Mangiati Vivi (1980)

geregisseerd door
Umberto Lenzimet
Robert Kerman,
Janet Ågren en
Ivan RassimovEen vrouw gaat de jungle van Nieuw-Guinea in om haar zus terug te vinden. Het is namelijk zo dat zij met een christelijke sekte verhuisd is de diepe jungle in. Deze sekte is heel kwaadaardig, maar zij zijn niet de enige waar ze zich zorgen om moet maken. De jungle zit namelijk ook vol met kannibalen!
[permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 17:00 uurBoeikens schreef:
Na lange tijd nog eens herzien en me weeral de vraag gesteld, waarom dat (echte) dierenleed erin plaatsen? Het voegt niets toe aan de film.
Raar dat je CH En CF in je top 10 hebt staan. Zat anders ook echt dierenleed in.
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 18:04 uur
movie acteurs schreef:
Ook bij deze twee vond ik dat totaal onnodig maar zonder deze scènes vond ik dat wel 2 top kannibalenfilms.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2010, 2:24 uurEen eerder lachwekkende kannibalenfilm. Het povere montagewerk kan niet verbergen dat een groot deel van Eaten Alive afkomstig is uit andere films. Ik herkende bijvoorbeeld een scène die letterlijk overgenomen is van Mountain of the Cannibal God. We worden ook weer eens overspoeld door heel wat dierenleed, waarschijnlijk gestolen uit natuurdocumentaires.
Het verhaal is niet veel soeps. Duidelijk wou men inspelen op beruchte sektes die toen veel media aandacht kregen, zoals de Manson familie en de volgelingen van Jim Jones. De cast is zowat het beste wat de film te bieden heeft: Robert Kerman is een coole held (een totaal andere rol dan in Cannibal Holocaust) en Janet Agren is een streling voor het oog. Ook de charismatische Ivan Rassimov weet te overtuigen als een soort Colonel Kurtz-kloon.
Natuurlijk is vooral de gore belangrijk in een prent als deze en die is ruimschoots aanwezig. Maar helaas zijn deze gruwelijke scènes lang niet zo krachtig als in Ferox of Holocaust. De soundtrack zou ik op zich nog een pluspunt kunnen noemen, ook al is het identiek dezelfde als die van Cannibal Ferox.
Vermakelijk, maar behoorlijk slecht.
[permalink] geplaatst op 14 april 2010, 2:30 uurHalcyon schreef:
vrouw zit in put van halve meter diep en schreeuwt het uit omdat ze er niet uit kan en durft)
Lenzi vond dat blijkbaar zijn 'moment suprème', want in
Cannibal Ferox zit er een heel gelijkaardige scène.

3,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2010, 22:11 uurMisschien bevalt Jungle Holocaust (A.K.A Lost Cannibal World) je wel.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2010, 21:28 uurNiet bepaald een film die uitnodigt tot een diepzinnige reflectie. Vooral het sekte-gedoe begon nogal te vervelen. Het leek met name toegevoegd voor een portie onmenselijke barbarij, terwijl het kannibalisme van de buitenwereld nog enigszins "natuurlijk" geduid kon worden. Hoewel het dierenleed niet zal wennen was het hier meer gratuite (en nog doellozer) dan in vergelijkbare werkjes.
De acteurs waren slechter dan gemiddeld in een dergelijke film en de one-liners meer stupide en nog onlogischer dan gevreesd. En toch laat een dergelijke film de kijker niet helemaal onberoerd. En is het toch fascinerende genre-cinema of zelfs een bepaalde serieuze kunst-uiting zo te zeggen.
HDO - Eigenlijk zijn de de stukken in New York nog het meest vermakelijk (en dat zegt een boel), hoewel de kannibalen gore bepaald niet misselijk is (of juist wel

). Ook de muziek was oké, maar leek volkomen identiek aan de soundtrack van Ferox (die ik eerder zag, maar die later werd gemaakt).
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 17:55 uurMochizuki Rokuro schreef:
Volgens mij zit dat sekte gedeelte erin om "in te haken" op de Jim Jones tragedie, waar een sekte-leider zijn volgelingen zelfmoord liet plegen!
2,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 20:01 uurstephan73 schreef:Mochizuki Rokuro schreef:
Klopt, heb ik eerder gelezen. Maar dan is het nog steeds nogal langdradig en uitgesponnen. De vergelijking met Kurtz is ook al gemaakt.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2010, 21:47 uurMooie naaktscenes van de hoofdrolspeelster en verder komen er een paar hele gore scenes in voor. Al met al een lekker goor horrorfilmpje voor de echte liefhebber.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 juni 2010, 19:11 uurDeze film lijkt zo nu en dan wel op een parodie.
Ik vond hem nog best goed ondanks dat er hier en daar nog wel eens een saai stuk inzat.
Wel viel me op dat er een paar stukken die in de trailer zaten ontbraken.
[permalink] geplaatst op 16 juni 2010, 19:45 uurkirk douglas schreef:
En hier en daar ook wel eens een gepikt stuk! Die onverbeterlijke dief van Lenzi ook.

3,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 2:46 uurNa herziening toch maar met anderhalf punt verhoogd. Best een geinig filmpje eigenlijk.
1,5
[permalink] geplaatst op 13 november 2010, 19:40 uurBlijf het toch vreemd vinden dat een goed acteur als Mel Ferrer zich voor deze pulp .
2,5
[permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 15:07 uurAardig filmpje, maar het gebrek aan originaliteit doet de film een beetje de das om.
Eaten Alive bevat alle ingrediënten die een jungle-filmpje moet hebben. Een leuke cast, animal cruelty, naakt en wat ranzige scenes. Leuk om Kerman (Cannibal Holocaust) weer in een rol te zien en ook Me Me Lai (Last Cannibal World) kon me weer bekoren als sexy inboorling. Janet Agren's lichaam was ook best de moeite waard. Leuke soundtrack, al wordt die later door Lenzi hergebruikt in Cannibal Ferox.
Dat is niet het enige wat gekopieerd is. Want veel dierenscenes en een handjevol ranzige kannibalenscenes zijn geknipt uit Man from Deep River, Last Cannibal World en Mountain of the Cannibal God. Vervolgens zijn deze keurig in deze film geplakt maar op een gegeven moment voelde het allemaal wel erg herkenbaar. Nogal goedkoop en een doodzonde dat Lenzi niet wat origineler kon zijn. Wat rest is een degelijk filmpje die ondanks dat voor de genreliefhebber een leuke toevoeging is.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 16:36 uurJe bent wel goed bezig met die kannibalen films te bekijken

Wat is de volgende ?
2,5
[permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 16:59 uurHehe ja ik heb best de smaak te pakken. De volgende wordt denk ik Cannibal Apocalypse. Nog andere aanraders? Het liefste zie ik kannibalen in de jungle ( wat Apocalypse niet is naar het schijnt).
3,0
[permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 17:37 uurAha, toevallig heb ik gisteren mijn mening geschreven over Cannibal Apocalypse. Voor aanraders zou ik Man From deep river nemen (alhoewel ik het persoonlijk een survival filmpje vind) en
Schiave Bianche: Violenza In Amazzonia (1985) vond ik persoonlijk ook wel goed. De grootste afrader is echt
Terreur Cannibale (1981). Daar zie je wat Europese kannibalen in een Spaans bos. Dus dit zegt al genoeg

. Cannibals van Jesus Franco was ook wel aardig.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 21:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZo rond de jaren 80 waren blijkbaar de hoogdagen voor kannibalenfilms.
Deze bekeken na eerder CH en CF.
Qua gruwel vind ik dat Eaten Alive meer dan meekan tegenover bovenstaande twee. de scène waar de vrouw levend wordt opgegeten is bijvoorbeeld keihard
Het acteerwerk een stuk beter dan CF, bij momenten voor sommigen zelfs goed te noemen.
De insteek van de sekte is op zich leuk, maar heel veel werd er eigenlijk niet mee gedaan. Naar verluid was het gewoon een actueel onderwerp toen.
Een serieuze goof in deze film, en ook al eens eerder gezien: aan het einde van de film wordt de vrouw verkracht door een van de sekteleden. het is wel bijzonder dat hij dat kan met 'een slappe'.
2* vermakelijk, typische genrefilm, goor genoeg, maar dat is 't
3,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2011, 20:59 uurredelijke film , niet geweldig maar toch oké
ivan rassimov and robert kerman zijn dan ook heel goede genreacteurs.
en natuurlijk me me lai als inheemse schoonheid
een beetje een slap verhaal, wel goede gore
3,0
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 22:17 uurGoed goor, maar tsja kannibalenfilms is toch wel een beetje als je er ééntje hebt gezien dan heb je ze allemaal wel gezien.
De ongelooflijke hypocrisie van Cannibal Holocaust ontbreekt (helaas).
De orginaliteitsfacor moet het dus hebben van de Jonestown/Jim Jones-sekte.
Film wordt nergens echt vervelend (al is het gemartel en afslachten van dieren nou bepaald niet een pré) maar we hebben het al vaker gezien.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 20:29 uurGister herzien. Toch wel aardige kannibalenfilm. Lekker sfeertje. Half puntje extra omdat de hoofdrolspeelster tijdends de begin credits langs een bioscoop op Times Square loopt waar
Baby Snakes (1979) draait
Zie de 'waarde' van de dierenscenes wel. Lenzi weet het ook wel met optimaal effect in beeld te brengen. Vooral de scene met het aapje dat door de slang gedood wordt (Maar in de scene nog leeft) is erg gruwelijk in beeld gebracht. Brrr. Maakt de toon van de film een stuk rauwer, wat bijdraagt aan de vuige sfeer. Ben nog steeds verre van fan van dit soort scenes, maar kan deze een stuk beter hebben dan die in CN. Maar laat dit een opmaat zijn voor de herziening daarvan....... Kannibalenscene op het eind is ook erg gruwelijk. Kunnen moderne horrorklassiekers als Hostel en Saw nog een puntje aan zuigen.
3* (Verhoging met 2*)
4,0
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 3:36 uurWat zijn we hier gematigd positief zeg. Fantastische, oer-typische kannibalen film die mijn honger naar meer heeft weten te triggeren. Heb me lange tijd niet meer in deze wildernis begeven, maar laat dit weer de start zijn van een reeks prachtige, misselijk makende praktijken in de jungle. Lenzi doet weinig nieuws, al vind ik het idee achter een (deels) westerse gemeenschap zo diep in Nieuw Guinea wel erg sterk. De beeldschone Janet Agren en de machtige soundtrack smaken naar meer, om nog maar te zwijgen over de intense gore.
Hoewel stuntelig en vaak nogal verouderd, blijft de kracht van dit soort cinema toch altijd uit een bepaalde hoek komen. Pure shock en daarbij hoorde (helaas) het dierenleed, iets wat ik altijd pijnlijk zal blijven vinden maar binnen deze context wel kan accepteren.