• 9.487.882 stemmen

Ontwikkeld door: George Kay

Met: Jakob Oftebro, Peter Andersson en Henrik Norlén

Oorsprong: Zweden

Datum van release: donderdag 20 augustus 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Blodsoffer

Terwijl de eindeloze zomer Stockholm in zijn greep houdt, daalt een ander soort duisternis neer. De keurige, hoog aangeschreven rechercheur Thomas Berg krijgt te maken met een seriemoordenaar. De brute moordenaar heeft het gemunt op zijn collega's en Thomas waagt een wanhopige gok door de hulp in te roepen van een ooit gerespecteerde, maar nu in ongenade gevallen, misantropische ex-detective: zijn vervreemde vader, Alfred. Willen ze hun collega's beschermen, dan moeten ze hun verschillen opzijzetten en een manier vinden om samen te werken. Alleen dan kunnen ze een van de ergste moordenaars uit de Zweedse geschiedenis te pakken krijgen.

Afleveringen

1. Aflevering 1

20 augustus 2026 (48 minuten)

Na de brute moord op twee collega's klopt rechercheur Thomas Berg met tegenzin aan bij de laatste persoon die hij wil zien: zijn vader Alfred, een ex-agent.

2. Aflevering 2

20 augustus 2026 (49 minuten)

Na weer een noodoproep om 1.15 uur wordt er een gewapende eenheid naar een buitenwijk van Stockholm gestuurd. Het hoofd van de politievakbond stelt Thomas een schokkend ultimatum.

3. Aflevering 3

20 augustus 2026 (44 minuten)

Een gewaagde actie brengt een verontrustende waarheid over de verdachte aan het licht. Thomas staat voor een ethisch dilemma als een mogelijke doorbraak in de zaak zich aandient.

4. Aflevering 4

20 augustus 2026 (50 minuten)

Alfred stort zich in een gevaarlijke solomissie om een theorie te bewijzen. Thomas overschrijdt morele grenzen om zichzelf, zijn vader en de zaak te beschermen.

5. Aflevering 5

20 augustus 2026 (58 minuten)

Een gruwelijke vondst in het bos houdt verband met een noodlottige nacht twee jaar eerder. Kan de moordenaar worden gestopt voordat er nog meer politieagenten worden vermoord?

avatar van Toontje G

Toontje G

Aardige serie, wat aan de trage kant maar goed om te doen . Zijn maar 5 afleveringen wat ik persoonlijk wel prettig vind.

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Gisteravond Blodsoffer afgekeken. Geen hoogvlieger die de geschiedenisboeken ingaat, maar het voelde net als een lekker warm dekentje.Het is de zoveelste Scandinavische misdaadserie en ze doen echt helemaal niks nieuws. Heel braaf binnen de lijntjes. Maar eerlijk? Dat is helemaal niet erg. Het kijkt met 5 afleveringen lekker weg. Stockholm ligt er mistroostig bij, de acteurs doen het prima en het script houdt de spanning er goed in. Vooral die stroeve band tussen die rechercheur en z'n vader vond ik tof gedaan.Ideaal voer voor een avondje bingen.

avatar van OlafD

OlafD

Mwah, kijkt lekker weg, maar voor de kritische kijker toch veel ergernis. Dingen die niet kloppen, niet logisch zijn. Acteurs zijn best goed, maar lijkt allemaal wat haastig en snel afgeleverd te zijn. Niemand heeft het het reviewed voordat het uitgebracht?

rosita15 schreef:

Nordic Noir blinkt uit door buiten de tradionele lijntjes ven de standaard Hollywood series te kleuren! (AI) Ik geef deze keer AI honderd procent gelijk, als ze nu iets niet doen is mooi binnen de lijntjes kleuren....

OlafD schreef:

Honderd procent gelijk, ik ga mijn review nog geven maar teveel slordigheden en dingen die niet logisch zijn, maar schrikken doe ik daar niet van. De echte goede topseries zijn meestal Deens, ook hebben ze de allerbeste acteurs, dit was gewoon redelijk maar niet wat ik verwacht van Scandinavie....

lang pee

Dit is absoluut geen topserie, en ik blijf krampen krijgen van de luiheid van de makers van zelfs topseries en topfilms, men noemt het lees ik ik "The empty cup award. Doe aub iets in de tassen en bekers, want het blijft een belachelijk zicht!

En voor de rest is dit niet de kwaliteit van de meeste Deense series, die hebben ook veel betere acteurs en betere verhalen...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

lang pee schreef:

Oke, en ik was nog wel van plan om deze serie vanavond te gaan kijken omdat het verhaal me wel aansprak, maar je brengt me nu wel aan het twijfelen. Weet je misschien een goed alternatief wat ik beter kan gaan kijken? Een goeie spannende serie uit Sandinavie.

mcdaktari schreef:

Beste, kijk er gerust naar, krijgt redelijk goede kritieken, en mijn vrouw vond het zeer goed. Smaken verschillen. Er zijn een hoop Scandinavische goede series, waarschijnlijk zal jij er al veel gezien hebben. Een niet zo bekende fantastische serie is Herrens Veje, of de Engelse titel Ride upon the storm. Mijn grote favoriet is EXIT, dan heb je follow the money, en nog een hoop goede Deense series....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Oke, bedankt. "Exit" wil ik graag nog zien. Ik denk dat ik die dan eerst maar eens ga kijken. Nogmaals bedankt voor de tips.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ik heb eens heerlijk gelachen bij deze serie want waar het ergens nog wel sterk begint met de eerste slachtoffers werd het al vrij snel zo cliché dat ik lichtelijk zelfs de slappe lach kreeg. Het lijkt heel erg wat de slachtoffers overkomt maar het is zo over de top dat het zelfs lijkt alsof het gruwelijk is gemaakt om het gruwelijke. Maar geen enkele band met de slachtoffers omdat je eigenlijk totaal niet weet wie het zijn. Oké, een lesbische relatie is prima maar die werd wel wat slachtofferig. En toen daarna de donkere homofiele agent met zijn lief besprak hoe gekwetst hij zou kunnen zijn omdat ze hem iets van de zaak hadden laten horen heb ik de tv uitgezet. Met een glimlach op mijn gezicht dat dan weer wel . Zonde van mijn tijd en jammer eigenlijk ook. Ik vond de lijn met dat de inspecteur met zijn gepensioneerde vader samen werkte wel interessant maar de rest was zo mager dat het de moeite toch niet waard was. Oja, die hond die ging blaffen toen een politie-inspecteur haar telefoon afspeelde. Geniaal dom .

avatar van Pensionado

Pensionado

Zeg nou eens eerlijk,die laatste 10 minuten van de serie zijn een belediging voor de kijker.

avatar van rondh

rondh

Prima serie, tenminste tot de laatste aflevering. Die was zo langdradig en bovendien ongelooflijk slecht uitgewerkt. Het voelde alsof ze gewoon nog iets moesten verzinnen om er een einde aan te breien. Ook de laatste scènes voelden vreemd en geforceerd aan. Jammer, want de serie was tot dan toe prima. Daarom een punt minder voor mijn score.

avatar van AniSter

AniSter

• 1963 stemmen

Zweden heeft niet zo'n groot bestand met acteurs, vandaar dat de gezichten die je in deze misdaadserie ziet ook al vaak hebt gezien in eerdere series. Er is in ieder geval al één verschil met eerdere series; het verhaal van deze Blodsoffer was niet alleen mager, maar naarmate de afleveringen vorderden, steeds onwaarschijnlijker. De afronding was helemaal een aanfluiting. Jammer dat ze in feite een prima cast hiervoor hebben misbruikt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Goeie Zweedse thriller serie, met heerlijk sfeertje, in 1 ruk uitgekeken.

avatar van ae1e3d

ae1e3d

Gisteren begonnen aan deze serie, met eigenlijk wel hoge verwachtingen aangezien we hier van Scandinavische series met 'rauwe randjes' houden. Met name de Deense series zijn ons in het verleden goed bevallen.

Laat ik maar beginnen met het feit dat ik een account op MM aan heb gemaakt om dit te kunnen schrijven en dat ik de fout heb gemaakt om niet vooraf even hier en op IMDB de scores en revies te checken.

De serie lijkt veelbelovend, maar meteen vanaf het begin slaan de onwaarschijnlijkheden toe. Als het verhaal zich verder ontwikkelt nemen deze onwaarschijnlijkheden toe en verschuift het van 'licht vermakelijk' naar irritatie. Alsnog maar even op IMDB gekeken en deze serie na twee afleveringen maar gelaten voor wat het is, met name vanwege berichten over het einde.

Erg zwakke serie, maar ik heb niet het idee dat dit aan de cast ligt. De vraag waarom niemand even stil heeft gestaan bij het verloop van de gebeurtenissen en de logica van de reacties daarop dringt zich vaak op.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Niks mis mee, voldoende spanning.