• 9.505.197 stemmen

Maarten & Philip op het Spoor - Seizoen 1 (2026)

Show titel: Maarten & Philip op het Spoor

Afleveringen: 5

Speelduur: 2 uur en 55 minuten

Met: Maarten van Rossem en Philip Freriks

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 5 september 2026

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Maarten & Philip op het Spoor

Maarten van Rossem en Philip Freriks stappen in de trein voor een ontdekkingstocht door Europa. Ze hebben ontmoetingen en onderzoeken de ziel van Europa: wat verbindt ons met elkaar én wat onderscheidt ons? Bestaat er een Europese cultuur, hebben Europeanen een gezamenlijk belang óf kijkt ieder land naar zichzelf?

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. 1. Gestapelde Geschiedenis

5 september 2026 (34 minuten)

Maarten van Rossem en Philip Freriks beginnen hun reis per trein door Europa. In de sjieke stationsrestauratie van Gare de Lyon in Parijs voelen ze zich op en top Europeaan.

2. 2. Cultuurverschillen

12 september 2026 (35 minuten)

Maarten en Philip vervolgen hun reis per trein door Europa. Deze keer komen ze aan in Marseille, kleurrijk door de rijkdom aan culturen.

3. 3. Lessen uit de Geschiedenis

19 september 2026 (35 minuten)

Maarten en Philip reizen naar het begin van de Europese Unie, het trauma van München.

4. 4. Dwarsliggers

26 september 2026 (35 minuten)

Maarten en Philip verlaten de EU. Ze bezoeken Servië, waar persvrijheid en een onafhankelijke rechtstaat nog ver te zoeken zijn.

5. 5. Het Einde van Europa

3 oktober 2026 (36 minuten)

Maarten en Philip reizen met de trein door naar Polen. In de havenstad Gdansk ontmoeten zij oud-president Lech Walesa.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.