• 9.385.390 stemmen

Allemaal Tuig! (1982)

Drama | 150 minuten / 94 minuten (bioscoopversie) (miniserie, 6 delen)

Speelduur: 150 minuten / 94 minuten (bioscoopversie) (miniserie, 6 delen)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Ben Sombogaart

Met onder meer: Tonny Tedering, Floris Andringa, Annemarie van Ginkel

Plot Allemaal Tuig!

Na een jaar lang de Bloemenwijk onveilig te hebben gemaakt, worden Anja, Monne, Wijnand en Bart samen met andere jeugdbendeleden opgepakt door de politie. De ouders zijn hier niet blij mee en er ontstaat een discussie hoe de jongeren moeten worden begeleid. Na overleg met de ouders, de buurtbewoners en de jongeren zelf krijgen ze een crossveldje en een eigen hangplek in het buurthuis toegewezen. Zo hoopt men de overlast te beperken tot het moment dat ze voor de kinderrechter moeten verschijnen. Hoewel het een tijdje goed gaat, worden de jongeren uit het buurthuis gezet en ze besluiten een leegstaande politiepost in de buurt te kraken. De Bloemenwijkers zijn het zat, ze hebben genoeg ellende ondervonden van het 'tuig' en protesteren. Het is nu aan de gemeente of zij de jongeren toestemming zal geven om in de oude politiepost te mogen blijven zitten, ondanks het verzet van de buurt.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Hoe hebben de stemmers deze film gezien?

avatar van mikey

mikey

Ik ken hem van toen (op tv) maar ik ben kompleet vergeten hoe hij ging.. sloeg een knul niet een leraar op zijn bek in deze film?

avatar van wess16

wess16

Deze herinner ik me vaag van vroeger. Toen ik een jaar of vijf was, maakte dit een grote indruk op me herinner ik me nog wel. Ik zou het nog wel eens willen zien, maar zou niet weten waar/hoe.

avatar van Wouter

YouTube - IKON - Allemaal Tuig Intro - 1981

Ik vond de serie als 13-jarige erg indrukwekkend. Later in 92 weer eens stukken herzien. Waarschijnlijk erg PC allemaal.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Dank, leuk tijdsbeeld stel ik me zo voor!