• 9.373.651 stemmen

Ontwikkeld door: Andrea Harkin

Met onder meer: Robin Wright, Olivia Cooke en Laurie Davidson

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 10 september 2025

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Girlfriend

Laura komt niets tekort. Ze heeft een glansrijke carrière, een liefhebbende echtgenoot, Howard, en bovenal Daniel, haar dierbare enige zoon. Maar Laura's ogenschijnlijk perfecte leven wordt overhoop gegooid wanneer Daniel Cherry mee naar huis neemt, de vriendin die alles verandert. Na een ongemakkelijke eerste ontmoeting raakt Laura ervan overtuigd dat Cherry niet is wie ze zegt te zijn. Hoewel niemand anders kan zien wat zij ziet, weigert Laura toe te kijken hoe Daniel wordt bedrogen.

Meningen over The Girlfriend

Suitehome

dinsdag 16 september 2025
The Girlfriend seizoen 1 The Girlfriend is een zesdelige psychologische dramaserie, gebaseerd op de roman van Michelle Frances. Als zoon Daniel zijn nieuwe vriendin Cherry (Olivia Cooke) introduceert bij zijn moeder Laura (Robin Wright - House of Cards), doet wantrouwen en jaloezie al snel zijn intrede in de familie. Vanuit verschillende perspectieven worden de verhalen van Laura en Cherry verteld. Een bitchfight kan, zo lijkt het, niet lang op zich laten wachten. De productie ziet er gelikt uit, met mooie locaties, een sterke cast en een broeierige sfeer van geheimen. Toch valt The Girlfriend tegen. Er wordt rijkelijk gestrooid met plottwists. Deze houden het tempo levendig maar halen tegelijk een deel van de spanning en het mysterie weg. De Amazon Prime-serie lijkt door deze ongeloofwaardigheden in enkele scenes meer op een dark comedy of theatraal melodrama. Series over verveelde en verwende rijke witte vrouwen lijkt een subgenre op zichzelf te zijn; Big Little Lies, The Undoing, Desperate Housewives, Gossip Girl en het recente Your Friends & Neighbors. En natuurlijk The White Lotus. The Girlfriend, of wellicht beter The Grillfriend, neemt zichzelf wel heel erg serieus. Een vleugje van Freuds oedipuscomplex levert in dit geval geen scherp, vilein of overtuigend liefdesdrama op.
avatar van scorsese

maandag 22 september 2025
The Girlfriend seizoen 1 Wel een lekkere soundtrack zeg

MonkeyMaffia_tv

zaterdag 13 september 2025
The Girlfriend seizoen 1 Na twee en een halve aflevering genoeg gezien. The Girlfriend probeert spannend en intrigerend te zijn, maar vervalt vooral in voorspelbare clichés, en overdreven en ongeloofwaardige drama. Het voelt allemaal zo bekend dat je de wendingen bijna kunt voorspellen. De productie ziet er gelikt uit en Olivia Cooke speelt sterk (en is eigenlijk de enige reden om te blijven kijken, vind echt een hele mooie vrouw ), maar verder is het vooral lege verpakking. Het verbaast me eerlijk gezegd hoe hoog deze serie scoort.

pedro

zaterdag 13 september 2025
The Girlfriend seizoen 1
MonkeyMaffia schreef:
Ik ben het volkomen met u eens. Krijgt bijna overal schitterende kritieken, maar wat verveelde deze serie mij, ook met de zeer goede actrice Robin Wright. Wil niet flauw doen, maar ze verwijderen mij nog al eens als ik iets niet uitkijk...maar begrijp dat u dit niet hebt volgehouden.