• 9.372.468 stemmen

Akage no An: Gurîn Gêburuzu e no Michi (2010)

Animatie / Drama | 100 minuten

Genre: Animatie / Drama

Alternatieve titels: Anne of Green Gables / Anne of Green Gables: Road to Green Gables / 赤毛のアン グリーンゲーブルズへの道

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Isao Takahata

Met onder meer: Eiko Yamada en Fumie Kitahara

Gesproken taal: Japans

Plot Akage no An: Gurîn Gêburuzu e no Michi

Anne is een wees en heel erg fantasierijk. Als ze arriveert bij haar nieuwe adoptieouders leert ze dat ze zo nu en dan ook een verstandig persoon moet zijn. Haar unieke karakter verandert. Het verhaal vertelt over Anne's groei van elf tot zeventien jaar, over haar vriendjes en haar schooltijd. Op een punt in haar leven moet ze een moeilijke beslissing maken en wellicht een nieuwe droom vinden.

avatar van danuz

danuz

Hier (al) iets meer bekend over? Blijf er benieuwd naar, maar wat is het stil rondom dit project.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Deze entry lijkt mij de compilatie van een serie die Takahata eind Jaren 70 maakte. Kreeg een soort tribute bios release in Japan in 2010. Of het als zelfstandige film nu vindbaar is weet ik niet. Ik betwijfel het eerlijk gezegd - je zoekt beter de originele serie.

Anne of Green Gables Compilation Film to Open in July - Anime News Network

avatar van Dopke

Dopke

Klopt ja, het is een compilatie van de eerste zes afleveringen (van de 50!) van de serie uit 1979. Overigens is de hele serie in goede kwaliteit met Engelse ondertiteling te vinden op youtube. Voor mij was het als film wel even prima zo; verrassend hoge productionvalue nog voor zo’n tvserie, vloeiende animaties en vaak mooie achtergronden, dus goed door te komen maar die kwebbelkous van een Anne werd ik snel zat