V for Vendetta (2006)

geregisseerd door
James McTeiguemet
Natalie Portman,
Hugo Weaving en
Stephen ReaIn een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...Deze film staat op nummer 238 in de top 250
» volledige top 250
1,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2011, 2:12 uurKronos schreef:
..... Het thema van de spanning tussen angst/veligheid <> vrijheid/gevaar is van alle tijden en plaatsen.
Op de hoogte zijn van de specifieke achtergrond verrijkt, maar is niet essentieel om van de film te genieten.
ben ik met je eens, alleen voor mij was het wel storend.
ik kon guy fawkes, bonfire night, en 5 november van deze indie single uit de jaren 90
YouTube - Carter USM, Born On The 5th Of November
3,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 19:28 uurEen film die na iedere herziening helaas minder goed lijkt. Natuurlijk moet ik het eigenlijk niet doen, maar ik vergelijk de film toch (onbewust) met de strip en in vergelijking daarmee is de film een vrolijke kerstfilm. Hollywood kon het natuurlijk niet laten een romance tussen V (hier opeens een charmante liberalistische ridder in tegenstelling tot een apathische anarchistische terrorist) en Evey te stoppen.
Maar ja, dit zijn voornamelijk vergelijkingen. Hoeveel onvrede er ook speelt, de film blijft natuurlijk wel een lekkere simpele wegkijker. En daar is ook wel weer wat voor te zeggen. Op het nippertje voldoende dan maar.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 8:49 uurTja, net als in, met name the Matrix 3, verzandt deze film in de vele en ellenlange monologen. Die zijn vaker niet dan wel interessant en daardoor verslapte mijn aandacht behoorlijk, wat het kijkplezier behoorlijk de das om deed. Een ander minpunt vond ik de 'special effects' in de laatste gevechts-scene. Die was zowiezo enorm overdreven, maar die streaming-effecten (he, best een leuke term!) passen prima in een strip verhaal maar niet in een verder serieus bedoelde film.
Het is een beetje wat ik bij de matrix-serie ook al had: er wordt zo ontzettend veel uitgelegd in monologen en overdreven duidelijk in beeld gebracht, dat het gaat storen en wringen.
Ht verhaal is behoorlijk en de sfeer is prima neergezet. Het acteerwerk van de hofdpersonen is prima, de bijrollen in sommige gevallen abominabel. Al met al een leuke film om een keer te hebben gezien, maar een herziening zit er niet in. Daarvoor levert het in het geheel gewoonweg te veel stoor-factoren.
5,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 19:10 uurV for Vendetta is een instant inspiratiebron voor vele actiegroepen in de wereld. Hetgeen inhoud dat deze film een enorme invloed heeft gehad op veel mensen. Een klassieker en een film die je haat of waarvan je direct houd. Ik vind de boodschap die deze film heeft erg goed, en het Shakespeareaanse hoogwaardige Engels is ook fantastisch. Er zijn nog landen genoeg in de wereld waar de burgers hun overheden vrezen, zet het nieuws maar aan.
De film is zeker een aanrader en ja je moet er goed je aandacht bij houden.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 19:17 uurwhat is truth schreef:
een film die je haat of waarvan je direct houd.
Kijkend naar de verschillende stemmen is het volgens mij helemaal niet zo'n polariserende film hoor.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 11:06 uur"V" doet me enigzins denken aan de beruchte seriemoordenaar Jack the ripper.
Iemand anders die deze gedacht met mij deelt? Desalniettemin is dit een krachtige film.
3.5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 16:06 uurTsja, wat moet ik hier nou van maken.. De film was goed en interessant maar ik heb zo'n vermoeden dat ik 3/4 niet begreep van de film..
Sowieso is het weer een toekomstige film (met natuurlijke onwaarheden) en ben er ondertussen achter dat ik daar iets minder blij mee ben als je de uitleg er niet bij krijgt..
Maar zeer goede acteerprestaties van Natalie en Hugo, bravo!
En als ik naar de algemene boodschap kijk (zie ook poster) Dan ja, natuurlijk!
Toch geef ik nog maar geen stem denk ik? Herkijken wordt het..
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 8:08 uurDominootje schreef:
Hoe bedoel je?
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 18:01 uurhorizons schreef:Dominootje schreef:
Hoe bedoel je?
Moet er even over terug nadenken..
Als eerste de vermelding dat het een toekomstige film is. Mag best op een subtiele manier, maar dan wel zo dat ik het ook mee krijg
En verder weet ik niks van de geschiedenis waar de film zich op baseert. (Qua politiek), ja tuurlijk dat gebeurd vaak in een film. Maar in deze vond ik het hinderlijk.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 20:45 uurDat wordt toch uitgelegd in de film.
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 11:17 uurHmm.. Dan blijkbaar niet goed genoeg (voor mij).. Maar ooit volgt wel een stem. Als ik hem heb herkeken.
4,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 11:20 uurVeel wordt er niet verteld. Waar het om gaat is dat er een grote oorlog is geweest waarna Groot-Brittanië zich geïsoleerd heeft en waarbij een totalitair regime is gekomen. (zo herinner ik het me althans)
5,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 17:20 uurVolgens mij is de film makkelijk te volgen zonder enige voorkennis. Maar de extra achtergrondinformatie die op de
Two-Disc Special Edition te vinden is is zeker de moeite. Daarmee krijgt het verhaal nog wat meer diepgang.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 20:10 uurCurriculum schreef:
"V" doet me enigzins denken aan de beruchte seriemoordenaar Jack the ripper.
Iemand anders die deze gedacht met mij deelt?
Echt? Ik zie namelijk geen enkel verband. Kan je uitleggen hoe je die link maakt?
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 12:05 uurNiets minder waard dan 5 sterren. Had van mij ook gerust een stuk hoger mogen staan in de top 250!
Geweldig acteerwerk van Weaving en Portman. Ik krijg maar geen genoeg van die stem van Weaving, hij weet me iedere keer weer mee te slepen als hij praat en ik krijg dan ook echt het gevoel met hem mee te willen doen, achter zijn acties te staan.
En Portman, hier nog als beginneling in de grote filmwereld volgens mij, zet me daar toch ook een staaltje acteerwerk tegenover Weaving waar je stijl van achterover slaat. Ze kan met de kleinste verandering in haar gezicht al zo veel zeggen dat ze geen woord meer hoeft te gebruiken. Prachtig!