Rabbits (2002)

geregisseerd door
David Lynchmet
Naomi Watts,
Laura Harring en
Scott CoffeyIn een naamloze stad die geteisterd wordt door eindeloze regen wonen drie konijnen met een angstaanjagend geheim.
1,5
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 15:37 uursaaiiiiiii , 50 min naar 3 konijnen kijken en er gebeurd niks , geweldig .... 0,5 ster
4,0
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 16:36 uurVind je "recensies" tot zover vooral erg saai.
1,5
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 16:45 uuren sowieso , ik ben duitser ... mijn nederlands is niet geweldig om een goede recencie te schrijven .
2,0
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 17:07 uurOff-topic berichten verwijderd.
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 18:23 uurmaurice32 schreef:
Als je Mulholland Dr. wel goed vond (die gaf je 4 sterren) wil je misschien Inland Empire van Lynch ook zien. Daarin komen enkele stukjes met de konijnen voor en misschien vallen dan dingen beter op hun plaats.
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 18:35 uurmaurice32 schreef:
Dan moet je beter niets schrijven, trouwens kun je engels?
1,5
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 20:28 uurOk dreiecke , dan zal ik Inland Empire binnenkort kijken

Hoezo beter niets schrijven sweinsteiger ?
sweinsteiger
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 20:30 uurAls je nederlands niet geweldig is, maar dat is niet belangrijk.
Het belangrijke is ofdat je engels kan.
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 20:35 uurAh, dan ga ik niks zeggen

[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 20:39 uur
Dat is al een begin.
2,0
[permalink] geplaatst op 30 juli 2011, 21:03 uurDreiecke schreef:maurice32 schreef:
Hmm.. nee niet echt. Leg jij het nog een keer uit?
3,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 0:05 uurMaar je hebt Inland Empire toch niet gekeken?
Trouwens, bij Lynch valt meestal niet alles tot op de bodem voor een ander uit te leggen (voor te kauwen), wel zelf te associëren en je intuïtie te gebruiken.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 19:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWow, wat een genialiteit.
Ontzettend sterke film. Dit is tot nu toe het beste wat ik van Lynch heb gezien. De film is bijzonder traag en ook al is de speelduur maar 50 minuten het voelt aan als een dikke anderhalf uur. Het verhaal kan ik eerlijk gezegd niet zo heel veel over zeggen. Behalve dat ik de indruk kreeg dat het de wachtkamer van de duivel was. Meerdere mensen hebben dit al aangehaald en ik sluit me erbij aan. Dit door de donkere muziek alsof er iets heel spannends stond te gebeuren en het rode mannetje dat op de duivel lijkt.
De vormgeving was briljant. Een kamer waar ze gewoon de hele tijd de camera op houden werkt ontzettend goed in deze film. Het draagt bij aan de super bijzondere sfeer in de film.
De dialogen sloegen helemaal nergens op. Ze liepen allemaal door elkaar heen en het is voortdurend puzzelen om de stukjes in elkaar te laten vallen.
Lynch maakt gewone hele bijzondere films. Dit is met stip de abstractste film die ik gezien heb en ook al snap ik maar een beetje van het verhaal ik vind hem wel super bijzonder.
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 18:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFantastische toevoeging bij Inland Empire, maar op zichzelf is het niks.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 20:40 uurlekker tegenstrijdig, wel minder dan de andere van Lynch, maar wat wil je in een konijnenhol.
5,0
[permalink] geplaatst op 15 december 2011, 14:49 uurBlijft geweldig.
Het is de muziek die het uiteindelijk allemaal bij elkaar houdt. Al van de eerste seconde werkt de soundtrack, en hoewel het elke episode gewoon een herhaling is blijft het de gehele speelduur werken.
De rest is grappige, leuke, mysterieuze onzin die uiteindelijk niet ergens over gaat, maar gewoon vermaakt. Rabbits is puur emotionele cinema en daarmee Lynch op z'n best. Het wegvallen van verhaallijnen en personages doet Lynch gewoon goed en herleidt z'n cinema naar de kern.
De 5* blijven staan, voor mij blijft dit Lynch's beste "film".
5.0* en een
uitgebreide review
4,0
[permalink] geplaatst op 15 december 2011, 18:12 uurHet lachen, joelen en applausiseren als in een Sitcom maakt het extra briljant. Voor mijn gevoel ligt daar de kern van het hele gebeuren. Een demonische kijk op luchtig vertier, zoals Mulholland Dr dat op Hollywood zou kunnen zijn.
Soundtrack is inderdaad geniaal, Badalamenti is dat?
2,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 9:14 uurTja dit is toch wel een vrij matige vertoning. Dit is de vierde film die ik zie van Lynch en ook meteen veruit zijn zwakste. Mulholland Dr, Lost Highway en Inland Empire kon ik allen erg goed waarderen en staan ook allemaal in mijn top 100 maar deze Rabbits zal het nooit zo ver schoppen. Positief aan deze film is de korte speelduur waardoor ik me niet zo lang hoefde te vervelen en de leuke eerste 20 minuten waar het allemaal nog erg vernieuwend en mysterieus is. Daarna blijft het vernieuwend en mysterieus maar werkte het niet meer voor mij. Ik kon er niets van maken en begon me te storen aan die konijnen. De theorieën die hier worden geschetst kan ik me wel in vinden maar daardoor kan ik de film niet anders benaderen. Het is en blijft erg jammer. 2,0*
2,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 19:14 uurIk denk niet dat het de regen is.
De telefoon ging eerder vandaag. Donkere, lachende tanden. Ik was het bijna vergeten. Hahaha. Stilte. Het zou toeval geweest kunnen zijn. De muur heeft vlam gevat, denk ik. Er is iets mis. Godot had hier al lang moeten zijn. Ik ga de deur uit, maar als ik terugkom weerklinkt er geen applaus. En dan is er de ambient. Heerlijk, hypnotiserend gezoem dat de lichten uitblaast. Een donker kruis. Ga je het vertellen? Kafka? Vergeet niet dat het vrijdag is. Hahaha. Geen flauw idee waar Jack is. Blauwe voeten en dergelijke. Wat in hemelsnaam is het vagevuur? Ik heb een geheim. Was je blond, Susie? Hallo?
Het is de regen.
2,50
[permalink] geplaatst op 19 april 2012, 19:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZeer vreemde film, maar dat was al duidelijk. Toch vond ik het geen kwelling om een heel lesuur (heb deze niet in de klas gezien, maar zo lang duurt deze film dus) naar konijnen in een woonkamer te kijken. Af en toe klikte ik op de Facebook tab om de film op pauze te zetten maar het hield mijn interesse tot mijn verbazing. Ik beken, na het kijken snapte ik ook niet helemaal wat het doel van deze film nu eigenlijk was. Mysterieus tot en met en snapte er letterlijk geen reet van. Waarom is deze film dan zo boeiend? Het gaat dus over reincarnatie volgens mij. Het einde dat de deur langzaam opent en de schreeuw en daarna het moment op de bank. Donker en grimmige film van David Lynch die mij verbaasde. 3,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 13:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenExtreem vage film van Lynch. De sitcom-taferelen maken het zelfs zo nu en dan tot een humoristisch filmpje. Maar de beklemmende sfeer die Lynch tegelijkertijd creeert, onder leiding van de geweldige muziek, is heel erg goed. Spanning blijft continu voelbaar. Waar het nou eigenlijk over gaat, is me compleet ontgaan, maar dat boeit me eigenlijk ook heel weinig. Ik geniet gewoon van zijn kunstwerkjes. Bij deze had ik dat wel iets minder. Met welgeteld één close-up oogt het allemaal erg statisch en daardoor sukkelde ik af en toe wat weg. Bij de harde krijs op het einde schrok ik me dan ook helemaal 't leplazarus. Al met al een interessant filmpje en het maakt me erg nieuwsgierig naar Lynch's andere werken.