Cutthroat Island (1995)

geregisseerd door
Renny Harlinmet
Geena Davis,
Matthew Modine en
Frank LangellaJamaica, 1668. Morgan Adams' vader was een illustere piraat. Van hem heeft ze op zijn sterfbed de helft van een kaart gekregen, waarop de coördinaten staan waar een schat begraven ligt. Maar Morgan heeft ook nog een ander doel: ze wil de dood van haar vader, die door zijn broer Dawg Brown werd omgebracht, wreken. Om aan beide missies te kunnen beginnen, probeert ze de bemanning van haar vaders boot te overhalen om met haar mee te varen naar Cutthroat Island, waar de schat begraven ligt...
2,0
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2008, 18:10 uurDeze film kwam uit op een moment dat niemand zat te wachten op een piraten film. De film schijnt behoorlijk veel verlies te hebben gemaakt.
Persoonlijk vond ik de film nog niet eens zo slecht.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 januari 2009, 10:46 uurgrovonion schreef:
Mee eens. Is alleszins beter dan Pirates of the Caribbean 2 en 3 samen (1 is voor alle duidelijkheid wel beter dan deze).
ben ik met je eens
vondt hem ook beter dan pirates 3
voor mij 4 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2009, 17:44 uurDragQueen schreef:
Leuke avonturenfilm, die best weet te boeien. davis en modine spelen leuke rollen, en komen af en toe leuk uit de hoek. verder zijn de actie scenes wel aardig uitgevoerd, en zijn de kostuums en sets dik in orde. het verhaal is bovendien erg verteerbaar. al met al een vermakelijke film.
Natuurlijk kan je deze niet vergelijken met de P.O.T.C....maar de omschrijving zoals die hierboven staat is ook die van mij.
[permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 13:53 uurHopeloos
3,5
[permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 18:29 uurOnterecht geflopt als je het mij vraagt.
De film ademt de sfeer van die tijd en is avontuurlijk.
De achtervolgingen, zwaardgevechten en enteringen van schepen zorgt ook voor genoeg spektakel.
Alleen Geena Davis als vrouwelijke piraat is niet helemaal geloofwaardig.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 16:15 uur1995 in acht nemend, doet deze film in geen enkel aspect onder voor de POTC trilogie. Zeer avontuurlijke, spannende en spectaculaire aktiefilm. Dikke 3+
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2009, 17:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenCutthroat Island is een groot actie/avontuur spektakel dat 2 uur lang puur vermaak biedt.
Het verhaal is lekker simpel, het gaat gewoon om een schat, die gezocht wordt en het wordt een race wie de schat als eerst bereikt.
Op de weg hiernaar toe gebeurt er lekker veel. Veel actie, ontploffingen en vermakelijke avontuurtjes. Je kan zien dat ze niet zuinig zijn geweest met het budget.
Hoe je hierbj de rol van Geena Davis moet beoordelen ligt natuurlijk aan jezelf, maar ik vind een vrouw in de hoofdrol niet helemaal perfect in zo'n film als dit. Het komt toch een tikje ongeloofwaardig over. Daarbij komt ook nog dat ik haar niet altijd even sterk vind acteren en de one-liner tegen het einde vd film was al helemaal slecht:
"Bad Dawg"
Er zitten ook wat foutjes in de film, bijvoorbeeld het piratenschip dat op het einde nog helemaal intact is. De Titanic had dan ook wel van dit materiaal gemaakt kunnen worden, als je na tientallen kanonschoten een helemaal intact schip hebt
Buiten dit is het gewoon een vermakelijk avontuur, met mooie, tropische locaties en prachtige piratenschepen.
Als je het verhaal en de vrouwelijke piraat met een korrel zout neemt en de over de top actie waardeert kan je veel plezier beleven met dit vrolijke piratenavontuur.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2009, 17:36 uurHele goede muziekscore in deze film. Wel een leuk standaard verhaaltje en kijkt makkelijk weg...3 sterren. Het moest Geena Davis de actie-genre 'inhelpen'.
Wat grappig is aan deze film is dat het de wereldrecord heeft van de grootste box office flop ooit.
Budget: $115 miljoen
Box office opbrengst: $10 miljoen
Totaal verlies: $105 miljoen
2,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2009, 12:19 uurDe voorloper.
Van Depp en consorten. Althans, dat zou je bijna zeggen. Ware het niet dat dit werkje net iets minder vakkundig in elkaar is gestoken dan de beroemde trilogie. Toch is e.e.a. niet veel minder sterk, want mijns inziens zijn die films ook geen feest.
Waarom dit toentertijd met de grond gelijk werd gemaakt is mij niet geheel duidelijk geworden. Al is wel duidelijk dat de sufheid van deze flick afstraalt. ZIe het als een uiterst clichématige en voorspelbare avonturenfilm voor de jeugd, die eigenlijk bedoeld was voor volwassenen.
Doorsnee.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2009, 11:24 uurWat een laag cijfer. Heb dit toch altijd een pracht film gevonden!
3,5 !!
5,0
[permalink] geplaatst op 31 december 2009, 9:17 uurperfecte film als ik me klote voel.
goede actie en een ontiegelijk lekkere geena davis.
1,0
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 23:01 uurTja een typische B-film ...
Voor wie van foute "vrouw overwint alles actiefilms" houdt
3,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 10:33 uurApart inderdaad, misschien wel de duurste B film ooit. Op zich viel de film me mee. Best vermakelijk af en toe en echt slecht werd het niet. Doet niet eens veel onder voor Pirates of the Caribbean (vooral de vervolgen dan) en ik verbaasde me erover hoeveel de films gemeen hebben (naast de piraten).
2,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 11:31 uurWo, hier heeft mijn jeugdherinnering me helemaal in de steek gelaten. Van 4 naar 2 is een richtige aanpassing, maar wel terecht denk ik.
Deze film is naar mijn mening dus leuk voor kindjes, maar verder slechte, goedkope onzin, dat aan alle kanten rammelt.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 15:05 uurZoals een ouderwetse avonturenfilm, ik hou er van.
Leuk kijkgenot voor people van 7-77 jaar.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 10:31 uurLeuke Swashbuckler die voor een hoop vermaak zorgt.
Renny Harlin gaat meestal voor het vermaak dan voor het verhaal in zijn films. Soms is dit geslaagd en soms niet. In Cutthroat Island is het een beetje half geslaagd. Het verhaaltje is best leuk, en interessant genoeg om ruim 2 uur te blijven volgen. Veel piraten, mooie locaties, af en toe een grappig moment en de zoektocht naar een enorme schat. Ook bevat de film veel actie, en die is toch wel wat minder. Die is vaak erg rommelig en ontzettend houterig. Komt ook door de acteurs die geen een van allen, buiten Langella om, lekker in hun rol zitten. Door de niet overtuigende prestaties komt alles in de film niet erg lekker over. In de actiescènes lopen vooral Geena Davis en Modine er wat verloren bij. Toch blijft het van begin tot eind wel leuk, vooral het laatste gevecht was een parel binnen de film. Al sleept die na een tijdje wel erg aan, en wordt het een beetje overkill.
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 19:00 uurDVD-T schreef:
Leuke Swashbuckler die voor een hoop vermaak zorgt.
Renny Harlin gaat meestal voor het vermaak dan voor het verhaal in zijn films. *
Is dat een tegenstelling dan?
2,0
[permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 22:16 uurNiet zo verschrikkelijk slecht als men wil doen geloven, maar ook weer niet zo vermakelijk als die andere piraten.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 19:26 uurGewoon leuke piraten film, niet te vergelijken met POC maar gewoon leuk
3,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 21:30 uurPiratenfilm die niet veel voorstelt maar de decors, kostuums, special effects en sets maken het wel goed. Slecht is deze film niet maar het mist iets. En Davis, ze ziet er hier niet uit maar wint wel elk gevecht en kan zelfs vier paarden lopend bijhouden. Knap hoor

Maar voor de film toch nog een 3,0.
[permalink] geplaatst op 7 juli 2010, 14:11 uursjonnie40 schreef:
Gewoon leuke piraten film, niet te vergelijken met POC maar gewoon leuk
Zo is het maar net Sjonnie. Biertje erbij. Prima!
3,0
[permalink] geplaatst op 3 april 2011, 22:49 uurNou, hij ligt bij de FRS voor 2,50 euro in de bak dus wachten hoeft niet. Las dat deze film de grootste flop aller tijden is (kosten ongeveer 100 miljoen, opbrengst 10 miljoen) en wilde dit wel eens met eigen ogen zien. Met Pirates of the Caribbean én een oude voorloper als Captain Blood (met Errol Flynn) in gedachten is deze film wel een stuk minder. Davis en Modine (als Flynn lookalike) spelen aardig maar er rammelt wel het een en ander aan deze film. De schurken zijn cliché booswichten, de effecten zijn matig (gezien het hoge budget) en het verhaal voorspelbaar en vaak erg overdreven. Positief is dat de film met plezier gemaakt is en dat de actiescenes OK zijn. Achteraf is het wel gedurfd om na een flop als deze Pirates of the Caribbean te gaan maken.