• 9.377.419 stemmen

Meiden Die Rijden - Seizoen 5 (2025)

Show titel: Meiden Die Rijden

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur

Met: Ton Kas (stemrol)

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 29 januari 2025

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Meiden Die Rijden Seizoen 5 (2025)

Dit seizoen staan onder andere truckdiva’s Kimberley, Anneke, Silke en Loïs centraal. Anneke, een doorgewinterde trucker, trotseert op weg naar Schotland flink wat obstakels. Loïs, de zuivelprinses, toont haar liefde voor het platteland en neemt de kijker mee van melkboerderijen tot een brommercross met hossende boeren. Silke, een hardwerkende aanwinst in de serie, bestuurt moeiteloos een dikke kraan op een gigantische wagen en lost betonplaten op en af.

Afleveringen Seizoen 5 (2025)

1. 1. Texelse Bouwplaats

29 januari 2025 (45 minuten)

We stappen weer in bij ladytrucker van de oude stempel Anneke, die tijdens haar rit richting Schotland voor de nodige uitdagingen komt te staan. Ook zien we de Friese Silke haar ogen uitkijken op weg naar een Texelse bouwplaats. Verder laat zuivelprinses Loïs zien waarom ze zo van het platteland houdt, waarbij we ook getuige zijn van haar deelname aan een brommercross. Als debutant zien we de 18-jarige Emma én de flink toeterende Lorenza.

2. Aflevering 2

5 februari 2025 (45 minuten)

Ellen vervoert fonkelnieuwe auto's en tetrist er vrolijk op los om haar lading op de centimeter nauwkeurig onder bruggen door te krijgen. Vleesvervoerder Anouk laat zien dat ze haar passie voor avocado's niet onder stoelen of banken schuift. Verder maken we kennis met allesvervoerder Kathleen die haar geavanceerde toeter-installatie laat horen. En we beleven de avonturen van jonkies Silke en Emma.

3. 3. Toeter-installatie

12 februari 2025 (45 minuten)

Vorig seizoen was ze nog de benjamin maar nu zien we dat Kimberley een doorgewinterde trucker is geworden. Ze gaat met haar gloednieuwe wagen op de ferry naar Zweden. Geet staat onder druk, want is opgezadeld met een haast lege tank. We maken kennis met de stoere Anne. De vrolijke Friezin Silke maakt zich op voor haar eerste truckersweekend in haar carrière.

4. 4. Lading kip

19 februari 2025 (45 minuten)

De ervaren Anneke rijdt met haar lading kip door haar geliefde Engeland en komt in situaties die zelfs voor háár nieuw zijn. De jonge Loïs klotst met haar lading melk langs de boerderijen. Nieuweling Denise ontspant overdag op een uitje met collega's en wisselt diep in de nacht van truck op een schimmige parkeerplaats.

5. 5. Zweeds Avontuur

26 februari 2025 (45 minuten)

We zien hoe nieuwkomer Sanne haar lading zware bouwvoertuigen de baas is. Ook volgen we Kimberley op de eerste kilometers van haar Zweedse avontuur én zien we hoe zij geniet van haar trucktrip. Geet bewijst dat een rit naar Leeuwarden óók als vakantie kan voelen. En zien we hoe Anne kan genieten van zowel vette snacks als tafelen met familie.

6. 6. Kiepwagen

5 maart 2025 (45 minuten)

Jongeling Emma ervaart geestverschijningen op haar ritten in het donker terwijl ze onderweg is naar de bloemenveiling. Kathleen introduceert haar beestenboel. Sanne heeft een dag in het teken van molen en meel... en trakteert haar collega's op pannenkoeken. Kimberley komt vol trots aan op haar laadplek, maar dan... Ook rijden we mee met Jolijn die met haar kiepwagen de smalle straatjes van de Almelose binnenstad betreedt.

7. 7. Assepoester

12 maart 2025 (45 minuten)

We gaan mee met korporaal Femke die een heuse tank vervoert. Kimberley heeft een groot probleem in Zweden en is woedend. Anneke rijdt van Engeland naar Schotland. Zij gaat op zoek naar een typische maaltijd én truckersslaaplek. Lorenza trekt met haar familie in colonne richting Drenthe. Nieuweling Amy ontpopt zich tot Assepoester.

8. 8. Legertruck

19 maart 2025 (45 minuten)

Anneke probeert in Schotland alles op tijd gelost te hebben om ook nog een beetje vakantie te vieren. Femke komt weer aan op de kazerne met haar legertruck. Daarnaast vertelt Loïs hoe het in haar liefdesleven gaat en komt op dat vlak wel een zeer bekende tegen. Energieke Silke laat zien waar zij haar energie vandaan haalt.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.