• 9.377.700 stemmen

Het Huis - Seizoen 5 (2019)

Alternatieve titel: Die Huis

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Eric Goens

Met: Eric Goens, James Cooke en Theo Francken

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 29 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Huis

Eric Goens graaft in de ziel van een bekende Vlaming. Hij of zij laat zich samen met Eric vierentwintig uur lang opsluiten in het huis, op een onbekende locatie ver weg van alles en iedereen. De gast wordt van de wereld afgesloten, in een imposant huis met zwembad en sauna aan de rand van het bos. Verder gaat het leven ogenschijnlijk zijn gewone gang: koken, eten, wassen, slapen. Misschien zelfs het gras afrijden, of een baantje trekken in het zwembad. En intussen: heel veel praten.

Afleveringen Seizoen 5 (2019)

1. 1. James Cooke

29 oktober 2019 (40 minuten)

2. 2. Theo Francken

5 november 2019 (40 minuten)

3. 3. Niels Destadsbader

12 november 2019 (40 minuten)

4. 4. Dina Tersago

19 november 2019 (40 minuten)

5. 5. Willy Sommers

26 november 2019 (40 minuten)

6. 6. Wout van Aert

3 december 2019 (40 minuten)

7. 7. Marc Herremans

10 december 2019 (40 minuten)

8. 8. Lynn Wesenbeek

17 december 2019 (40 minuten)

avatar van Esteban

Esteban

Het blijft een goed concept en aangename televisie binnen z'n soort, daarover geen twijfel. Maar meer dan ooit valt op dat een episode maar zo interessant kan zijn als de gast die er zit. Zo bleef de aflevering met Dina Tersago, wat weliswaar een zeer aangename dame is, toch vrij oppervlakkig. Een ander nadeel dit jaar, het feit dat sommige gasten al iets te vaak open geweest zijn in andere formats.

Zo hadden de afleveringen met James Cooke en Niels Destadsbader niets nieuws te vertellen. Vooral in het geval van Cooke viel op dat het haast een samenvattende herhaling was van wat James in andere programma's reeds over zichzelf vertelde. Goens haalt die dingen ook aan, omdát het al ter sprake kwam, maar slaagt er niet iets los te peuteren dat we nog niet wisten. Theo Francken, of all people, zien we zelden in dergelijke context. Dat maakt dat we hem leerden kennen op een manier die we normaal niet zien. Ik moet de man niet, maar het maakt zo'n programma wel interessant. Misschien moet daar eens over nagedacht worden bij de selectie voor een volgens seizoen.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Volstrekt eens, er zijn echt wel sublieme afleveringen geweest in het verleden, die met Marieke Vervoort (rip) daar krijg ik nog kippenvel van als ik er aan denk... . Hoe puur en eerlijk kan televisie worden... . En er zijn er zéker nog geweest waarbij ik dacht dit is iets van het beste dat er op de Vlaamse televisie te zien is.

En dan heb je er andere die veel minder van zichzelf willen of durven bloot geven, daar is hoegenaamd niks mis mee, maar het maakt het voor de (voyeuristische) kijker wel al snel net dat beetje minder interessant.

Neemt niet weg dat het programma prima in mekaar zit, dat Eric Goens de juiste man is op de juiste plek, dat ik bijna iedere keer (net als de gast zelf overigens) versteld sta over wat men allemaal blijkt terug te vinden over de gasten, tot onbekende kinderfoto's/filmpjes toe. En dat ik het programma zelden zal missen (indien ik weet dat ik niet kan kijken zal ik wel opnemen).

Dus doe zo verder zou ik zeggen aan Goens en zijn team, dat er dan af en toe eens een mindere aflevering inzit neem ik er dan met veel plezier bij.

PS: Aan de humo lezers, deze week een uitgebreid artikel met enkele gasten over het programma. Interessant leesvoer.