• 9.201.172 stemmen

Geregisseerd door: Yoshimasa Ishibashi

Met onder meer: Takayuki Yamada, Maiko en Anna Ishibashi

Gesproken taal: Japans

Plot Mirokurôze

Ovreneli Vreneligare is verliefd op de mooie Milocrorze. Zal Ovreneli geluk in de liefde kennen? We vragen het Besson Kumagai, een liefdesadviseur die gekleed gaat in een hagelwit discopak en advies geeft van het niveau: ‘Knijp een vrouw bij de eerste ontmoeting meteen in de tepels.’ Nee, dan legt Tamon meer klasse aan de dag. Hij begint als klant bij een bloemenstal en groeit uit tot een eenogige zwaardvechter die jarenlang zoekt naar zijn geliefde, het ontvoerde bloemenverkoopstertje Yuri. Al moet hij er wel een bordeel vol Yakuza voor afbreken.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Shinkansen purser

Gaming house owner

avatar van beavis

beavis

Een Vermilion Pleasure Night film, hoe cool is dat!? erg cool! Niet letterlijk VPN natuurlijk, maar de regisseur en de stijl (absurde humor, episodische structuur, bizarre situaties) zijn hetzelfde. En inplaats van een Sasori tribute krijgen we dit keer een op Red Peony geinspireerd karakter. Verplichte kost voor liefhebbers van Japanse gekte.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tsjah, een simpel kind dat verliefd wordt, een Japanse Austin Powers en een samurai-segment dat weinig overtuigt. Ik kon hier niet veel mee. Nergens ook zo uitbundig of grappig als het deels vergelijkbare Survive Style 5+.

Prudh

Die Austin Powers was geniaal! Ging stuk bij dat segment. Die kop van die gast is echt hilarisch en dat dansje met die twee bimbo's maakte het af. Voor de rest was vooral de Zack Snyder meets Akira Kurosawa Samuraiscène imposant (lang, maar imposant). De rest lang en langdradig. Survive Style 5+ is net wat beter, maar die kent ook wat te flauwe momenten.

Prudh

Moest jij geen vraag stellen aan de regisseur, beavis?

avatar van beavis

beavis

de Q&A viel inderdaad wat tegen, misschien ook door de iets gebrekkige translatie. Ik had wel om wat uitweiding kunnen vragen over het punt dat ik hierboven aanhaalde... maar ik ben nog steeds niet 100% (ik ben die gast die steeds zo irritant hard hoest ) en had een vraag hardopstellen zeker niet zonder een aantal hoestaanvallen doorstaan

Prudh

Jammer, had wel antwoorden willen hebben op de inhoud van je stukje geen last gehad van je gehoest overigens. Is overigens wel charmant, een Japanner die Engels praat!

Leuk!

Minder gepolijst als een SS5+ en soortgenoten, maar wel ambitieuzer. Getuigen de 6-minuten durende actiescene als grote finale. Ishibashi haalt echt alles uit de kast om z'n kunnen te tonen aan de wereld.

Het levert een wat (understatement) oneven film op, die onaangekondigd uit drie apart delen bestaat en binnen elk deel nog steeds erg fragmentarisch overkomt. Geen bezwaar want het geeft Ishibashi de kans om lekker los te gaan. Geen tijd voor verveling want de 90 minuten zitten tot op de nok vol kleurrijke gekkigheid.

Wie een verhaal wenst kan de film maar beter links laten liggen, de soundtrack is niet super en visueel komt Ishibashi niet helemaal onder het lage bugdet uit, maar als regisseur laat hij hier belachelijk veel potentieel zien, kijk al uit naar z'n volgende film want hij kan alleen maar groeien.

4.0* en een uitgebreide review.