Cube (1997)

geregisseerd door
Vincenzo Natalimet
Maurice Dean Wint,
Nicole de Boer en
Nicky GuadagniZes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Het groepje bestaat uit een politieagent, een professionele dief, een student wiskunde, een psycholoog, een architect en een autistische volwassene. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 17:59 uurBest wel leuke film, maar ik mis iets in de film.
is een open einde , vond het antwoord bij deel 3 nog steeds niet.
Is goed voor 1x te kijken, specials zijn best wel leuk,voor de rest niks bijzonder
3,0
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 1:31 uurbizar apparte film,redelijk geslaagd.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 14:38 uurCube staat op de nummer 17 in de Top 25 met de beste Horrorfilms van de jaren '90. Vanaf 7 oktober tellen we dagelijks af met een nieuwe titel uit de '90s Horror Top 25 om op Halloweenavond de nr. 1 vrij te geven.
Voor de video:
'90s Horror Top 25 - nr. 17 Cube
2,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2011, 13:51 uurNicolage Rico schreef:Setting, originaliteit en mysterie kan ik zeker waarderen. Alleen jammer dat er zo weinig mee gedaan wordt in deze film.
Dit dus.. een kubus met dodelijke boobytraps, die na een kwartier al niet meer plaatsvinden. Begrijp ik dan niet zoveel van.
Verder veel wiskunde, wat me wel kan boeien als er iets interessants mee gedaan wordt. En natuurlijk elk clichépersonage wat je kunt bedenken, en vooral erg slechte acteurs.
Setting en mysterie is inderdaad prima, maar qua uitwerking had het veel beter gekund. 2*
3,0
[permalink] geplaatst op 26 november 2011, 0:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMontorsi schreef:
En natuurlijk elk clichépersonage wat je kunt bedenken
Viel mij ook op

. Een politieagent, arts, saaie gast en brains. En ik wist vrijwel meteen dat de verstandelijk gehandicapte man een soort
Rain Man zou zijn.
Verder was deze film best wel okay. Ik vond het vrij frustrerend dat je aan het einde nog steeds zonder antwoorden zit, maar ik las ergens de vergelijking met Kafka en die klopt soort van wel .
4,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:54 uurNiet geweldig geacteerd, maar origineel in zijn soort. Erg spannend tot het einde!
2,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 10:06 uurIetwat tegenvallende sciencefiction horrorfilm. De film is interessant door zijn mysterieuze scene's, maar het gebrek aan spanning maken de film te langdradig.
[permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 22:13 uurVeel gepraat amper spanning. Veel wiskunde-gedoe, maar weinig verhaal. Constant eentonige kubusvormige kamers, dus amper variatie in decor. Slecht acteerwerk, dus amper overtuiging. Veel vragen, geen antwoorden.
Kortom, saaie, langdradige film die totaal niet wist te boeien, op de leuke openingsscène na dan.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 15:17 uurspannende sf - thriller.
5,0
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 20:50 uurDeze film was voorbij voor ik het besefte. Dit is het genre waar ik van kan smullen, duistere sfeer en dodelijke valstrikken.
heb er van genoten

3,5
[permalink] geplaatst op 23 april 2012, 10:37 uurClaustrofobie is het woord dat Cube oproept. Een knap concept, dat op een goede manier wordt uitgewerkt.
En concept als deze moet achteraf niet met teveel verklaringen komen, want dan wordt het gevaar van plotgaten alleen maar groter. Cube maakt die fout gelukkig niet en weet van begin tot einde lekker mysterieus te blijven. De sfeer is sterk en voelt behoorlijk claustrofobisch en beklemmend aan. Daarnaast is de spanningsboog behoorlijk sterk. Je hebt constant het idee dat er iets te gebeuren staat, ook al is dat niet altijd het geval.
Een groot minpunt is het ronduit slechte acteerwerk. Nu is het acteerwerk in horrorfilms wel vaker niet al te best, maar hier maken ze er wel helemaal een potje van. Gelukkig zijn de karakters bijna allemaal toch behoorlijk één dimensionaal, waardoor dit gelukkig geen al te grote stoorfactor is. Cube is en blijft echter een leuk werkje, waar met weinig budget en door een creatieve geest iets leuks van gemaakt is.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 12:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEerlijk gezegd dacht ik dat ik deze al gezien wat. Na even snel wat trailers bekeken te hebben, bleek dat dus Cube Zero te zijn. Veel kan ik me daar niet van herinneren, en dat is geen heel goed teken. Cube viel me absoluut mee. Het is wel duidelijk dat alles in dezelfde kamer opgenomen is. Volgende scene er een andere lamp opzetten en klaar. In tegenstelling tot Cube Zero was alles lekker duister en daarmee een stuk claustrofobischer. Het spel dat zich tussen de personen afspeelt, is wellicht het beste wat Cube te bieden heeft. Sommige personen dragen duidelijk iets bij aan de oplossing en anderen werken vooral tegen. Uiteindelijk vond ik dat interessanter dan het zoeken naar de uitweg. Het ‘puzzelgedeelte’ had beter kunnen zijn. De spanning en de sfeer zijn goed. Het is jammer dat het leukste personage als eerste het loodje legt. Van Rennes had ik meer leuks verwacht. Al met al is het een erg originele film. Er had wel iets meer actie in mogen zitten, maar belangrijker is dat er wel meer van dit soort creatieve uitspattingen gemaakt mogen worden.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 18:22 uurHet is mooi om te zien dat een film zich ook kan redden ondanks de belabberde acteurs. Want man, o man, wat een reteslecht acteerwerk heb ik gezien in deze film. Ongelooflijk. Gelukkig doet 't helemaal niets af aan de setting, de sfeer die de kubus oproept en de originaliteit. Met beter acteerwerk had er zo nog een puntje bovenop de eindscore gekomen maar nu blijf ik op een prima 3,5* steken.