• 9.378.534 stemmen

Het Familiediner - Seizoen 21 (2018)

Show titel: Het Familiediner

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 16 minuten

Met: Bert van Leeuwen

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 13 september 2018

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Familiediner

In dit programma helpt presentator en mediator Bert van Leeuwen familieruzies op te lossen. Van Leeuwen gaat op pad om beide partijen afzonderlijk op te zoeken en hen hun kant van het verhaal te laten vertellen. Dan volgt er een zoektocht naar wat er nu eigenlijk is misgegaan en hoe het eventueel weer goed kan komen. Ondertussen bereidt een chef-kok samen met de aangever een diner. De grote vraag is of de gasten in de limousine instappen en bereid zijn de eerste stap tot elkaar te zetten.

Afleveringen Seizoen 21 (2018)

1. Aflevering 1

13 september 2018 (40 minuten)

Door het lenen van een groot geldbedrag is er al jarenlang ruzie tussen moeder en zoon. Zal de moederliefde uiteindelijk toch belangrijker blijken dan de openstaande schuld? En oma Marij en kleindochter Kristen. Jarenlang zijn zij onafscheidelijk, totdat er een jaar geleden een fikse ruzie ontstaat, waarin Kristens nieuwe vriendje Yordi een grote rol speelt. En laat hij nou degene zijn die deze ruzie graag wil oplossen.

2. Aflevering 2

20 september 2018 (40 minuten)

Familie en zaken: het blijkt geen goede combinatie te zijn voor de nichtjes Claudia en Laurence. Zij zijn de beste vriendinnen, totdat de een de ander moet ontslaan. Kan Bert van Leeuwen deze dames herenigen of blijven ze lijnrecht tegenover elkaar staan? En het verhaal van Marcel. Als zijn oom overlijdt mag hij van zijn tante Tonia niet op de begrafenis komen. Riek, de moeder van Marcel, is hier na zes jaar nog altijd boos over. Marcel kijkt liever vooruit en wil het daarom graag oplossen tussen de zussen.

3. Aflevering 3

27 september 2018 (40 minuten)

Een groots 25-jarig huwelijksfeest staat in de planning voor Johan en zijn vrouw Els. Maar tijdens de voorbereidingen ontstaat flinke onenigheid tussen Johan en zijn broer Carel. De ruzie loopt zó hoog op, dat Carel en zijn vrouw Tini niet naar het feest komen. Al 20 jaar hebben de broers geen woord meer met elkaar gewisseld. En Lilly wil een diepgewortelde ruzie tussen haar vader en haar broer en zus oplossen. Nadat hun ouders tien jaar geleden zijn gescheiden, hebben Pepijn en Tamara het nodige verdriet gehad. Bert van Leeuwen doet een uiterste poging om de drie weer te herenigen.

4. Aflevering 4

4 oktober 2018 (40 minuten)

Bert moet zien te bemiddelen in een ruzie tussen zes broers en zussen, die verdeeld zijn in twee kampen van drie tegenover drie. De ruzie duurt al bijna 18 jaar en is ontstaan door onenigheid over de verkoop van het ouderlijk huis. Zal Bert erin slagen bij iedereen überhaupt binnen te komen? De andere ruzie gaat om een moeder en haar zoon. Toen zoon Dennis op oudejaarsavond besloot nog voor de jaarwisseling met zijn vrouw naar huis te gaan, is er een knallende ruzie ontstaan tussen hem en zijn moeder Regina. Het gevolg is dat Regina haar kleinkind niet heeft zien opgroeien.

5. Aflevering 5

18 oktober 2018 (41 minuten)

Gerda zit klaar met koffie en een vlaai, terwijl haar broer Tonnie en schoonzus Maria alleen maar even iets op komen halen. Door deze miscommunicatie komen ze al vier jaar niet meer bij elkaar over de vloer. Zouden ze van elkaar weten dat de ideeën over deze afspraak anders waren? Peter wordt ernstig ziek en voelt zich niet genoeg gesteund door zijn broer Rob en diens vrouw. Van de hechte band tussen de broers is sinds twee jaar niets meer over. Voor Noa, de zoon van Peter, is het alles of niets. Deze band moet hersteld worden.

6. Aflevering 6

25 oktober 2018 (40 minuten)

Vader Piet en zoon Bert waren ooit ontzettend hecht met elkaar, totdat Bert zijn vader en diens vrouw apart uitnodigde voor zijn verjaardag. Het was het startsein voor een ruzie die nu al drie jaar duurt. Vier jaar geleden overleed de tante van de halfzussen Brigitte en Helga. Door verdriet en onbegrip hadden ze nauwelijks contact met elkaar. Tot ze elkaar onlangs troffen op een begrafenis, waardoor alle contact nu definitief verbroken is.

7. Aflevering 7

1 november 2018 (40 minuten)

Tamara wil tijdens Koningsdag op stap. Met haar moeder spreekt ze af dat de kinderen bij haar logeren. Als moeder de logeerpartij echter last minute afzegt, is de maat vol voor Tamara. Ze verbreekt al het contact en weigert om met haar moeder in één te ruimte zitten. Schoonzus Engel zit hier al jaren tussenin. Zij hoopt dat Bert hier verandering in brengt.

8. Aflevering 8

8 november 2018 (35 minuten)

Moeder en dochter hebben jarenlang een goede band. De twee krijgen ruzie door een incident op de crematie van hun man en vader. Moeder zou haar dochter de toegang tot de familiekamer hebben ontzegd. Maar is dit het werkelijke verhaal achter de ruzie? Bert gaat op pad om dat uit te vinden. En twee Amsterdamse zussen zijn jarenlang elkaars beste vriendinnen, maar als een van hen katten aanschaft zonder overleg met de ander ontstaan de eerste scheurtjes in hun relatie. Wanneer er vervolgens ook geen uitnodiging wordt verstuurd voor een etentje, is het gedaan met de pret. Al het contact wordt verbroken. Dit tot groot verdriet van hun gemeenschappelijke vriendin Tieneke. Zal dit etentje er alsnog van komen wanneer Bert bij de dames aan de deur staat?

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Vermakelijke televisie. Niet elk conflict is even interessant, maar de opzet van het programma (met de limousine als vaste climax) is leuk. Met name de fijne presentatie van Bert van Leeuwen houdt het levendig.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

tommykonijn schreef:

Tommy Ga je de andere 20 seizoenen ook nog erop zetten?

Wat je zegt klopt trouwens wel het is een aangenaam programma, alleen dit seizoen heb ik niet gezien waarschijnlijk omdat ze van de Maandag naar de donderdag zijn verhuist.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

brin2352 Oei, alle andere 20 seizoenen zie ik niet zo zitten Zo te zien is er sowieso te weinig informatie beschikbaar van voor seizoen 13, maar ik wil wel best nog een paar andere recente seizoenen toevoegen (mits de informatie beschikbaar is). Misschien kun jij me helpen en er ook een paar toevoegen

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

tommykonijn schreef:

het was ook meer een geintje, ik zei dat zo omdat normaal men eerst bij seizoen 1 begint maar die info is blijkbaar moeilijk te vinden. Als ik eens tijd heb zal ik 1 of 2 toevoegen.