• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Pavel Jurácek

Met onder meer: Pavel Landovský

Gesproken taal: Tsjechisch en Slowaaks

Plot Kazdy Mlady Muz

Komedie bestaande uit twee delen. In het eerste deel vergezelt een korporaal een soldaat met een gekwetste achilleshiel naar de ziekenboeg voor onderzoek. Alle vrouwen die ze tegenkomen lijken op elkaar. In het tweede segment zien we soldaten hun basistraining krijgen, onderwijl pratend over meisjes. Na de training worden meisjes met de bus uit het dorp opgehaald voor een groot dansfeest.

avatar van Baggerman

Baggerman

Een absurdistische kijk op de militaire dienst en een typische New Wave film. De film verloopt precies zoals de plotbeschrijving en hoewel het eerste segment me niet verveelde begon ik op een gegeven moment toch te denken: 'waar slààt dit op?'

Het tweede segment is erg fragmentarisch en wisselend qua vermakelijkheid. Het laatste kwartier met het dansfeest is echter briljant absurd en een grote grijns waard. Het maakt ook duidelijk (?) waarom alle vrouwen die de twee soldaten tegenkomen in het eerste segment op elkaar lijken.

Wat uiteindelijk Pavel Juráceks doel met de film is, daar kan ik alleen maar naar gissen. Waar ik ook slechts naar kan gissen is waarom in vredesnaam het Tsjechoslowaakse leger ooit aan deze film heeft meegewerkt (want dat kan haast niet anders)?????

Liefhebbers van Godart zullen deze film ook wel kunnen waarderen, net als de andere film van Pavel Jurácek die op deze site staat.