menu

Hier kun je zien welke berichten Galactus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Star Trek (2009)

Alternatieve titel: Star Trek: The Future Begins

3,5
De film moet het vooral hebben van de effecten en van begin van het plot. D.w.z. hoe de crew van de Enterprise bijeen komt. Niet de rest van het plot waarin Nero terug uit de toekomst komt, dat is vrij matig, daar zat veel meer in. Van de meeste personages vind ik het acteerwerk ook goed. Gelukkig zit er hier en daar wat humor in, dat kan ik ook altijd wel waarderen. Maar dat mannetje dat bij Scotty op de basis werkt hadden ze van mij wel weg mogen laten.
Hoewel het geen spoiler hoeft te zijn, vind ik het jammer dat ik al van tevoren wist dat Nemoy ook als Spock meedoet. Toen hij Kirk met een fakkel te hulp schoot in die grot, wist ik meteen dat 't Spock Prime was. Hoe er bij de opbouw van het verhaal wordt gesprongen tussen de personages en naar voren in de tijd vind ik ook goed gedaan. Dit maakt het geheel een stuk vlotter. Ik heb het idee dat er over het algemeen veel minder dialoog in zit en veel meer actie dan in de series. Dat was wel fijn, want daar ga ik ook niet voor naar de bioscoop.
Van mij had de film wel een uurtje langer gemogen met iets meer diepgang/uitdieping van de personages. Het rust nu teveel op de actie en het visueel spektakel, maar wel ruim voldoende: 3,5 *