• 9.370.274 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Matthew Gissing en Malcolm Ingram

Met onder meer: Jason Lee, Renée Humphrey en Jason Mewes

Plot Drawing Flies

"A Good Monster is a Terrible Thing to Waste."

Donner (Jason Lee) en zijn kamergenoten hebben geen geld meer en worden uit hun huis gezet. Omdat ze nergens heen kunnen stelt Donner voor om naar zijn vaders vakantiehuisje te gaan. Al snel komen zijn kamergenoten erachter dat er helemaal geen vakantiehuisje is, maar Donner wil Sasquatch vinden.

Welfare Worker

Macmanus

Hier speelt kevin Smith ook al Silent Bob in

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Geen stem hier. Apart. Een film die geproduceerd is door View Askew Productions en het grootste gedeelte van Mallrats (plus andere Smith bekenden) in de cast heeft zitten.

De ontspannen feel van de film, het low budget (nog meer dan Clerks) en de bekende cast, doet al snel aan Smith denken, maar verder is het toch nog richtinglozer en meer ontspannen, dan zijn films.

Het plot zoals het hier is beschreven, spoilert best veel. "Al snel komen zijn kamergenoten erachter dat er helemaal geen vakantiehuisje is, maar Donner wil Sasquatch vinden." Als je de film kijkt, is dit natuurlijk een voorspelbare richting, maar die ontwikkeling, komt pas vrij laat.

Verder is dat ook de enige vorm van plot ontwikkeling in de film. Veel slappe dialogen weer en heel wat verwikkelingen op persoonlijk vlak.

Zoals ik al zei, is het vrij richtingloos. Stel je voor, dat je met een stel maffe vriend

en door een bos loopt, met wat drank (en wiet). De conversaties die hieruit voortkomen zijn vaak heel los en vrijblijvend dan. Zo is het precies met deze film. Het zal me dan ook niets verbazen, als ze tijdens het filmen echt gewoon liepen te drinken/blowen.

Er is duidelijk te zien en vaak ook te horen, dat de film geen bal gekost heeft, dus wat dat betreft is er nog best iets leuks uitgekomen. Erg ontspannen filmpje. twijfelgeval tussen 3 en 3.5*