134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.904 berichten | 4.928.169 stemmen

Enemy at the Gates (2001)

Enemy at the Gates (2001)
2038 stemmen | gemiddelde 3,70
mijn stem:
16 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Ierland
Oorlog
131 minuten

geregisseerd door Jean-Jacques Annaud
met Ed Harris, Jude Law en Rachel Weisz

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Vassili Zaitzev, een Russische sluipschutter die tijdens de Slag om Stalingrad in de Tweede Wereldoorlog in z'n eentje honderd Duitsers vermoordde. Hij wordt door z'n officier gebruikt als propaganda. Ze worden beiden verliefd op dezelfde vrouw.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 9:51 uur
De sfeer, het camerawerk en de montage zijn wat mij betreft de sterkste punten van de film.
Pretty boy Law met z'n Londonse accent is totaal verkeerd gecast als rauwe Sovjet sniper. Gelukkig is Harris meer op z'n plaats als Majoor König. Het liefdesverhaal is compleet misplaatst en vloekt met de sfeer en het plot van de film.

Afgaande op de hoge scores op Moviemeter en IMDB was deze film voor mij een enorme tegenvaller. Tuurlijk, er zijn veel plussen aan deze film, maar naar mijn mening ook een hoop minnen, waardoor deze film wat mij betreft niet uitstijgt boven de grijze middenmoot.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 2:20 uur
Reuzelbek schreef:
Arnhemmer schreef:

Er is geen bewijs dat de Sovjet soldaten in een veewagen getransporteerd werden, dit is slechts een fantasie van de regisseur. Ik heb verschillende boeken gelezen en documentaires gezien over het Oostfront, waar ook veel misstanden binnen het Rode Leger worden aangehaald, maar dat van het troepentransport is dus verzonnen. Daarnaast is er ook geen bewijs van het inzetten van mitrailleurs tegen de eigen troepen. Het is dus niet historisch correct.

Ik heb al veel Wereld oorlog 2 documentaires gezien. Er werden wel degelijk mitrailleurs ingezet tegen eigen soldaten die wilden vluchten in de Sovjet-Unie. Niet altijd maar soms wel. Zoiezo hebben de Nazi's hetzelfde gedaan met hun burgers in 1945.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Enemy At The Gates (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Enemy at the Gates (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Enemy at the Gates (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2012, 18:52 uur
holbewoner schreef:
. Zoiezo hebben de Nazi's hetzelfde gedaan met hun burgers in 1945.
Da`s mij niet bekend. Vertel!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2012, 11:56 uur
Goede oorlogsfilm die in tegenstelling tot vele films het gevecht tussen enkele soldaten houdt. Geen massale veldslagen maar sterke personages die hun onderliggende gedachten en gevoelens zelf verwerken.