• 9.377.861 stemmen

Eus' Boekenclub - Seizoen 2 (2022)

Show titel: Eus' Boekenclub

Afleveringen: 5

Met: Özcan Akyol, Stefano Keizers en David van Reybrouck

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 11 april 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Eus' Boekenclub Seizoen 2 (2022)

In Eus' Boekenclub vieren we de liefde voor het lezen en alles daaromheen. Presentator Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, stelt tijdens de Boekenweek het boek én de lezer centraal, samen met huisband Lakshmi en terugkerend seizoenkaarthouder Stefano Keizers. Deze editie kent een nieuw element: een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie? We horen het van Hubert Bruls (Nijmegen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden) en anderen. Özcan Akyol ontvangt achtereenvolgens David Van Reybrouck, Griet Op de Beeck, Herman Koch, Esther Gerritsen en Arthur Japin. Zij gaan met de leesclub in gesprek over hun boeken. De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, wetenschap en sport. Van presentatrice Dieuwertje Blok tot actrice Olga Zuiderhoek en van presentator Matthijs van Nieuwkerk tot muzikant Kenny B. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot? De boeken van dit nieuwe seizoen: David Van Reybrouck - Revolusi, Griet Op de Beeck - Jij mag alles zijn, Herman Koch - Een film met Sophia, Esther Gerritsen - De terugkeer, Arthur Japin - Mrs. Degas. Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie én een gedicht van onder anderen dichters Marieke Lucas Rijneveld en Gershwin Bonevacia.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. Aflevering 1

11 april 2022 (26 minuten)

Presentator en schrijver Özcan Akyol stelt het boek centraal, samen met huisband Lakshmi en terugkerend eenmanspubliek Stefano Keizers. Met schrijver David Van Reybrouck, een heuse leesclub bestaande uit acteur Olga Zuiderhoek en presentator Matthijs van Nieuwkerk, bespreekt poëzie van Charlotte Van den Broeck, en voert een persoonlijk gesprek over literatuur met burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem) en een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie.

2. Aflevering 2

12 april 2022

3. Aflevering 3

13 april 2022

4. Aflevering 4

14 april 2022

5. Aflevering 5

15 april 2022

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.