134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.504 berichten | 4.928.892 stemmen

locatie: Films » The Karate Kid (1984) » Info

Actie / Familie
126 minuten

geregisseerd door John G. Avildsen
met Ralph Macchio, Pat Morita en Elisabeth Shue

Daniel is nieuw in de stad, en wordt gepest door de plaatselijke 'bullies', die allemaal bekend zijn met karate. Vastbesloten om voor zichzelf op te komen besluit Daniel om zichzelf karate te leren, tot hij ontdekt dat er een karate-meester in zijn flat woont. Mr. Miyagi stemt toe om Daniel te trainen, en hij leert hem dat er meer is dan het gebruiken van geweld.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 14:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Tot op de dag van vandaag is The Karate Kid nog altijd een erg leuke kinderfilm. Belangrijkste boodschap is toch wel dat karate niet draait om het knokken (al wilde ik zelf als kind graag anders geloven, haha). Het verhaal van Daniel en hoe hij in contact komt met mister Miyagi is gewoon leuk. Ook nu kan ik erg genieten van het (toch wel erg universele) verhaal over pesten. De opbouw komt exact overeen met zo'n beetje elke andere film voor deze doelgroep. Daarom is het misschien wel jammer dat de 'badguys' de typische "ik ben een kop groter"pestkop is. Karate Kid bevat voldoende momenten om de film interessant te houden. Natuurlijk dragen Pat Morita en Ralph Macchio daar sterk aan bij, maar de trainingen en het eindtoernooi (met die magische laatste trap!) evenmin. Klassiekertje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2011, 10:04 uur
Wax on, wax off!

Dikke lol om deze onschuldige en vooral sympathieke jaren '80-hit gevuld met leuke, foute riedeltjes. Ietsje minder Mr. Miyagi (wat overigens wel een toffe gast is) en meer high school had van mij wel gemogen. Maar dat kan de pret niet deren, heb me kostelijk vermaakt :Y.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2011, 6:52 uur
Film nog een keertje gezien en vond hem nog best aardig. Vond hem niet meer zo goed als toen ik hem in '84 zag, maar hij wist me nog altijd te bekoren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 2:39 uur
Lekker verschil: IMDB. 7.0, Moviemeter 2.87*(5.7)