• 9.378.629 stemmen

Kald Mig Far - Seizoen 1 (2024)

Alternatieve titel: Call Me Dad

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 27 minuten

Ontwikkeld door: Alex Høgh Andersen en Magnus Haugaard Petersen

Met: Alex Høgh Andersen, Magnus Haugaard Petersen en Ellen Hillingsø

Oorsprong: Denemarken

Datum van release: zondag 28 april 2024

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Denemarken)

• Viaplay Bekijk seizoen 1 via Viaplay
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kald Mig Far

Emil, niet confronterend, en Viktor, zelfverzekerd, zijn vrienden voor het leven. Ze hebben altijd alles samen gedaan en worden zakenpartners bij het opstarten van een duurzaam cateringbedrijf. Alles verandert wanneer Emil ontdekt dat Viktor een relatie heeft met zijn moeder, Helle. Emil heeft moeite om de situatie te accepteren, maar om conflicten te vermijden, begraaft hij zijn gevoelens en accepteert de ongelooflijk ongemakkelijke situatie. Wanneer Viktor en Emils moeder besluiten te gaan samenwonen en terloops beginnen over het stichten van een nieuw gezin, voelt Emil zich steeds ongemakkelijker en wordt zijn acceptatie van het nieuwe stel tot het uiterste opgerekt.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. Aflevering 1

28 april 2024 (21 minuten)

Emil krijgt te maken met een ongewone situatie, want zijn moeder blijkt een relatie te hebben met zijn beste vriend en zakenpartner Viktor. De twee vrienden hebben samen een cateringzaak, maar dit stelt hun vriendschap wel op de proef.

2. Aflevering 2

28 april 2024 (25 minuten)

Emil probeert de lucht te klaren na wat hij te weten is gekomen, maar de relatie tussen zijn moeder en Viktor is maar moeilijk te aanvaarden, vooral omdat er nog meer informatie boven tafel komt. In de cateringzaak komt Carla onder vuur te liggen.

3. Aflevering 3

5 mei 2024 (27 minuten)

Carla dient een officiële klacht in, wat betekent dat Emil en Viktor er een probleem bij hebben. Emil raakt bevriend met iemand waar hij dingen mee gemeen heeft, waaronder het koken.

4. Aflevering 4

12 mei 2024 (26 minuten)

Emil heeft het moeilijk met het meedogenloze advies van hun advocaat en wil het liever wat diplomatieker proberen aan te pakken met Carla. Viktor zet de volgende stap in zijn relatie met Helle, want ze gaan samenwonen.

5. Aflevering 5

19 mei 2024 (24 minuten)

Viktor en Helle zijn aan het kibbelen over gezinsuitbreiding en Emil zit daardoor tussen twee vuren. De vriendschap tussen Emil en Siv bloeit verder op.

6. Aflevering 6

26 mei 2024 (24 minuten)

Als Helle haar verjaardag viert, worden er vragen gesteld over hoe het zit tussen haar en Viktor. Emil vindt het tijd worden dat hij zelf bepaalt wat hij met zijn leven doet.

avatar van Suitehome

Suitehome

Door alle flauwe misère in de eerste afleveringen van de Deense relatie-dramady Call Me Dad, lijkt er te weinig diepgang om te kunnen beklijven. Maar het zesdelige Call Me Dad wint aan overtuigingskracht. De hoofdrol is voor naïeve goedzak Emil (Alex Høgh Andersen - Vikings, Those Who Kill), die net als de serie zelf uiteindelijk durft te zeggen waar het op staat.