• 9.378.631 stemmen

We Zijn Weer Thuis - Seizoen 2 (1990)

Show titel: We Zijn Weer Thuis

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur en 01 minuut

Ontwikkeld door: Wim T. Schippers

Met: Dick van den Toorn, Truus Dekker en Wim T. Schippers

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 7 oktober 1990

Eerst uitgezonden op: Nederland 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot We Zijn Weer Thuis

De weduwe Nel van der Hoed-Smulders beschikt over een fortuin, een aantal miljoenen uit de nalatenschap van de vader van haar jongste zoon Thijs. De oudere zoons Simon en Govert mogen het huis niet verlaten zonder toestemming van Nel want dan verspelen zij hun erfenis van één miljoen. Thijs is de enige die zonder voorwaarden over zijn erfenis kan beschikken, maar zijn kinderlijkheid houdt hem ook in het ouderlijk huis. Notaris Henk Born beheert, tussen het betasten van vrouwen door, het familiefortuin op dubieuze wijze. Simon houdt zich bezig met schrijven, intellectuele taalgrappen maken en eveneens vrouwen betasten. Govert probeert een bloeiend computerbedrijf op te zetten. Thijs is voornamelijk bezig met kinderlijke bevliegingen, eten en het slachtoffer zijn van oudere mannen die op jongetjes vallen.

Afleveringen Seizoen 2 (1990)

1. 1. De Zure Appel

7 oktober 1990 (27 minuten)

Simon is in het ziekenhuis beland na zijn sprong in de zee. Zuster Babbette is op slag verliefd op hem geworden. Gerard heeft een nieuwe vriendin gevonden, Wanda, nadat hij erachter kwam dat Tineke overspel had gepleegd.

2. 2. Thuiskomst

14 oktober 1990 (30 minuten)

Simon is tegen zijn zin ontslagen uit het ziekenhuis. Bij de voorbereiding van Simons thuiskomst ontmoet Thijs Leo Bussenburg. Gerard komt niet opdagen op de eerste werkdag voor zijn nieuwe, milieuvriendelijke baan.

3. 3. Harde Woorden

21 oktober 1990 (30 minuten)

Simon wordt gestalkt door Sylvia, maar is verliefd geworden op zuster Babette. Daarom heeft hij besloten het ouderlijk huis te verlaten en een baan te zoeken. Teleurgesteld gaat moeder Nel van der Hoed-Smulders naar notaris Henk Borns nieuwe kantoor, op de voet gevolgd door haar jongste zoon Thijs.

4. 4. Zachte Dwang

28 oktober 1990 (30 minuten)

Jacob Raaspit is teruggekomen na vijfendertigjarige jaar afwezig te zijn geweest. Hij zal niet weggaan voordat hij zijn zoon Simon heeft gezien, maar niemand weet waar deze uithangt. Govert vreest dat Jacob achter het geld van zijn moeder Nel aan zit, gezien het feit dat zij nog altijd wettig getrouwd zijn.

5. 5. Geld en Goed

4 november 1990 (31 minuten)

Simon moet als journalist voor de krant zwoegen om de deadlines te halen. Tineke is uit Tibet teruggekeerd en wil Nel spreken. Shirley zet per brief een punt achter haar relatie met Thijs. Juist als Thijs op zijn kwetsbaarst is, brengen de twee oplichters die eerder Gerard een poot uitrukten, opnieuw een bezoek aan het huishouden.

6. 6. Uitvlucht

11 november 1990 (33 minuten)

Nel en haar drie zoons gaan op vakantie, tot Thijs opmerkt dat ze één dag te vroeg zijn. Govert en Rob van Zijl zijn tot de conclusie gekomen dat Gloria hen een loer draait. Ondertussen vechten zowel Babette als Sylvia voor Simons aandacht en genegenheid.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.