• 9.374.811 stemmen

Sleepers - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Sleepers

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Robert de Hoog en Simon de Waal

Met: Robert de Hoog, Teun Kuilboer en Maryam Hassouni

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 8 december 2022

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sleepers

'Sleepers' zijn jonge mensen die door criminele organisaties naar de politieschool gestuurd worden, om zo bij de politie te infiltreren. De corrupte agent Martin manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Terwijl zijn beste vriend Willem en nieuwkomer Dwight Martin steeds meer naar de onderwereld trekken, moet Martin een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk, die zelf een vakkundige rechercheur is bij interne zaken van de Utrechtse politie.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Kleine Doekoe

8 december 2022 (43 minuten)

Als rechercheur Martin aankomt bij een plaats delict waar een schietpartij heeft plaatsgevonden, krijgt hij de schrik van zijn leven. Een van de slachtoffers van de schietpartij is een bekende van hem. Een crimineel van de oude orde, maar ook een vaderfiguur voor Martin. Vlak na de moord neemt er iemand contact met hem op. Er moet plaats worden gemaakt voor een nieuwe criminele generatie met andere spelregels: wie niet meewerkt, krijgt een kogel.

2. 2. Tarik Mesina

8 december 2022 (42 minuten)

De politie treft een vermoorde rechercheur aan. Een speciaal team van buitenaf wordt op de zaak gezet. Als Rob en Rachid voor het eerst samen patrouilleren, rijden ze regelrecht de nachtmerrie van iedere politieagent in. Tarik ontdekt dat de vermoorde rechercheur corrupt was. Dat zet alles en iedereen op scherp. Willem probeert Martin te overtuigen om zich aan te sluiten bij de organisatie van Dwight.

3. 3. Kroongetuige

8 december 2022 (41 minuten)

Martin liegt tegen zijn naasten uit zelfbescherming. Maar niet iedere leugen gaat onopgemerkt aan hen voorbij. Onder druk van Dwight blijft Willem pushen bij Martin: wat is de naam van de kroongetuige? Als Martin die naam ontdekt, komt hij erachter dat het doorgeven van de naam hem duur zal komen te staan. Hij verliest de controle en probeert angstvallig weer grip te krijgen.

4. 4. De Bankier

8 december 2022 (42 minuten)

Noura merkt dat ze Martin steeds meer kwijt raakt en de spanningen tussen hen lopen verder op. De uitvaart van Henk vindt plaats, maar dit wordt bruut verstoord door mannen van Dwight. Rachid wordt verhoord door Judith, die hem keihard onder druk zet. Tarik schuift het verhoor van een belangrijke getuige naar Martin door. Tijdens het verhoor komt de getuige met informatie die Martins leven in gevaar kan brengen.

5. 5. Rob Lost Het Op

8 december 2022 (42 minuten)

Tarik en Martin gaan langs bij het adres dat Frits aan Martin overhandigde. De bewoner blijkt een bekend gezicht te zijn. Noura en Gülsah gaan de strijd met Judith aan, ieder met zijn eigen munitie en motieven. De lijst met corrupte agenten gooit olie op het vuur en Martin moet er alles aan doen om als eerste de lijst in handen te krijgen. Wanneer Martin niet op komt dagen bij een afspraak met Dwight, besluit Dwight om een duidelijke boodschap achter te laten.

6. 6. Inferno

8 december 2022 (43 minuten)

Martin en Noura brengen de dag door in het ziekenhuis wachtend tot Max wakker wordt. Er vindt een golf van geweld plaats en Martin staat machteloos. Uiteindelijk ziet hij een uitweg om alle sporen die naar hem leiden uit te wissen. Willem en Martin gaan op zoek naar Dwight om de rekening te vereffenen. Tarik doet een ontdekking die het dubbelleven van Martin voorgoed kan kapot maken.

avatar van Elife

Elife

Eerste aflevering gezien, best wel aardig, maar daarna weer kanker dit kanker dat, nee jullie hebben niets geleerd, direct mijn Videoland abonnement opgezegd, walgelijk.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Beste Elife ,

Ik snap je punt helemaal , ik heb kanker van dicht bij mee gemaakt . Meerdere keren . Mensen verloren .

Maar dit is hoe de jeugd helaas maar helemaal de onderwereld vaak praat . Je kan niet zeggen dat ze in Amerikaanse series geen o my god mogen zeggen . Dat doen ze nu eenmaal . Kromme vergelijking misschien maar je snapt mijn punt misschien?

Het is zeer trieste ontwikkeling. En Robert de hoog heeft ook aangegeven dat het hem niet lekker zit.

Maar dit is bijna Nederlandse straat taal .

avatar van Kiki!_mm

Kiki!_mm

Vind het ook mega irritant.. kanker dit kanker dat... zijn er geen andere woorden die ze kunnen gebruiken...!!!!!!

avatar van Fortune

Fortune

Tegenwoordig veel meer betere streamingdiensten.

Waarom ben je tegen dat woord? Het is toch helemaal niet persoonlijk? Als je dat persoonlijk neemt dan is dat toch echt jou probleem....

Het is enigszins narcistisch imo

avatar van Fortune

Fortune

Geweld mag je laten zien maar schelden mag niet. Ik begrijp het echt niet dat mensen daar problemen mee hebben. Aan de andere kant woon ik in Brabant en hier gebruiken wij het woord kanker niet... dus hoor je eigenlijk ook niet. Als ik het elke dag op straat zou horen dan zou ik het ook irritant vinden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Helaas is kanker een populair scheldwoord dat wordt gebruikt door jong en oud. Mijn vader is overleden aan kanker, maar ik begrijp ook dat ze het (in deze serie) doen voor het realisme Ja het kan enorm aanstootgevend zijn, maar ik kan het tolereren.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Gezeur om een woordje, ze gebruiken dit als versterkend woordje, niks met de ziekte te maken verder.

Serie is top, helemaal mijn ding. Als je mocro maffia tof vindt is dit ook zeker goed. Wel een rot einde, duidelijk dat er een seizoen 2 komt.

avatar van eldorado

eldorado

Lijkt wat op een combi van Mocro maffia en Penoza. Seizoen 1 nog niet helemaal beschikbaar op Videoland.

avatar van Macady

Macady

eldorado schreef:

Huh alles staat al dagen online hoor.

avatar van eldorado

eldorado

Macady schreef:

Huh alles staat al dagen online hoor.

Dan is het wel een vreemd einde. En moet er wel een tweede seizoen komen.

avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

eldorado schreef:

Dan is het wel een vreemd einde. En moet er wel een tweede seizoen komen.

Dat was ook voor aanvang van seizoen 1 al aangekondigd!

Sleepers (Serie, 2022 - 2023)

avatar van koekkebakker

koekkebakker

Erg goed. Zit goed in elkaar, spannend, meeslepend, goed geacteerd. Genoten van Mocro Maffia, maar deze beviel nog beter. Laat seizoen 2 maar komen!

avatar van The Oceanic Six

Chelsea94 schreef:

Mensen die met kanker schelden of het woord als verstekend gebruiken zijn een stel treurige losers. Misschien is dat nog wel erger, dat de jeugd nu denkt dat kanker een bijvoeglijk naamwaard kan zijn. Kankervette film, kanker lekkere biefstuk. Zou me kapot schamen als ik zo zou praten.

Maar ik zou er een serie niet omlaag voor stemmen. Het is helaas een feit dat mensen dit woord tegenwoordig vaak gebruiken.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

The Oceanic Six schreef:

Maar dat zijn de types in deze serie toch ook? Dat zijn geen types waar je trots op moet zijn ,dus dat zij zo praten vind ik goed bij ze passen. Marginaal volk. Ik heb er ook niets mee, zal al zeker nooit praten maar bij dit soort types past het wel.

Ben het volledig met je eens dat het geen gehoor is! Gelukkig praten ik en mijn vrienden niet zo haha.

avatar van Luuk..

Luuk..

Tegenwoordig veel meer betere streamingdiensten.

Wat een gejank joh, heerlijke serie dit.

Niet zo kleinzerig doen joh. Iedereen kent mensen heel dichtbij die zijn overleden aan kanker.

Als iemand homo of kut zegt betekend dat toch ook niks. We hebben geen hekel aan homo's en het laatste wat ik me kan herinneren heb ik op het andere ook niks tegen, integendeel zelfs.

Jouw reactie is ook weer roomser als de paus, niet zo heilig doen het is maar een woord, trek het niet uit de context, er word werkelijk helemaal niemand letterlijk de kanker gewenst. En er is ook geen weldenkend mens die dat ooit zal doen.

Echt weer zo'n lange tenen verhaal van je sheriff.

Prima dat je het niks vind maar kijk het dan gewoon niet, klaar met de serie en daarmee basta.

Ik kijk ook geen dingen wat ik niks vind om welke reden dan ook. Ik stop en ga verder. Ga niet lopen te janken om een moraal ridder te zijn of wat dan ook.

Nogmaals kanker is idd heel erg treurig en zwaar, er sterven te veel mensen aan. Maar nergens in de serie of uit de context doelt men daadwerkelijk op de ziekte.

M.v.gr.

Even relativeren , adieu

avatar van Elife

Elife

Nee, ik vindt het triest dat een geweldige acteur die de hoofdrol speelt in een prima serie gewoon het woord kanker moet gebruiken, dit is totaal iets anders als homo, enz enz.

Maar ja dat is weer het zielige typische Nederland.

Oh ja Sheriff!!!!!

Ben toevallig een veteraan!

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik werd volledig verrast dat ik de laatste aflevering gezien had,ik dacht deel 7 moet nog komen op videoland

Beetje onbegrijpelijk einde van de serie,dan hadden ze toch ook gewoon meteen een deel of 10 kunnen maken met een mooie clifhanger,en op naar het volgend seizoen

Maar niettemin wel een goede serie!!

avatar van wimaroca

wimaroca

eldorado schreef:

Jij dacht zeker ook dat de serie nog niet afgelopen was

het is maar tv, als je dit persoonlijk aantrekt dan ben je wel heel triest persoon om daarvoor je abbo op te zeggen haha

avatar van Suitehome

Suitehome

Na het succes van Mocro Maffia wordt er door Videoland fors ingezet op Sleepers. Het zesdelige Sleepers is een mix van Mocro Maffia, Penoza, Doodstil en, vooruit, Line of Duty. Ontwikkeld door hoofdrolspeler Robert de Hoog (rechercheur Martin Oudkerk) en - rechercheur in het dagelijks leven - Simon de Waal (Het Gouden Uur), wordt deze misdaadthriller door Videoland gekoesterd. In ieder geval met een tweede seizoen. Is Sleepers goed? Spannend zeker.

Sleepers gaat over drugshandel, corrupte rechercheurs, de onder- en bovenwereld en harde actie. Gefundenes Fressen voor de liefhebber. Met de finefleur van de Nederlandse cinema (in de bijrollen alleen al Rifka Lodeizen en Gijs Scholten van Aschat) zit het acteertechnisch helemaal goed. Waar het mis gaat in het scenario, is het ontbreken van ruimte voor karakterontwikkeling. Sleepers lijkt daarmee soms op een haastklus van de makers; twee afleveringen extra was geen overbodige luxe geweest.

De hoofdrolspelers blijven eendimensionaal, kennen weinig profiel en diepgang. De relatie bijvoorbeeld tussen rechercheur Martin en zijn vrouw Noura (Maryam Hassouni) is nogal levenloos. Hopelijk niet een gevolg van alle sociale onveiligheid en seksuele intimidatie in de culturele sector, waar Hassouni zelf een boek over schreef; Wat the Fak. Ook professioneel zijn er ongeloofwaardigheden; Noura werkt bij Interne Zaken (of OM? Dat is niet helemaal duidelijk), maar manlief Martin logt ongezien (!?) op haar werk makkelijk in op haar computer (!?).Het voortdurende gevloek (het gáát maar door) is onnodig en wekt irritatie.

Toch is er potentie. Het uitgangspunt (corruptie) is solide en dreigend, ondanks dat bijna alle karakters onprettig zijn. De grauwe Utrechtse filmlocaties worden goed ondersteund door de kille synthsoundtrack van Thomas Goralski. In het complete aanbod van Videoland springt Sleepers er bovenuit. Dat zegt meer over Videoland dan over Sleepers. Maar Nederlands drama koesteren we. Met het spannende Sleepers kan dat.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Hele toffe serie die erg prettig wegkijkt. Jammer dat het seizoen maar 6 afleveringen heeft.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Zo dan! Op alle fronten een sterke serie! Erg goed gemaakt!

avatar van Nielojram

Nielojram

hatebreeder schreef:

S2 is in de maak

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Nielojram schreef:

S2 is in de maak

Dat is bijzonder goed nieuws!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Een ijzersterke serie van Nederlandse bodem. Ik was aangenaam verrast door deze variant van The Departed en heb het hele seizoen in 1 dag gebinged. Dan ook heel veel zin in seizoen 2. Robert, als je dit leest, je bent de beste acteur van Nederlandse bodem momenteel.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Erg toffe serie. Geweldige rol zet Robert de Hoog weer neer. Als mensen bij deze serie afhaken vanwege het taalgebruik dan zou ik Mocro Maffia helemaal links laten liggen. Ik vond het hier niet zo storend eerlijk gezegd. Hopelijk komt seizoen 2 dit jaar nog.

avatar van david bohm

david bohm

Aardige serie, leuk ook al die beelden van Utrecht. Verhaal is wat over de top maar zo nu en dan spannend. Het acteerwerk van een aantal personages zoals Ans en Dwight vond ik niet overtuigend.

Al met al toch fijn om te kijken, vlot gebinged.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vette Nederlandse serie, met dat eerder rauwe en ruwe kantje, hou ik wel lekker van. Nu 2de seizoen aant kijken, na eerste 2 afleveringen zit het alvast dik oké.

avatar van panax

panax