Delen
Jimmy Savile: A British Horror Story (2022)
Show titel: Jimmy Savile: A British Horror Story
Genre: Documentaire / Misdaad
Afleveringen: 2
Speelduur: 2 uur en 50 minuten
Met: Jimmy Savile
Datum van release: woensdag 6 april 2022
Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)
Bekijk miniserie via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Jimmy Savile: A British Horror Story
Afleveringen
Aflevering 1
6 april 2022 (1 uur en 19 minuten)
In het Verenigd Koninkrijk is iedereen gecharmeerd van de beroemde dj en tv-presentator Jimmy Savile. Maar achter zijn onconventionele imago schuilt een donkere waarheid.
Aflevering 2
6 april 2022 (1 uur en 31 minuten)
Slachtoffers spreken zich uit en journalisten onderzoeken de onschendbare ster. Maar hoelang kunnen Jimmy's geheimen verborgen blijven nu geruchten online de ronde doen?

bjerik76
lange docu serie, die richting het einde wel interessanter word, maar dan is het ook al bijna afgelopen.
Helaas dat hij eerder stierf dan dat hij veroordeeld werd, en overal mee weg kwam .
Op Netflix staat leeftijdskeuring 16 jr, maar echt schokkend of schokkende beelden worden er niet getoond.

Ik vond het juist tegen het einde een stuk saaier worden. Deze 2 afleveringen hadden gewoon prima tot 1,5 a max 2 uur geknipt kunnen worden. Nu kijk je een kleine 3 uur naar een documentaire waarin heel goed duidelijk wordt hoe Jimmy Savile zich in de high society weet te nestelen en een geliefd publiekelijk figuur wordt in heel Engeland. Hij weet miljoenen op te halen voor verwoeste ziekenhuizen en doet veel aan liefdadigheidsdoelen. Alleen gaandeweg wordt al vrij snel duidelijk dat de man een dubbelleven leidt, schunnige dingen doet in die ziekenhuizen die hij bezoekt en een soort van boetedoening doet door middel van uitputtende fysieke activiteiten a la Forrest Gump (rennen door heel Engeland heen). Je wordt eigenlijk beetje bij beetje steeds verder in dit verhaal gedrukt en tot dusverre werkt dat ook goed.
Toch voelt de climax onbevredigend aan. De slachtoffers doen mij niet zo heel veel omdat die pas op het einde aan het woord komen en doordat hij doodgaat voel je de boetedoening niet echt, maar dat is natuurlijk iets dat heel Engeland voelt nu. We moeten we het vooral doen met een paar getuigenissen, maar een echt schokkende openbaring volgt niet op het einde omdat je gedurende de eerste 2 uur al duidelijk wordt gemaakt dat deze man niet fris is en wat hij ongeveer heeft uitgespookt. Het enige wat je te horen krijgt is een bevestiging van de dingen die in de eerste 2 uur al continu worden benoemd.
Hierdoor zat ik me door dat laatste half uur heen te worstelen. Dit had toch wat beter in elkaar gezet kunnen worden om die spanningsboog te houden.

charmie
Inderdaad, meneer Robert. Verreweg het meest verbijsterende deel zat - in weerwil van de verwachtingen- niet op het eind, maar in de eerste twee uur van deze documentaire. Doofpotcircus en geweeklaag als mosterd na de maaltijd; zo gaat het immers altijd in dit soort situaties. Eén van de directe slachtoffers kreeg ook wel erg veel zendtijd om haar verhaal met een hoog drama gehalte uit de doeken te doen
Wat je je wel afvraagt: had zoiets ook in ons land kunnen plaatsvinden? Dat zo`n brutale, grofgebekte idioot de hele natie tientallen jaren in zijn greep wist te houden en het heertje kon blijven dankzij leuke-dingen-voor-kinderen- organiseren, crowdfundingsactie op touw zetten en miljoenen doneren aan hen die dat nodig hadden? Het lijkt me stug, maar...

Bxian32
Bijzonder, een in 2 delen geknipte docu waarvan eigenlijk maar het laatst half uur enigszins gaat over wat de titel je belooft. Je zit voornamelijk naar een heel stuk leven van Saville te kijken. Verder zijn er blijkbaar honderden beschuldigingen en komen er een paar slachtoffers aan het woord. Beetje een gemiste kans deze docu.

Mad Dog
Klopt, de climax ontbreekt. In feite twee uur over het leven van Saville en uiteindelijk een krappe 25 minuten waar het echt over moet gaan. Inderdaad een gemiste kans.

DragQueen
Prima documentaire. In mijn ogen een stukje beter dan de huidige score van 2,77 doet vermoeden. Al ben ik het wel eens met enkele bovenstaande reacties. De verhouding ligt inderdaad een beetje scheef. Het grootste gedeelte gaat over het leven van Jimmy Savile, en niet over de gruwelen die hij zijn vele slachtoffers heeft bezorgd. Hier had inderdaad wat meer tijd voor gereserveerd mogen worden.
Toch heeft de opzet mij persoonlijk niet zo gestoord. Ik was ook niet zo bekend met Savile en diens carrière, en vond een overzicht best welkom. Ook hoef ik niet persé alle slachtoffers aan het woord te horen. De enkelen die aan het woord komen maken genoeg impact. Evenals het vele archiefmateriaal van Savile overigens. Want het is eigenlijk ongelooflijk dat hij tientallen jaren als een wolf in schaapskleren wist te leven. De smeerlap. De vele aanwijzingen waren er overduidelijk als je de beelden zo achteraf terugziet.
3,5 Ster.

_Se7en_
- 1997 berichten
Erg goede docu. Juist dat het grootste deel hiervan gaat over hoe Savile zich tot één van de meest geliefde personen ooit in de Britse geschiedenis maakte, wat zo'n contrast geeft met het monster dat hij eigenlijk was, maakt deze docu in mijn ogen zo goed. Je ziet al snel dat er iets "fishy" was aan deze man, maar hoe erg hij eigenlijk was wordt pas in het laatste half uur uit de doeken gedaan. Deze docu had sterker kunnen zijn als er nog een uur aan vastgeplakt was waarin dieper ingegaan werd op de beschuldigingen en de nasleep in de Britse samenleving. Maar alsnog, een dik verdiende 4*

lang pee
Charmie vraagt zich af of dit ook in Nederland kan gebeuren, wat dacht je van the voice of Holland schandaal, was natuurlijk minder erg, maar toch. Het is ongelooflijk dat deze pervert tientallen jaren heeft kunnen verder doen, dat hebben er zeker geweten, verlamde kinderen aanranden....afschuwelijk

Basto
Veel te lang en de onthullingen zijn niet eens erg schokkend. Althans vergeleken met de verhalen die ik uit de media al kende. Zo wisten flink wat mensen ervan en was er ook nog spreke van necrofilie.
2,5

Ook al had ik niet geweten wat voor monster hij was, dan nog vond ik hem sowieso al een engerd.
Realtimes | Publishing Network
Social media