Stir of Echoes (1999)

geregisseerd door
David Koeppmet
Kevin Bacon,
Kathryn Erbe en
Illeana DouglasNa door z'n schoonzus gehypnotiseerd te zijn, begint Tom Witzky visioenen te krijgen van een jong meisje. Via z'n zoontje, die in staat is met geesten te praten, komt hij er achter wat er gebeurd is in het huis waarin hij woont.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 november 2011, 14:50 uurAardige thriller met Bacon, ik werd niet geheel overdonderd maar hij bleef boeien tot het eind. Acteerprestaties waren goed, vooral van de jonge Jake. 3,5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2011, 12:46 uurStir of echoes is aan de ene kant een ietwat saaie mysterieuze thriller, maar anderzijds is het dan ook wel weer de kracht van deze film om te blijven boeien. Het is daardoor toch een zeer interessante psychologische thriller waarin Kevin Bacon een prima rol neerzet.
De film heeft uiteraard het één en ander weg van the sixth sense, waarbij het onderwerp gelijkenissen vertoont, maar deze thriller staat prima op zich.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 13:27 uurMooie film, goed verhaal en goed geacteerd!
3,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 9:58 uurRedelijk spannende film. Op de een of andere manier bleef ik geboeid terwijl ik als kijker toch snel erachter kwam hoe het gaat verlopen. Geen verrassende film maar wel lekker om zo te kijken.....
3,0
[permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 0:39 uurWel okay. Af en toe spannend. Kevin Bacon was goed en erg overtuigend. Voor de rest keek de film makkelijk weg. Leuk, maar niet vergelijkbaar met The Sixth Sence.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 14:55 uurBest een goede film, maar niet een film die je nou echt in je filmcollectie moet hebben, wat mij betreft, Het verhaal zit goed in elkaar, het acteerwerk is prima alleen raakt de film je nergens en de film is ook niet echt spannend.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 11:01 uurLeuke thriller, die met een niet al te groot budget, er toch veel weet uit te halen.
Kevin Bacon is een acteur, die mij meestal wel bevalt. Hier speelt hij overtuigend een kabellegger, die na een hypnose last krijgt van vreemde visoenen. Zijn rol is niet altijd gemakkelijk, maar Bacon speelt het overtuigend en blijft te n alle tijde geloofwaardig. Die visoenen zien er overigens erg goed uit en dragen bij aan de spanning. Sowieso is het op sommige momenten best spannend. Er komen een aantal schrikmomenten voorbij, die goed uitgevoerd zijn. Ook het jongetje, dat zijn zoontje speelt doet het prima. Dat zijn altijd “gevaarlijke” rolletjes, die in andere films wel eens voor irritatie zorgen, maar hier werkt het prima.
Verder is het allemaal redelijk sfeervol. Het verhaal zich goed in elkaar en slaagt er redelijk in om de clichés te omzeilen, al is dat natuurlijk niet helemaal mogelijk. Stir of Echoes is een fine thriller met bovengemiddeld goed acteerwerk, een aangename sfeer en een prima spanningsopbouw.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2012, 2:00 uurIk was alweer vergeten dat ik deze film ooit al becijferd had, maar dat moet dan toch echt minstens zes jaar geleden zijn geweest. Nog steeds een erg goeie film, maar de 4,5 sterren die ik er vroeger voor gaf zijn nu misschien toch wat overtrokken. Maakte in ieder geval een hoop indruk vroeger en blijft vandaag de dag nog steeds erg indrukwekkend. Kevin Bacon blijft toch wel een top acteur die in deze film op perfecte wijze een naderende waanzin weergeeft.
Ik begrijp de vergelijkingen met The Sixth Sense in ieder geval wel, maar vind het alsnog een film die compleet op zichzelf staat. Veel rauwer en duisterder dan de toch wat cleane film van Shyamalan en veel intenser qua uitwerking. Sterke regie zonder al teveel goedkope scares, maar vooral een grote dosis sfeer en fijne naargeestige uitwerking. Ook leuk om Jennifer Morrisson op jongere leeftijd te zien, vond haar in House altijd een fijne actrice in ieder geval.
Echt heel bijzonder is het qua verhaal ook weer niet, maar de film biedt een hoop kwaliteit en staat nog steeds als een huis. Het vervolg ga ik in ieder geval maar overslaan, dat kan nooit goed zijn.
[permalink] geplaatst op 22 april 2012, 14:55 uuruitstekende film
goed verhaal
goed acteerwerk
boeiend,spannend ja heb me geen moment verveelt,een aanrader voor de liefhebber van deze genre.