• 9.370.453 stemmen

Geregisseerd door: Gábor Herendi

Met onder meer: Tibor Szervét en Csaba Pindroch

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot Valami Amerika

Tamás woont in Boedapest en is een jonge regisseur van videoclips en reclame. Hij droomt ervan zijn eigen filmscript met de titel ‘The Guilty City’ om te zetten in een speelfilm, maar het probleem is dat hij niet de financiële middelen heeft om zijn script te verfilmen. Als hij plotseling een mail krijgt van de Amerikaanse producent Alex Bruberck, die geinteresseerd lijkt te zijn in zijn script, ziet hij zijn kans schoon. Alex wil Tamás graag persoonlijk ontmoeten en Tamás tracht samen met zijn broers Ákos en András een goede indruk te maken op de Amerikaanse producent.

avatar van Dopke

Dopke

Leuke productie van Hongaarse bodem en waarschijnlijk een van de meest bekende Hongaarse films in Hongarije. Gelikte, vlotte film waar duidelijk een aardig budget achter heeft gezeten. Eigenlijk is er niet zoveel mis met de film. De humor is leuk, de interactie tussen de personages zit goed en het plot is leuk en spannend genoeg om de aandacht erbij te houden.

Er zijn natuurlijk wel wat kanttekeningen te maken. De videoclips duren iets te lang en er zijn een paar narratieve plotlijntjes die anders opgelost hadden kunnen worden zodat het wat geloofwaardiger was geweest zoals dat Alex de jongste broer als aap herkent aan zijn manier van dansen, of dat ze op zoek zijn naar de broer en deze toevallig op de brug tegenkomen. Ook hebben we de manier waarop de broer geld verzameld eerder gezien in een zekere film van Mel Brooks. Maar dit mag de pret verder niet drukken.

avatar van shugenja

shugenja

Je merkt toch wel dat humor vaak niet werkt als je over de landsgrenzen gaat. Zo zit het helaas ook met deze film. In eigen land ongetwijfeld een blockbuster maar ik kan er niet om lachen. Sterker nog ik heb hem op de helft maar uitgezet want het boeide me totaal niet.

Ik ben een groot fan van de Hongaarse en Midden-europese film maar deze trok ik slecht. Teveel gebabbel en stomme situaties, te weinig substantie. Drie broers vinden een "Amerikaanse" producent en willen van hem geld hebben om een film te maken. Een regeltje verhaal en daar zou de film dan 2 uur lang over moeten gaan. De producent gaat mee naar feestjes naar een filmshoot, ondertussen maakt iedereen om hem heen ruzie. Als je van pulp fiction achtig geneuzel houdt over dagelijkse kleine strubbelingen is dit je film. Ik sla hem over. Misschien snap ik het niet?