Delen
Advokaten - Seizoen 2 (2020)
Alternatieve titel: The Lawyer
Afleveringen: 8
Speelduur: 6 uur
Ontwikkeld door: Mikael Newihl
Met: Alexander Karim, Malin Buska en Thomas Bo Larsen
Zweden / Frankrijk
Datum van release: zondag 10 mei 2020
Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)
Bekijk seizoen 2 via Viaplay
Bekijk seizoen 2 via myLum (Lumière)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Advokaten Seizoen 2 (2020)
Franks leven is compleet veranderd sinds hij en zijn zus de dood van hun ouders onderzochten. Het lijkt erop dat de gangsterbaas Waldman verantwoordelijk was voor de autobom die hun dood tot gevolg had. Nu zij hem en zijn dochter Therese in de gevangenis hebben kunnen krijgen, zijn hun levens compleet overhoop gegooid en ze proberen weer orde te scheppen. Waldman vormt echter nog steeds een bedreiging voor hen en Frank voelt zich gedeeltelijk schuldig vanwege Thereses dood, maar het lijkt erop dat de zaken toch anders liggen. Frank wil de hulp van Waldman en de twee aartsvijanden moeten wel samenwerken om Thereses moordenaar te kunnen vinden.
Afleveringen Seizoen 2 (2020)
Aflevering 1
10 mei 2020 (45 minuten)
Frank wordt vrijgelaten en is de trotse nieuwe vader van baby Laura geworden. Hij wil het liefst gewoon door met zijn leven, maar Patricia is bezorgd om de baby. Sara krijgt nieuws omtrent Therese Waldmans dood. Frank onderneemt een onverwacht actie.
Aflevering 2
10 mei 2020 (45 minuten)
Het zit Frank dwars dat hij Therese voor drugsbezit heeft laten opdraaien, kort voordat zij stierf. Sara zet vraagtekens bij Franks keuzes en maakt zich zorgen om wat zijn volgende stap zal zijn.
Aflevering 3
17 mei 2020 (45 minuten)
Svend-Erik Wisén ziet in dat Waldman nergens voor terugdeinst om uit te vinden wat er met Therese gebeurt is. Daarop waarschuwt hij Frank voor dit gevaar.
Aflevering 4
24 mei 2020 (45 minuten)
Frank wordt steeds verder meegesleept in de problemen die hij zelf veroorzaakt. In Svend-Erik wordt een bondgenoot voor hem. Sara komt in een lastig parket, want Waldmans vete met Ayalas bereikt een keerpunt.
Aflevering 5
31 mei 2020 (45 minuten)
Frank onderzoekt een aanwijzing met betrekking tot de moord op zijn ouders. Sara probeert haar zaken op orde te krijgen voor haar zoon en vraagt Frank om niet verder te zoeken.
Aflevering 6
7 juni 2020 (45 minuten)
Rex Bagger moet voor het gerecht verschijnen. Daardoor krijgt Frank de mogelijkheid om iemand te ondervragen die zijn vader kende. Waldman voelt de muren op zich afkomen. Sara onderneemt iets achter Franks rug om.
Aflevering 7
14 juni 2020 (45 minuten)
Sara en Frank proberen een getuige op te sporen voor Baggers rechtszaak. Waldman is op oorlogspad en Patricia loopt gevaar.
Aflevering 8
21 juni 2020 (45 minuten)
Frank is vastberaden om de zaak door te zetten, ook al neemt het gevaar toe. Sara komt dichterbij de persoon die opdracht gaf voor de moord op haar en Franks ouders.

ZAP!
Wederom een seizoen dat me maar weinig boeit.
Malin Buska maakt het toch een relatief aangename exercitie tot nu toe.
En Johannes Lassen, die ik eerder in een andere serie als voorbeeldige good guy zag, speelt hier uitstekend juist het tegenovergestelde.
Sowieso is er met het acteren hier weinig mis.

ZAP!
Teleurstellend einde. Of misschien niet, want de verwachtingen waren al laag.
Uitkijkbaar, maar daar is alles ook mee gezegd.

DjFrankie
Geen teleurstellend einde. Opmaat voor seizoen 3. Ik vind ik dit een sterke serie. Met veel plezier in 2 dagen bekeken. Spannend drama en een van de betere uit Zweden / Denemarken

Geen teleurstellend einde.

DjFrankie
Hebben wij toch anders gezien. Frank was blij dat het eindelijk voorbij was, de rol van Sven Erik was uitgespeeld. Het einde laat zeker een deel 3 toe wat ik zou toe juichen, dan wordt ws alles nog nadrukkelijker uitgesponnen, zijn nog vele vragen niet beantwoord en dat vind ik juist intrigerend aan deze serie

ZAP!
Als logica geen vereiste is, kan ik me best voorstellen dat je dit een leuke serie vindt. Er wordt prima geacteerd, er is regelmatig wat geweld, spanning en intrige en de production values zijn meer dan degelijk.

Suitehome
Thrillerdrama uit Zweden, dat zich ook afspeelt in Denemarken. S2 gaat over maffiabaas (Thomas Bo Larsen) die op zoek gaat naar de schuldige van de dood van zijn dochter. Met tal van persoonlijke zij-plotjes wordt het verhaal vlotjes verteld in de min of meer gebruikelijke Scandi Noir kwaliteit. Min dus. De serie kan mij maar matig boeien. In een van de bijrollen heet een personage Rex Bagger. Ter geruststelling, zo erg is het niet, maar de serie is te ongeloofwaardig om indruk te maken.
Wat ook niet helpt is het wisselende acteerwerk van de broer en zus hoofdpersonen. Met alle persoonlijke ontwikkelingen en trauma's van deze speurneuzen wordt zoveel overhoop gehaald dat je je afvraagt, is klein niet beter? Ja!
Waar Before We Die vergelijkbaar is qua verhaal en thema, schiet Advokaten/The Lawyer tekort op spanning, scenario en acteren.

Relatief onbekende tranentrekker 'Ordinary Love' met Liam Neeson vanavond te zien op televisie

Thriller 'Nocturnal Animals' van Tom Ford nu te zien op Amazon Prime Video

'Dune: Part Two'-actrice Florence Pugh (27) bekogeld tijdens bezoek aan conventie

Bizarre Netflix-docu over chirurg laat kijkers geschokt achter: 'In één keer uitgekeken, zo intens'
Meer seizoenen

Advokaten Seizoen 1