• 9.370.349 stemmen

Jonge Seks, Prille Liefde (2007)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Menna Laura Meijer

Plot Jonge Seks, Prille Liefde

Over de seksuele werkelijkheid van dertien- tot achttienjarigen, vergeleken met het idee dat volwassenen en opiniemakers hiervan hebben. Is seks voor jongeren verworden tot consumptiegoed? Groepsverkrachtingen, seksuele excessen via MSN, jongens die 'playen' en 'pimpen' omdat ze in videoclips het voorbeeld zien, homojongens die niet uit de kast durven te komen en seks in ruil voor Breezers en Big Macs schetsen een somber beeld, maar is de praktijk inderdaad zo treurig als de beeldvorming? Filmmaker Menna Laura Meijer vergelijkt de verhalen van deze jongeren met het beeld dat de media doorgaans oproepen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg interesante docu die nu eindelijk eens een heldere beeld geeft over seks en de jeugd. Alhoewel het af en toe wel eens zwaar vervelend is om steeds maar weer op de jeugd te zeiken. Als 13 tot 18 jarige er aan toe zijn zijn ze er nou eenmaal aan toe en daar is gewoon niks aan toe te voegen. Alcohol en drugs is nog wel heel goed te begrijpen, maar seks, gewoon een onderdeel van jou behoefdes en jou lichaam die, als het gewoon normaal en vrijwillig gebeurd helemaal geen schade hoeven toe te brengen. En dat word hierin ook heel goed door personen en seksuologen verteld, door de preutsheid, media en de verkeerde bemoeienissen van onnuchtere volwassen mensen die maar wat kopieeren en roepen word de hele imago op seks verneukt en dat is dan ook waarschijnlijk ook de reden waarom jongeren meer geobserdeert raken door seks. Maar het blijft zonde, eeuwig zonde! Jongeren leren ook zowat niks meer over liefde, versieren en "seks". Nee, alleen maar de gevaren van Aids, verkrachtingen, loverboys. ongewenste zwangerschappen en "seks" enz enz enz.

Ook dat verbieden op seks in het hele geheel, heeft toch totaal geen zin? En waarom? Omdat je als ouwe chagerijn jaloers bent ofzo? Krijg je juist deze problemen. Geef liever goede voorlichting.

Totzover mijn mening erover....

Maar inderdaad is er ook een donkere kant, de breezerseks, playen en pimpen waar ik zelf ook een schijthekel aan heb, heb zowieso een hekel aan vrouwonvriendelijke rokkenjagers die zich de pooier vinden als ze 300 meiden per jaar neuken. En de videoclips nadoen die ook de grote boosdoener van alles is. Dat word hierin allemaal duidelijk verteld... alhoewel dat is er wel een interesant onderdeel van. Zo vond ik bv die ene vent in die winkel een enorme loser zeg, allejezus. Met zijn stoere praatjes over jaa en zoveel wijven neuken en ik laat me wel pijpen en ik vind beffen vies. Tjonge jonge jonge nou wel zo stoer om een pooier uit te hangen maar beffen is inene vies, en dan ook zijn egocentrische gewauwel over dame's. Sukkel! Hoop dat die vent dit nu leest hier. Ook die christelijke gast vond ik zo'n lulhannes met zijn hardcorekleding heel stoer gaan lopen doen over seks na het huwelijk is een grote orgasme en homoseks? Zoiets doe je toch niet! ik had echt zo iets van hou je bek man, scheinheilige hond! Zo dat moest ik ff kwijt over die 2 drollen.

Maar der zijn ook hele mooie momenten en voorbeelden. Bijvoorbeeld met die homojongens, die vond ik gewoon erg goed en dapper overkomen en hun leven als homoseksueel word ook heel mooi geschetst en laat ook zien dat het niet alleen maar om kontjebonken gaat. Ook mooi hoe ze alles openlijk en gedurft voor de camera durven te vertellen, datzelfte geld ook voor die lesbische meisjes. Vond het toch wel een hartverwarmend gezicht waneer ze tijdens een jaar verkering in het restaurant zitten. Ook dat blinde (?) meisje was facinerend hoe zij door der handicap ook nog aan de liefde kwam. Dus het heeft niet alleen maar een donkere kant en dit is nou gewoon een voorbeeld hoe het wel moet en daar moet ook meer aandacht aan besteed worden dan de "mogelijke" nare gevolgen. Want waarom werd er idd in de jaren 70 minder preuts en taboeërig over gedaan dan nu? De media inderdaad, maar ook nog veel meer. Word ook hierin verteld.

Maar gewoon een prachtige docu, waar het echt wel goed duidelijk word gemaakt en waar ik het verschillende mensen echt wel mee eens was, en sommige ook niet bv die ene in het begin: dat de jeugd de seksuele imago hebben verpest. Bullshit!, dat komt door de vele bemoeienissen en de dingen wat ik dus hierboven heb verteld. En de media en die mtv halfnaakte wijven-clips is ook niet door de jeugd verzonnen hoor!! Zend die dan gewoon in de late uurtjes uit of gewoon helemaal niet! Zend dan bv voor de verandering romantische videoclips uit.

Maargoed, Seks moet gewoon weer seks wezen en mensen moeten zich er niet zoveel mee gaan bemoeien en stressen. Behalve als het echt nodig is.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Het enige leuke was dat jochie van een jaar of acht over een schoolfeest:
',,,Maar waar pak ik d'r?!'
Iemand anders: 'Gewoon. Op een bed.'
Jochie van acht weer: 'Ja, dat snap ik óók wel, maar wáár...?'
Iemand anders: 'Wat bedoel je?'
Jochie van acht weer: '... in d'r voorkant of in d'r billen?'

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

sinterklaas schreef:

Die homojongens waren inderdaad hééééééél open!
'Ja, eerst deden we wel wat! Maar dat was alleen maar met de hand, weet je wel?
Dus wij gingen gewoon... eh... gewoon 'rukken', en toen voelde ik het aankomen, dus ik ging door zo van: 'Laat maar komen!'. Maar híj had het blijkbaar al lang niet meer gedaan, dus het kwam er niet uit zo van: 'splut splut' maar echt zo 'Woesh woesh'.'
(Andere homojongen stoot de vertellende homojongen aan en zegt verontwaardigd:) 'James! Echt!'
- 'Maar het was toch zo? Ja, en het meeste komt op je buik, maar de rest kwam allemaal op het matras terecht. Die heb ik toen maar omgedraaid. (Lacht) Ik was te lui om het op te ruimen...
Mag dit nog worden uitgezonden?'

Iets te hééééééél open! ( )