• 9.099.820 stemmen

Het Leven volgens Nino (2014)

Familie | 80 minuten

Met onder meer: Rifka Lodeizen, Rohan Timmermans en Koen De Graeve

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 oktober 2014

Plot Het Leven volgens Nino

Het leven lacht de 8-jarige Nino toe totdat zijn moeder plots wegvalt. Vanaf dan gaat Nino totaal zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt, slaapt in een tentje in de tuin en voetbalt met zijn konijn. Dit lijkt even leuk, maar zijn vader doet steeds vreemder en zijn broer is 's nachts op pad. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, probeert hij samen met zijn beste vriend, het grappige en slimme konijn Bobby, het gezin weer bijeen te brengen.

logo tmdbimage

Naar een scenario van Urszula Antoniak.

Vanaf 15 oktober in de bioscoop (A-film)

avatar van stinissen

Film begint aardig maar na 15 min meer voor de hele kleintjes onder ons.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film voor de kleintjes, inderdaad.

avatar van zeemeerna

zeemeerna

zeer vervelende deprimerende nare film. Mijn kinderen waren totaal van slag. Een en al negativiteit. Zware thema's en daarom niet plezierig om naar te kijken. Ook zo nu en dan grof taalgebruik.

Ik vond het een erg leuke film (ik ben 17).

Zelfs mijn vader van 45 gaf hem een 8.

Het kan dus ook een leuke film zijn voor ouderen.

avatar van K. V.

K. V.

De film eens geprobeerd en 'k was toch wel aangenaam verrast. De film heeft voor een jeugdfilm toch een redelijk zwaar thema. Het is zeker geen kinderachtige film.

De cast deed het prima en de film zag er ook goed uit. Verder zit het tempo goed en de film duurde niet te lang.

Toch wel één van de betere jeugdfilms.

avatar van missl

missl

Leuke jeugdfilm over een jongen die zijn moeder verliest en dan dieren kan horen praten. De kinderen om me heen hebben zich hier ook mee vermaakt. Het is wel de tweede film deze week waarin ik Koen de Graeve niet leuk vind, dus ik stop even met films kijken waarin hij speelt.

avatar van mrklm

mrklm

Op de 8e verjaardag van Nino [Rohan Timmermans] komt zijn moeder [Rifka Lodeizen] om het leven door een verkeersongeluk. Een jaar later is het een puinhoop bij hem thuis, komt en gaan zijn oudere broer Lucas [Arend Bouwmeester] wanneer hij zin heeft en brengt Nino’s vader [Koen de Graeve] vrijwel de hele dag door in bed. Maar op zijn 9e verjaardag ontdekt Nino dat hij kan praten met dieren en dus ook met Bobby [stem: Ronald Goedemondt], het konijn dat Nino op zijn vorige verjaardag cadeau kreeg. Dankzij Bobby komt er wat lkeur in Nino’s leven en probeert Nino zelfs zijn gebroken gezin weer bijeen te krijgen. Als familiedrama is het erg zwaar op de hand en gaat het jeugdige kijkers waarschijnlijk boven de pet, maar het element van de pratende dieren is meer uitgewerkt op een niveau dat alleen/vooral kinderen kunnen waarderen. Een uiterst onevenwichtige familiefilm, het gevolg van een mislukte samenwerking tussen jeugdfilmspecialist Simone van Dusseldorp en arthousespecialist Urszula Antoniak, die tekende voor het scenario.