie net uit een coma is ontwaakt. Geen mimiek. Nergens.
Het verhaal is compleet idioot. Volslagen onzin. Nergens spanning, nergens een belofte van meer, nergens een sterk opgebouwd moment. En als ultieme zonde die krampachtige poging om het einde van het origineel na te bootsen door in extremis toch nog een andere wending aan het verhaal te geven. Lachwekkend.
Dit is de allereerste film waarbij ik zelfs niet heb gewacht op de aftiteling: ik wil niet eens weten wie er verantwoordelijk is voor zo'n zooi.
1,5
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 12:25 uurViel wel mee de film, en sharon stone was voor haar leeftijd wel héél knap, boeit niet of ze fake is
Voor de rest niet echt een topper
2,5
1,0
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 15:40 uurBenieuwd naar deel 3 binnen 15 jaar.
[permalink] geplaatst op 14 december 2008, 16:04 uurDan heeft Stone inmiddels het lichaam van iemand van 70, de borsten van iemand van 35 en het gezicht van iemand van 25.
1,5
[permalink] geplaatst op 22 april 2009, 17:38 uurZeer slap aftreksel van deel 1. Dat een klasse-acteur als David Thewlis zich hier voor heeft laten overhalen is me een volstrekt raadsel. Daarnaast speelt hij zelf ook allerbelabberdst, in tegenstelling tot de film Naked waarin hij werkelijk subliem is.
[permalink] geplaatst op 3 juli 2009, 17:13 uurJa... en zoveel jaar later komt het 2de deel uit. Sharon Stone viel waarschijnlijk nog mee van uiterlijk maar Micheal Douglas waarschijnlijk niet meer. 0.5* minder dan deel 1.
1,0
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2009, 0:57 uurVandaag eindelijk gezien en ik moet zeggen:
Wat een flauwekul.
De plot slaat op niets, en het feit dat ze exact dezelfde intriges willen gebruiken voor dit vervolg stoorde me constant tijdens het kijken. Veel meer dan wat slappe dialogen kreeg ik ook precies niet voorgeschoteld.
Weg drama, dag spanning, vaarwel psychologie.
En het einde is al even idioot als de rest. Voor deze film ben ik niet mild. Gewoonweg slecht. Zonder wat naakt zou er helemaal NIETS aan zijn, denk ik.

3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 0:16 uurGod jezus, allemaal 1 sterretjes en 1,5'jes.. Overdrijven is ook een vak.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 0:27 uurZwak vervolg op het zeer vermakelijk Basic instinct.
Alles is gewoon een klasse minder aan deze film. Het plot, het acteerwerk, het einde.
Het is het allemaal net niet, de setting in Engeland kon me ook veel minder bekoren dan deel 1.
Het einde is ook een stuk saaier da het 1e deel, het laat niks open en is alles behalve mysterieus!
Te makkelijk in mijn gedachten.
Jammer dat ze dit deel ooit hebben gemaakt, doet echt afbraak aan het originele 1e deel.
p.s. Sharon Stone ziet er nog wel zeer goed uit!
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 1:25 uurHet einde van dit deel laat minder open dan het einde van deel 1?
Deel 1 is stukken beter, dat ben ik met je eens, maar deeltje 1 laat niets over aan fantasie op het eind. Dit deel geeft geen exacte duidelijkheid, tenzij je het einde letterlijk neemt, wat volgens mij niet de bedoeling is.
Acteerwerk is ook niets mis mee en het ziet er naar mijn mening nergens goedkoop uit.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 2:00 uurHet hele plot is gewoon gejat. Dat krijgt sowieso al een punt aftrek.
Daarbij komt de voorspelbaarheid en het domme handelen van de hoofdpersonage richting het einde echt heel slecht over.
Ook is het hier wat duidelijker, omdat Sharon Stone zo'n gigantisch lange uitleg moet geven. Is ze een lerares geworden of zo voor al dat uitleggen?
Nee, deel 1 spreekt toch meer naar de verbeelding en heeft een mooi mysterieus einde, dat veelbesproken is!
Daar zal deze film nooit aan kunnen tippen!
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2009, 23:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen uitzichtloos vervolg zonder doel aan de horizon: 1.50 (1.70)
Waar deel 1 in de uitwerking al te wensen overliet, is het in deeltje 2 (wat je overigens nauwelijks een deeltje 2 kan noemen zo bijna vijftien jaar na dato) helemaal huilen met de pet op. Het plot doolt maar wat in de rondte waarbij werkelijk alle details uit het origineel klakkeloos worden overgenomen. Vreemd dat het hier dan ook totaal niet werkt is het dan ook niet, maar daar zal de crew toch anders tegenaan hebben gekeken. Enkel op het einde verkiest deze prent ineens een heel andere weg dan het origineel, waarmee de film zichzelf eigenlijk totaal belachelijk maakt met een zeer ongeloofwaardige twist die de kijker in het ongewisse moet laten. Maar dat Tramell alles heeft gedaan wisten we al uit het origineel, dus waarom men in hemelsnaam een andere wending aan de film probeert te breien is me volkomen onduidelijk.
Ook het acteerwerk houdt niet over. Sharon Stone is geen schim van haar personage uit het origineel. Direct na de werkelijk dramatische openingsscene had ik het al met haar gehad, maar die scene stond achteraf niet helemaal symbool voor haar acteerprestaties. Toch is ze zeer geforceerd bezig om maar dat personage uit het origineel na te bootsen, iets dat haar vrijwel geen seconde lukt. Hoewel Morrissey heus zijn best doet heeft hij geen idee wat er van hem gevraagd wordt. Met dit voorkomen had hij zeker niet misstaan in Robocop ofzo iets, maar zijn bijdrage in Basic Instinct 2 is nihil. Om over de totale afwezigheid van chemie tussen Stone en Morrissey nog maar te zwijgen. De bijrollen stellen ook al niet veel voor, Thewlis is en blijft een aparte verschijning, daar kan geen twijfel over bestaan, maar de Thewlis die ik in Seven Years in Tibet zag kwam toch heel wat beter voor de dag.
Toch is niet alles in mineur gehuld, want wonderwel brengt de film zich er technisch redelijk vanaf. Hoewel het camerawerk weinig toevoegt is het onmogelijk slecht te noemen en vond ik zelfs dat de opnamelocaties die men in deeltje 2 heeft gebruikt in het origineel juist zo werden gemist. Maar dat is dan ook waar Caton-Jones het grotendeels van moet hebben, want eerder zag ik City by the Sea van hem, ook al een film die het voor een groot deel van de puike cinematografie moest hebben en met Basic Instinct 2 is het eigenlijk niet anders. Ondanks dat de prent geen moment interessant wordt houdt Caton-Jones de vaart er redelijk in en bewaart hij het overzicht tot een halfuur voor het einde meer dan behoorlijk. Toch is het diezelfde Caton-Jones die vrijwel geen moment de indruk wekt écht achter dit werkje te staan. Op zich geen prutswerk, maar alle elementen bij elkaar opgeteld, plus dat men ook nog eens tegen het sterke origineel moest opboksen, brengen Basic Instinct 2 in een neerwaartse spiraal waar op een gegeven moment geen doorkomen meer aan is.
Script / Verhaal:................ 1,50
Acteerwerk:....................... 1,50
Regie / Speelduur:.......... 1,50
Realisme:......................... 1,50
Cinematografie:............... 2,50
3,0
[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 23:15 uurPrima vervolg met goed acteerwerk van het drietal Sharon Stone, David Morissey en David Thewlis.
De psychologische spelletjes van Sharon Stone zijn het beste van de film en ze ziet er voor haar leeftijd nog steeds sexy uit.
De film is natuurlijk niet zo goed als het eerste deel, maar dat is ook onmogelijk.