Punch-Drunk Love (2002)

geregisseerd door
Paul Thomas Andersonmet
Adam Sandler,
Emily Watson en
Philip Seymour HoffmanBarry Egan is de eigenaar van een klein zaakje. Dankzij de manier waarop hij door zijn zeven zusters behandeld is, is het voor hem onmogelijk om verliefd te worden. Wanneer een harmonium en een mysterieuze vrouw zijn leven binnen komen begint hij aan een romantische trip.
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 15:39 uurAC1 schreef:
Misschien leuk om te weten maar de regisseur beschouwt Punch-Drunk Love als zijn beste film tot hiertoe.
Ik zag een quote waarin hij hetzelfde zegt over
Magnolia...
5,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 16:13 uurEn die quote kwam uit 2000?
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 16:23 uurMisschien had hij toen
Punch-Drunk Love nog niet gemaakt, hè. Mijn quote komt uit 2008 (zelfs na
There Will Be Blood):
"It's probably my favourite film. I look at that movie and I hope they'll look back and say, 'Well, that's the good one.'"
4,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 21:22 uurKlopt, het was een quote uit 2000, maar wel één gericht op de toekomst: "... what I really feel is that Magnolia is, for better or worse, the best movie I'll ever make."
Maar goed, geeft in ieder geval aan dat dit soort uitspraken niet al te absoluut moet worden genomen.
(Daarnaast is 'my favourite film' niet perse hetzelfde als het als je beste film beschouwen.)
[permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 8:19 uureRCee schreef:
Toekomst? Het is pas wanneer je terugblikt op je werk dat men tot een objectiever oordeel kan komen. 1) De drive en enthousiasme die je nodig hebt om elk werk tot een goed einde te brengen werken tevens verblindend. 'Tijd' stelt je in staat om nuchter te kunnen evalueren. 2) Een pasgeboren baby krijgt automatisch de meeste affiniteit. 3) Mensen evolueren, zeker creatieve mensen. Smaken en interesses evolueren mee.
eRCee schreef:
Uiteraard. Maar toch, misschien dat Anderson momenteel het woord "favoriet" prefereert omdat "de beste" zo subjectief is.
5,0
[permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 13:47 uurHij snapt het juist erg goed. Dit is zijn beste film

4,0
[permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 15:52 uurLaten we even serieus blijven.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 12:25 uur'I don't know'
Toch wel grappige film met z'n donkere kantjes. Ik had wel echt het idee dat je alles vanuit Barry's perspectief bekeek. Als je dat niet hebt of aanvoelt, kan de film wel eens een tegenvaller worden. Hij snapt absoluut niet waarom bepaalde dingen gebeuren, waarom mensen bepaalde dingen tegen hem zeggen. Hij leeft gewoon in z'n eigen wereldje....
Zoals ik gewend ben van PTA zijn sommige scenes geniaal, andere een beetje met de haren erbij gesleept. Zoals dat met dat knokploegje van die broers. Hoewel, altijd leuk om Philip Seymour Hofman te zien natuurlijk
Kijkt lekker weg, leuke avond 3,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2011, 19:29 uurAardig,
Vooral een leuke rol van Sandler. Visueel ook meer dan in orde, fijne kleurtjes en af en toe redelijk hoogstaande scénes. Verder wist het verhaal me vrij weinig te boeien en begon het personage van Sandler me enigszins te irriteren.
Film blijft voor mij nogal leeg achter en zelfs voor 95 minuten voelde het nog verdacht lang aan. 3*, binnenkort Magnolia maar eens opzetten.
5,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2011, 19:19 uurGisteren een 2e maal bekeken en hij blijft wat mij betreft met kop en schouders boven alle andere romkoms uitsteken.
Wat is die rol van Adam Sandler toch geweldig!
Elk figuur in deze film klopt gewoon, Zo divers en grappig allemaal.
Ik zou geen enkel punt van verbetering op kunnen noemen.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 juni 2011, 16:22 uurBah. Wat een suffe zaadfilm zeg. Ik zal wel niet goed opgelet hebben, want al die zogenaamd geniale en hilarische scenes heb ik dan blijkbaar net even allemaal gemist. Nee, deze arthouse-bedoelde film over een gefrustreerde autist kon mij niet één maal boeien of aan het lachen maken, zelfs een glimlach ging er niet vanaf. Nou ja, vooruit, één keer, maar dat was dankzij Philip Seymour Hofman en niet dankzij Sandler. Die eerste is ook meteen de reden dat ik deze film 2.5 in plaats van 2 sterren heb gegeven. Want PSH is altijd tof, zoals maar weer eens te meer blijkt dat Sandler altijd ontof is!
2,0
[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 2:52 uurDe telefoonscene tussen Sandler en Hofman was best vermakelijk, jammer genoeg stelt de rest va de film weinig voor. De hoofdpersoon is vreselijk irritant en laat het nu net zo zijn dat die in deze film juist het vaakst aan het woord/in beeld is.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 17:40 uurPaul Thomas Anderson, een van mijn favoriete regisseurs, bewijst met deze film nog meer dat hij met alle genres wel uit de voeten kan.
Erg goede film, en een verfrissende film binnen het genre. Door deze frisse kijken is het van de eerste tot de laatste minuut een erg aangename film. de film vervalt nergens in de vervelende cliché's die genre genoten wel hebben. Het verhaal steekt leuk inelkaar. Sandler was even wennen, maar speelt erg goed. Niet dat soms vervelende wat we van hem gewend zijn. Ook de rest van de cast doet het uitstekend. De korte rol van Hoffman is typisch een PTA personage en lijkt echt voor hem geschreven te zijn. PTA is echt een acteur regisseur, en dat is aan al zijn films af te zien. Hij vraagt altijd het uiterste van zijn acteurs en heeft in de jaren een vaste groep gevormd waar hij meerdere malen mee samen heeft gewerkt. Ook qua verhaal heeft hij weer iets sterks op papier neergezet, en dit briljant uitgewerkt. Zeker een film die alleen PTA had kunnen maken.
Punch-Drunk Love is wel een titel die nog zou kunnen groeien in waardering.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2011, 1:52 uurIk wist wel dat Paul me niet zou teleurstellen, maar toch vind ik deze Klap-Dronken Liefde de minste van zijn fabrikaties. Ik vond het nèt iets te leeg, ondanks de maffe toestanden die er weer afspelen. Waarschijnlijk is Adam Sandler de geschikte man voor deze rol en ik vond 'm dan ook prima presteren maar het is gewoon zo'n nonchalante zoutzak die nergens iets om lijkt te geven. De romance met Lena was aardig, maar ik zat ergens op te wachten dat helemaal niet kwam. Deze relatie blijkt dus niet geweldig af te wijken van de doorsnee ontmoeting tussen twee verlegen tortelduifjes. Barry spaarde graag Airmiles, hij had veel puddingverpakkingen verzameld en zoiets zie je maar één keer, maar het voegde maar weinig toe aan het beeld dat we hadden van deze garage-eigenaar. Origineel plot, technisch tiptop in orde en een altijd-goede Seymour Hoffman, maar desondanks lichtelijk nietszeggend.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2011, 11:28 uurGewoon weer zoals ik gewend ben van PTA. Audiovisueel zeer sterk, verrassende elementen, goed acteerwerk en een prima sfeer. Goed!
3,0
[permalink] geplaatst op 4 november 2011, 13:35 uurVermakelijk? Prima. Maar de genialiteit die sommigen erin zien ontbrak voor mij. Zou het wel is met iemand willen kijken die hem helemaal 'snapt', want de potentie zie ik er wel in. Alleen was het voor nu net niet.