• 9.376.790 stemmen

Dino-Riders - Seizoen 1 (1988)

Show titel: Dino-Riders

Afleveringen: 14

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Paul Kirchner

Met: Peter Cullen (stemrol), Jack Angel (stemrol) en Charlie Adler (stemrol)

Datum van release: zaterdag 1 oktober 1988

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dino-Riders

The Valorians zijn op de vlucht voor de Rulons die dreigen hen uit te roeien. Ze reizen door de tijd en de ruimte naar de Aarde 65 miljoen jaar geleden. De Rulons volgen de Valorians door het wormgat. Aangekomen op aarde maken ze kennis met de dinosaurussen en de Valorians gebruiken een telepatisch systeem genaamd AMP om vrienden te worden met de uitgestorven dieren. De Rulons hebben echter hele andere plannen en gebruiken de dino's als slaven om de Valorians aan te vallen. De strijd is nog lang niet gestreden op de prehistorische Aarde.

Afleveringen Seizoen 1 (1988)

1. 1. The Adventure Begins

1 oktober 1988 (30 minuten)

Questar, Yungstar, Serena en de andere Valorians zijn in de ruimte op de vlucht voor de slechterikken Krulos, Rasp, Hammerhead en Antor. De Valorians gebruiken de S.T.E.P. om aan hun vijanden te ontsnappen en belanden op Aarde 65 miljoen jaar terug in de tijd. Terwijl ze aan het rustig een nieuwe beschaving aan het opbouwen zijn komen ze erachter dat hun vijanden, de Rulons, ook op dezelfde Aarde beland zijn. De Rulons maken de dino's op Aarde tot hun slaaf en gebruiken hen om de Valorians aan te vallen.

2. 2. Revenge of the Rulons

8 oktober 1988 (30 minuten)

Yungstar en Serena brengen een gewonde Stegosaurus mee naar het kamp van de Valorians. De dino is een van de weinige dinosaurussen die niet vluchten wanneer een aardbeving het kamp teistert. Wanneer Gunner en Tagg met de dino's bezig zijn, wordt Llahd gevangen genomen door Rasp.

3. 3. The Rulon Stampede

15 oktober 1988 (30 minuten)

De Dino-Riders hebben een slechte dag. Het begint met Serena die teveel dinosaurussen geheeld heeft en daardoor zo zwak is geworden dat ze bijna dood gaat. Daarna komen ze erachter dat de Krulos bezig is een immens dino-leger te bouwen. Questar moet het S.T.E.P. kristal gebruiken om beide situaties tot een goed einde te brengen.

4. 4. The Blue Skies of Earth

22 oktober 1988 (30 minuten)

Yungstar's vliegkunsten zetten kwaad bloed bij zijn rivaal Aero. Wanneer Yungstar het niet meer ziet zitten vliegt hij weg uit het kamp, recht in de armen van het Rulon leger. Ondertussen is de gemene Hammerhead bezig om een gigantisch vliegend leger te verzamelen, inclusief de allergrootste Pteranodon die er bestaat.

5. 5. Toro, Toro, Torosaurus

29 oktober 1988 (30 minuten)

Llahd wil zich bewijzen in een gevecht en dat kost Tagg en hemzelf bijna hun leven. Hij vlucht uit het kamp om te bewijzen dat hij wel een held kan zijn. Wanneer hij een kudde Torosaurussen tegenkomt die vastzitten, komt hij erachter dat hij niet alleen de problemen op kan lossen. Ondertussen gaan de Valorians op zoek naar hem, wat ervoor zorgt dat het kamp kwetsbaar is voor aanvallen van de Rulons. Daar maken de Rulons graag gebruik van.

6. 6. T-Rex

5 november 1988 (30 minuten)

De T-Rex die de Rulons gevangen hebben genomen, krijgt van Krulos nieuwe wapens en kan niet wachten om ze uit te testen. De Dino-Riders zijn niet opgewassen tegen de krachtige T-Rex en raken bijna hun S.T.E.P. kristal kwijt. Turret slaagt er bijna in om het hersenspoelapparaat van de T-Rex te verwijderen, maar hij is er niet tevreden mee. Hij krijgt echter een nieuwe kans wanneer Krulos een hele kudde op het kamp af stuurt.

7. 7. Krulos

12 november 1988 (30 minuten)

Krulos raakt zwaargewond tijdens een aardbeving. De overgebleven Rulons maken ruzie over wie zijn plek gaat innemen. Serena wordt gevangengenomen en het is aan Questar en Mind-Zei om haar te redden.

8. 8. Tagg, You're It!

19 november 1988 (30 minuten)

De Dino-Riders weten niet wat ze aanmoeten met de golf van aardbevingen waar ze mee te kampen hebben. Wanneer Tagg een paar dorstige dino's gaat helpen water te vinden, komt hij erachter dat de Rulons verantwoordelijk zijn voor de aardbevingen omdat ze tunnels aan het graven zijn.

9. 9. Thanksgiving

26 november 1988 (30 minuten)

Het is Thanksgiving dus iedereen heeft wat te vieren, maar Llahd is de enige die de feestvreugde niet deelt. Het is sowieso snel gedaan met de feestvreugde wanneer de Rulons een nieuwe dam in werking stellen, waardoor de Valorians zonder water komen te zitten.

10. 10. To Lose the Path

3 december 1988 (30 minuten)

Rasp werkt aan een nieuw wapen in de wapenfabriek van de Rulons en daardoor komt er een hoop chemisch afval in de rivier terecht. Veel dinosaurussen raken ziek door de vervuiling. Yungstar raakt hier zo van overstuur dat hij zijn telepatische gaven verliest.

11. 11. Enter the Commandos

10 december 1988 (30 minuten)

Astra leidt de commando's op een missie om Hammerhead te stoppen die eieren aan het stelen is uit een Triceratops nest. Wanneer ze erachter komen dat er nog veel meer lege nesten zijn, stuurt Questar Astra's team erop uit naar Dreadlock om meer te weten komen over Krulos' plan.

12. 12. Battle for the Brontosaurus

17 december 1988 (30 minuten)

Er is een Brontosaurus gespot en zowel de Rulons als de Valorians proberen de dino in te lijven. De commando's vinden het dier eerst, maar Hammerhead en Skate zijn niet ver weg en hebben zwaar geschut meegenomen.

13. 13. One to Lead Us

24 december 1988 (30 minuten)

Questar wordt ervan verdacht een geheim pact te hebben gesloten met Krulos. Hij verlaat vrijwillig het kamp om zijn naam te zuiveren. Gunner, Mind-Zei en Icon hebben nu de leiding over het kamp. Krulos maakt van de gelegenheid gebruik om zijn grootste aanval tot nu toe in te zetten.

14. 14. Ice Age Adventure

31 december 1988 (30 minuten)

De Dino-Riders zijn druk bezig om het S.T.E.P. kristal opnieuw te activeren. Wanneer het bijna gelukt is valt Krulos het kamp binnen. Het lijkt erop alsof Krulos gaat winnen, maar dan krijgen ze het kristal aan de praat en transporteren het door de tijd, veilig naar de IJstijd.

avatar van AHWA_mm

AHWA_mm

Weer zo'n heerlijke jeugdsentimentserie. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''If Rasp disappoints me today, he won't live to disappoint me tomorrow.''

Fantastische animatieserie. Pure jeugdsentiment. 5 sterren van mijn kant voor 'Dino-Riders (1988)'.

avatar van mrdig

mrdig

Ik sluit me bij jullie aan, hier heb ik als kind erg van genoten. Topserie!

avatar van Scarafax

Scarafax