• 9.370.356 stemmen

Money for Nothing: Inside the Federal Reserve (2013)

Documentaire | 105 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Jim Bruce

Met onder meer: Liev Schreiber

Plot Money for Nothing: Inside the Federal Reserve

"The first film about the NEXT crisis."

Ontstellende reconstructie van de rol die de Amerikaanse centrale bank, Federal Reserve, speelde in de financiële crisis. Een aantal huidige en voormalige employees van 'The Fed' - bestuurders, economen, historici en handelaren - geven een inkijkje in 's werelds krachtigste financiële instelling en haar wanbeleid rond de waarde van de dollar. Centraal staat de vraag waarom zoveel aspecten van het Amerikaanse financiële systeem op hetzelfde moment leken te verdampen.

Narrator (stemrol)

Koerok

Deze wil ik heel erg graag zien.

Een kritische blik op de Federal Reserve, het werd tijd. Wat vooral prettig is, is dat het uit een meer mainstream hoek komt, en dat hij zowaar goed is ontvangen.

De vraag is nu wel of economen van de Oostenrijkse School en ook iemand als Peter Schiff nu meer erkenning gaan krijgen, want die roepen dit al jaren.

Koerok

Maakt alle verwachtingen bij mij waar. Super film!

Koerok

Inmiddels te bekijken via YouTube: Money for Nothing: Inside the Federal Reserve (2013)

Cellulord

opniew te bekijken met nieuwe YouTube link

En weer een nieuwe link.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Koerok schreef:

En weer een nieuwe link.

Dank voor de link!

Erg informatieve documentaire over de (bedenkelijke) rol van de Federal Reserve in een aantal grote financiële crises gaande van de Great Depression, over de inflatie naar de housing bubble tot de grote bankencrisis. Sluit in dat opzicht goed aan bij de film Too Big to Fail en de docu Inside Job.

Een deel van de taken van de Federal Reserve is het waken over de banken en verder ook een monetair beleid uitstippelen. In geen van beide zaken blinkt ze echter uit. Sterker nog, Greenspan heeft zich altijd gekant tegen een gereguleerde financiële markt en heeft, ondanks meerdere waarschuwingen, de crisis alleen nog maar groter gemaakt. Idem voor wat betreft Bernanke. Dat een dergelijk figuur ook in de Obama-administration gewoon mag verderwerken is beyond me.

Docu vertelt op chronologische wijze welke financiële perikelen en luchtkastelen er de afgelopen eeuw de revue zijn gepasseerd en welke de rol van de Federal Reserve was in deze. Talloze financiële experten en ex-voorzitters van de Federal Reserve komen aan het woord afgewisseld door de voice over van Liev Schreiber. Deze combinatie zorgt voor een overzichtelijke en informatieve docu. Een aantal grafiekjes en statistiekjes leuken de boel op.

Aanrader voor iedereen die 2 bovengenoemde films gezien heeft en/of meer inzicht wil krijgen in één van de grootste financiële crises in de recente geschiedenis.

Jawaddedadde schreef:

En waarom niet? Het zijn toch allemaal vrienden.

Hetzelfde heb je bij de "FDA" waar mensen van Monsanto de kaarten uitdelen.

In de achterkamertjes van al die organisaties lachen ze zich te pletter, een crisis veroorzaken en daarna vet betaald krijgen.