menu

Hier kun je zien welke berichten murtcelP als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Independence Day: Resurgence (2016)

Alternatieve titel: Independence Day 2

2,0
Teleurstellend vervolg op de zeer leuke SF-film uit 1996!
De hele setting, waarbij de mensheid de afgelopen 20 jaar alien-technologie is gaan gebruiken is opzich goed gevonden en ook wel logisch na het einde van deel 1, maar toch is het een stuk minder cool. Het was in deel 1 gewoon heel erg vet dat ze in een ufo gingen vliegen, maar nu vliegt iedereen met fusion en lasergeweren, dat wordt allemaal iets te veel Star Wars. Daardoor is voor mij de spanning weg die eigenlijk bij een alien-invasie hoort.
De special effects zijn misschien wel beter dan 20 jaar geleden, wat ze er dan mee doen is ook weer minder angstaanjagend. Geef mij dan maar de actie uit 1996, waar veel gebruik is gemaakt van modellen! Ouderwets misschien, maar wel veel vetter!
Wel leuk om Jeff Goldblum weer eens te zien (waar was hij eigenlijk al die tijd?), hij blijft een coole gast! De cast bestaat wel uit heel veel personages die niet veel toevoegen.
Nog een gemiste kans was om het idee over het andere, virtuele alien ras dat de aarde wil helpen, niet beter uit te werken. Waarschijnlijk komt dit in deel 3 meer aan bod, waar het einde wel duidelijk naar verwijst.
Ik zet deel 1 nog wel een keertje op! **

Moana (2016)

Alternatieve titel: Vaiana

3,5
Erg mooie film. Leuk om een keer de Polinesische cultuur belicht te zien, iets waar ik niet veel van af weet. Mooie liedjes (wel wat veel, maarja, das Disney hè ) en sowieso erg goede muziek! De animatie is ook prachtig. Het water, vuur, de bewegingen, geweldig! Bij Disney ga je altijd vergelijk met de andere films, en dan is geen topper, maar buiten dat wel een hele goede film!

Snowman, The (2017)

4,0
Spannende, duistere thriller die duidelijk op de Scandinavische leest gemaakt is. Het doet erg denken aan bv The Killing en Män som hatar kvinnor.
Ik hou wel van dat sfeertje. De cinematografie is erg goed en de muziek zorgt voor de nodige spanning.
Het boek heb ik niet gelezen dus ik niet oordelen over welke er beter is, maar ik vond de film helemaal niet tegenvallen. Van de ontzettend slechte beoordeling snap ik dan ook niks. Misschien dat de trailer een wat verkeerd beeld gaf en dat men meer (Amerikaanse) horror verwachtten, dan snap ik dat dit een trage film is. De speelduur van 2 uur is ook wel kort om alle personages ontzettend uit te diepen, ik vond het voldoende. The Killing doet het in 13 afleveringen, dat is natuurlijk wel een verschil. Toch heeft The Snowman een goed verloop van verhaal en wordt je hier en daar op het verkeerde been gezet. Van mij mogen er meer van dit soort thrillers komen!
****